pomoc oko izbora
-
ZoranM
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki V-Strom 650
Re: pomoc oko izbora
Mali nisi , dijete nisi , cetiri godine ti nije , a imas 11 000 ..vidji sam nemoj da te drugi uce..a inace se bajkeri oko motora slazu jedino oko cinjenice da se motor zajahuje (ili jane ) sa lijeve strane..
Putovati je dva put zivjeti...
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Ako ne znas sto ces, a imas 11.000, ja ti predlazem da kupis nedje malo placa ili das pare na banku ili tako nesto, pa ce tome sa godinama cijena skocit, moze ti valjati djeci ili pak unucima.
I kad stojim tesko me pratiti...
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
Ostario si ortak, brate moj.... Prije god ili dvije bi drugacije zborio...

http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
-
pjoko
- Biker wannabe

- Vozim: suzuki burgman an 400
Neozbiljno je od mene sto sam trazio da mi kazete kakav motor zelim jer do sada nisam vozio motore i ne razumijem se mnogo u motore,ali radim dobro i mogu da priustim sebi tako nesto,zato i trazim savjet da se ne bih zajebao kasnije....ovaj aprilija man poluautomatik ili automatik mi se svidja,,samo trazim da je udoban i da nemam mnogo obaveza oko odrzavanja...
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
pjoko wrote:Neozbiljno je od mene sto sam trazio da mi kazete kakav motor zelim jer do sada nisam vozio motore i ne razumijem se mnogo u motore,ali radim dobro i mogu da priustim sebi tako nesto,zato i trazim savjet da se ne bih zajebao kasnije....ovaj aprilija man poluautomatik ili automatik mi se svidja,,samo trazim da je udoban i da nemam mnogo obaveza oko odrzavanja...
Onda Japanac..
E, kad smo vec kod mane, da te razocaram, a ostatak iznenadim..
U nekom moto magazinu u Hr bio je test izdrzljivosti Mane. Pratis koliko je voze, troskove odrzavanja itd.. I do 20 000km, odrzavanje Mane (servisi, potrosi materijal, bez guma!) je skuplje nego meni. Tek toliko.... Uzmi to u obzir
Pazi, neka makina do 500ccm sa mjenjacem ti je idealan izbor, ostatak solada lijepo oroci na god il' dvije, dodaj jos koju tisucicu, dok ne dodje iskustvo i sigurnost, dok ti se ne isprofilira stil, tj. kako vozis i sto ti pase. Pa onda po solde i u butigu.. Iako. Nebi ti volio biti u kozi, jer danas iako ima tonu izbora, nekako mi nista ne "pokrece srce", osim mozda Speed triplea, Sport classic 1000.. No, to sam ja..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
pjoko wrote:Neozbiljno je od mene sto sam trazio da mi kazete kakav motor zelim jer do sada nisam vozio motore i ne razumijem se mnogo u motore,ali radim dobro i mogu da priustim sebi tako nesto,zato i trazim savjet da se ne bih zajebao kasnije....ovaj aprilija man poluautomatik ili automatik mi se svidja,,samo trazim da je udoban i da nemam mnogo obaveza oko odrzavanja...
Drugar, ne moze niko znati sto ti zelis i koje su ti namjere. Ima jako puno udobnih motora i da nemas obaveza oko odrzavanja. Taj Burgman koji vozis je jedno od takvih prevoznih sredstava. Moras biti malo odredjeniji, sta zelis. Zelis li da putujes? Oces li samo po pjaci da se vozis? Ili krugove po magistrali od 100km maximalno.
Konkretno, obzirom da nisi vozio ranije velike motore, nego prelazis sa skutera, moj ti je savjet da kupis neki polovni motor, star 1-3 godine. Recimo, Tatttoo prodaje Stroma 650 u potpuno novom stanju, presao je nekih 3000km. Ima kofer, krash bar, udoban, cijene odrzavanja skoro nikakve, trosi cak i ispod 5l, dakle, po meni idealan. Super se udobno sjedi, odlicna zastita od vjetra i td.
Ako ti se to ne svidi, lakse ces ga prodati, nego ako uzmes nesto od 10tak hiljada eura, motor je sasvim dovoljan i za puno iskusnije ljude.
Opet, ako ces novi motor, u tu cijenu ulaze i Varedero 1000, BMW f800gs, Yamaha TDM900.... Ja pricam samo o putnim varijantama... A dje je tu klasa nakeda od 600cc: Suzuki GSR600, Hornet600, FZ6N, te vrlo udobnih i upotrebljivih jednocilindrasa: Pegaso, BMW F650GS, Yamaha XTR....
Moj ti je savjet da malo udjes dublje u tematiku, preispitas sebe i vidis sta zelis, a zatim potrazis odredjene modele i probas...
Ili da kupis onaj koji ti se svidi, jer svi kazu, koji god da kupis svakako ces se zajebati...
I kad stojim tesko me pratiti...
-
pjoko
- Biker wannabe

