Honda CBF600S

Novosti, komentari novih i starih motora...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Honda CBF600S

Post by wulfy »

- Ovo 10 KS vise od Stroma uzmi samo uslovno jer V2 i R4 drugacije razvijaju snagu i možda je tvoj stil takav (niži obrtaji) da će snaka kod Stroma biti iskoristivija.
- za visinu bi se slozio sa Speceom

Odnos ulozeno/dobiveno trenutno je na strani CBF-a. Odlican motocikl, i vredi te pare, ali da li će on valjati tebi? Jer niti jedan motor nije dobar u svim zadacima koji će mu se postavljati. Dakle, radi se o kompromisima. Pošto je pitanje vezano za CBF ajde da ti kažem šta može (po meni) biti dobro kod tog motocikla:

- kvalitet izrade, mada sam uglavnom gledao CBF 1000, ali i na par primjeraka CBF 600 stekao sam utisak odlične kvalitete
- četvorocilindrični motor, znači miran rad bez vibracija, lišen bilo kakvih grubosti sa ispeglanim krivama obrtnog momenta i snage
- položaj sjedenja, tipičan touring, a to znači nema puno zamaranja u rukama i kičmi (zadnjica je direkno vezana sa oblikom sjedišta)
- dizajn, ne, nije ljepotica (bar meni), ali mu je najveća vrlina nenametljivost, a to opet znači da neće tako brzo da zastari.
- održavanje, lišen i dizajnerski i tehnički raznih ,,pikanterija'' zapravo osigurava niske troškove (za tu klasu).

Da ponovim ono što uvjek kažem: kupovina motocikla nije racionalna kupovina, iz tog razloga jedini kriterijum za kupovinu istog je količina osmjeha koji ti može izmamiti.

Zato kada na ulici vidiš CBF hoće li ti biti veći smješak nego da vidiš V-Strom ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

wulfy wrote:- Ovo 10 KS vise od Stroma uzmi samo uslovno jer V2 i R4 drugacije razvijaju snagu i možda je tvoj stil takav (niži obrtaji) da će snaka kod Stroma biti iskoristivija.
- za visinu bi se slozio sa Speceom

Odnos ulozeno/dobiveno trenutno je na strani CBF-a. Odlican motocikl, i vredi te pare, ali da li će on valjati tebi? Jer niti jedan motor nije dobar u svim zadacima koji će mu se postavljati. Dakle, radi se o kompromisima. Pošto je pitanje vezano za CBF ajde da ti kažem šta može (po meni) biti dobro kod tog motocikla:

- kvalitet izrade, mada sam uglavnom gledao CBF 1000, ali i na par primjeraka CBF 600 stekao sam utisak odlične kvalitete
- četvorocilindrični motor, znači miran rad bez vibracija, lišen bilo kakvih grubosti sa ispeglanim krivama obrtnog momenta i snage
- položaj sjedenja, tipičan touring, a to znači nema puno zamaranja u rukama i kičmi (zadnjica je direkno vezana sa oblikom sjedišta)
- dizajn, ne, nije ljepotica (bar meni), ali mu je najveća vrlina nenametljivost, a to opet znači da neće tako brzo da zastari.
- održavanje, lišen i dizajnerski i tehnički raznih ,,pikanterija'' zapravo osigurava niske troškove (za tu klasu).

Da ponovim ono što uvjek kažem: kupovina motocikla nije racionalna kupovina, iz tog razloga jedini kriterijum za kupovinu istog je količina osmjeha koji ti može izmamiti.

Zato kada na ulici vidiš CBF hoće li ti biti veći smješak nego da vidiš V-Strom ;)
Ne bi se slozio, pa L4 600tke su poznate po provalama snage posle 8000obrataja. Ne znam kako je to odradjeno kod CBF600, jer je znam za CB1000, da je specifican motor, po tome sto najveci obrtni momenat ima izmedju 6000 i 8000 obrtaja...

Za sve ostalo se potpuno slazem.
A sto se ljepote tice, nije ni Strom neka missica, pogotovo ako gledas u odnosu na Varadera, recimo. Mada ima upecatljivu pojavu, sto jest, jest...
I kad stojim tesko me pratiti...
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Pogresno sam se izrazio prilikom objasnjenja da je honda niza i bolja za gradsku voznju, mislio sam da kazem da je strom nekako velik, da ja sa svojih 180 i kusur cm visine, ne mogu na semaforu da stojim sa obije noge cvrsto na zemlji, i nije to neki njegov nedostatak, nego jednostavno jedno zapazanje.
Sto se tice rasporeda snage kod cbf600s, on je potpuno linearan (zbog toga ga i preporucuju novim bajkerima) , tako da daje maksimum kada se skoro prilazi vrhuncu broja obrtaja (da se razumijemo, ja nikad nisam nju vozio, samo prenosim sto sam nasao na drugim forumima, citajuci razne specifikacije o njoj i sl.)

Za sto cu da ga najvise korsitim?
Pa najvise kao commuting varijanta ljeti u kojoj se dnevno prelazi 100 i kusur km, u kojem ima i voznje i van grada i kroz grad, i za kraca putovanja sa gospodjom, uz poneku voznju sa NLB druzinom.

Toliko za sada.

Pozdrav,
Ivan
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ivan Grozni wrote:Pogresno sam se izrazio prilikom objasnjenja da je honda niza i bolja za gradsku voznju, mislio sam da kazem da je strom nekako velik, da ja sa svojih 180 i kusur cm visine, ne mogu na semaforu da stojim sa obije noge cvrsto na zemlji, i nije to neki njegov nedostatak, nego jednostavno jedno zapazanje.
Sto se tice rasporeda snage kod cbf600s, on je potpuno linearan (zbog toga ga i preporucuju novim bajkerima) , tako da daje maksimum kada se skoro prilazi vrhuncu broja obrtaja (da se razumijemo, ja nikad nisam nju vozio, samo prenosim sto sam nasao na drugim forumima, citajuci razne specifikacije o njoj i sl.)

Za sto cu da ga najvise korsitim?
Pa najvise kao commuting varijanta ljeti u kojoj se dnevno prelazi 100 i kusur km, u kojem ima i voznje i van grada i kroz grad, i za kraca putovanja sa gospodjom, uz poneku voznju sa NLB druzinom.

Toliko za sada.

Pozdrav,
Ivan
Onda...R1 ili nijedan! :D
I kad stojim tesko me pratiti...
Post Reply