- za visinu bi se slozio sa Speceom
Odnos ulozeno/dobiveno trenutno je na strani CBF-a. Odlican motocikl, i vredi te pare, ali da li će on valjati tebi? Jer niti jedan motor nije dobar u svim zadacima koji će mu se postavljati. Dakle, radi se o kompromisima. Pošto je pitanje vezano za CBF ajde da ti kažem šta može (po meni) biti dobro kod tog motocikla:
- kvalitet izrade, mada sam uglavnom gledao CBF 1000, ali i na par primjeraka CBF 600 stekao sam utisak odlične kvalitete
- četvorocilindrični motor, znači miran rad bez vibracija, lišen bilo kakvih grubosti sa ispeglanim krivama obrtnog momenta i snage
- položaj sjedenja, tipičan touring, a to znači nema puno zamaranja u rukama i kičmi (zadnjica je direkno vezana sa oblikom sjedišta)
- dizajn, ne, nije ljepotica (bar meni), ali mu je najveća vrlina nenametljivost, a to opet znači da neće tako brzo da zastari.
- održavanje, lišen i dizajnerski i tehnički raznih ,,pikanterija'' zapravo osigurava niske troškove (za tu klasu).
Da ponovim ono što uvjek kažem: kupovina motocikla nije racionalna kupovina, iz tog razloga jedini kriterijum za kupovinu istog je količina osmjeha koji ti može izmamiti.
Zato kada na ulici vidiš CBF hoće li ti biti veći smješak nego da vidiš V-Strom