HONDA GOLD WING 1000
-
oldgold
- Stoper

- Vozim: Honda Gold Wing GL1000
HONDA GOLD WING 1000
Danas je sve veci akcenat na novijim motorima, narocito "R" modelima, sve preko 10god. se smatra matorim. Elem, ja ne razmisljam tako (sto se vidi i iz mog potpisa
). Meni je ideal uvijek bio sto veci motor, robustan, udoban, stabilan i jak, ali ne u smislu jurcanja nego u smislu vucne snage (obrtnog momenta), sa sto manje (po mogucstvu bez) plastike a sa sto vise celika na sebi. Jednom rijecju - drumska krstarica u pravom smislu. Posto se danas gore opisani motori prakticno vise ne proizvode, cast (uglavnom americkim) izuzecima kao sto su Boss Hoss, Harley engleski Triumph itd. ali koji su za nase pojmove uglavnom preskupi, morao sam da tragam za starim "gvozdenim konjima". I tako sam jednog dana nasao ovu Hondu, sada puni 31 godinu, koja je prilicno ispunjavala moje standarde, a pri tom bila i dosta dobro ocuvana. To je tipicna turer masina, 4-cilindricni boxer od 999 kubika, vodeno hladjenje, kardanski prenos. Oko 300kg tezine kad je spreman za voznju (sa uljem, gorivom itd.), i prilicno niskim tezistem sto ga cini stabilnim na drumu (tome doprinosi i rezervoar za gorivo koji je ispod sica, dok je gore samo maska). Masina ima solidan obrtni momenat, 83Nm na 5500 obrtaja, dok je snaga 81KS na 7000 obrtaja. Max brzina je oko 180 km/h mada je to previse za ovakav motor. Idealan za one koji voze opusteno i uzivaju u krstarenju....a pri tome ga nijesam ni platio previse - 1000 eura + JAWA 350TS. E sad, jos ga sredjujem, ima ulaganja ali razumnih (bar se nadam). Zaboravih da kazem, (za one koji mozda ne znaju) ovaj moj je najstarija i najmanja verzija Gold Winga. Poslije su izasli 1100 i 1200cm3, sa 4 cilindra, a jos kasnije 1500 i 1800cm3 sa 6 cilindara, takodje boxeri. Cujem neke price da bi uskoro mogla da izadje i verzija od 2000cm3 u benzinskoj ali i dizel varijanti! Volio bih to da vidim.
Aco
"If most people share my opinion - then I'm probably wrong!"
- Gasho
- NLB Moderator
- Vozim: Biciklo...
Re: HONDA GOLD WING 1000
Lijep motor. Vozio sam jednu sličnu 1982-3-će. Jako dobro je išla...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Lijep komad čelika...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- blazo.milic
- NLB Moderator
- Vozim: GS1200 Adventure
Fin motor. Prodavaal se jedna ovdje u Pg.
Milim da su generacija. Jel ti interesantno da ti se raspitam ako ti treba jedna za djelove?
Nije da nesto slutim, ali znam da se motala ovuda pa mozda bolje sprijectiti nego lijeciti.
Milim da su generacija. Jel ti interesantno da ti se raspitam ako ti treba jedna za djelove?
Nije da nesto slutim, ali znam da se motala ovuda pa mozda bolje sprijectiti nego lijeciti.
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
- winniemae
- NLB Moderator
- Vozim: trenutno nista
super motor, pravi za putovanja! da se jos dugo vozite!!!
Svega je lijepo imati više, osim točkova. Dva su dosta!
-
oldgold
- Stoper

Hvala! Koliko vidim i vase masine su prva liga....
Mada sam ja dao "zadnju paru" na placanje i sredjivanje ovoga tako da sada nemam ni govora o kupovini takvog necega, mozda jednog dana....kad prodje "finansijska kriza"
Pozdrav, Aco
Bilo bi dobro imati jednu viska, s obzirom da su djelovi skuplji no za svemirski brod. Vjerujes li da samo set zaptivaca za karburatore kosta oko 160 eura?! A sto je najgore ne mogu se ni nabavit originalni ovdje, najblizi Hondin diler koji prodaje djelove za ovako stare modele je u Zagreb, a nece da salje nidje van Hrvatske pa se mora ici direktno tamo....blazo.milic wrote:Fin motor. Prodavaal se jedna ovdje u Pg.
Mada sam ja dao "zadnju paru" na placanje i sredjivanje ovoga tako da sada nemam ni govora o kupovini takvog necega, mozda jednog dana....kad prodje "finansijska kriza"
Pozdrav, Aco
Aco
- blazo.milic
- NLB Moderator
- Vozim: GS1200 Adventure
Evo sada pitah za ovu sto se vukla ovuda, i rekose mi da je prodata.
Tako da nista, prastaj.
pozdrav
Tako da nista, prastaj.
pozdrav
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
-
oldgold
- Stoper

Hvala ti svakako, no inace sad ne bih imao para za nju!
Pozdrav
Pozdrav
Aco
- kojot
- Biker wannabe

- Vozim: BMW R1200 GS CaffeRacer