- Vozim: suzuki burgman an 400
e tu si u pravu hahaha samo da se ne zajebem,salu na stranu uzeo bih nesto normalno i da mogu da putujem sa njim,da ima neki vizir obavezno jer ljeti imam mnogo posla da ne navlacim stalno jaknu....malo sm gledao po sajtu i odlicno su predstavljeni motori...u svakom slucaju hvala
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
Ja i dalje mislim da je Yamaha TDM idealan izbor. Opet, recimo Tatoo-ov V-Strom koji je bukvalno kao nov, a znatno jeftiniji od novog a pritom posjeduje dodatne opreme, je takodje mnogo dobar izbor. Oba motora ti pruzaju ono sto trazis od motora, oba su cijenom poprilicno ispod onoga sto zelis da potrosis, oba ce te visegodisnje sluziti vise nego dobro, i takodje to je to linija motora koja dizajnerski ne zastarijeva toliko brzo. Naravno moja preporuka je da probas sto gad da ti se svidi, ali kao sto ranije rekoh, oprema, oprema i samo oprema. Ne znam koliko sada opreme posjedujes, ali GS-1200 ADV bez adekvatne opreme kako na tebi, tako na motoru, zna da bude samo dvotockas na kojem ti je vecinu vremena hladnopjoko wrote:e tu si u pravu hahaha samo da se ne zajebem,salu na stranu uzeo bih nesto normalno i da mogu da putujem sa njim,da ima neki vizir obavezno jer ljeti imam mnogo posla da ne navlacim stalno jaknu....malo sm gledao po sajtu i odlicno su predstavljeni motori...u svakom slucaju hvala
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Voziš Burgman 400 koji je putujuća fotelja (moje iskustvo na parkingu, možda grešim), pa s' tim u vezi pitanje, šta očekuješ od budućeg motocikla? Udobnost na nivou Burgmana (time se izbor bitno smanjio), no opet je udobnost relativan pojam jer je kod motocikala (svih) i drugačiji položaj tjela pa i nešto što se čini neudobno na duže ture se može pokazati udobnim. Tek sada si u dilemi? Naravno. Zašto je to tako? Ajde da ponovim priču koju vrlo često ponavljam
Kupovina motocikla (osim pojedinih skutera, u koje ne spada Burgman 400) nikada nije racionalna kupovina i zato je najbitniji kriterijum kod odabira motocikla količina osmjeha koji može da izazove. Ako se onako keziš, i drugima izgledaš kao malo ,,opaljen'' po glavi, onda si odabrao pravi motocikl.
Mi ti možemo pomoći u smislu da suziš izbor, možda će većina na osnovu iskustva tipovati na Yamahu TDM (izvrsan motocikl), ali šta ako sjedneš na nju i pomisliš nije to to. Ili ako izađeš iz kuće/stana i na ulici vidiš TDM, a pomisliš, mogao sam i bolje za te pare. Zato, ja ti mogu reći šta bi meni odgovaralo za te novce (Aprilia Shiver GT
). Za te novce možeš uzeti i polovni R 1200 GS (udoban i sve ostalo, uostalom spisak vlasnika ovog motorina je veliki i oni mogu puno da kažu o ovom modelu) i biti prezadovoljan sa njim, a možeš ga parkirati ispred nekog kafića, pa ga sa stola dok piješ pijeće pogledaš i pomisliš: ,,kako je ružan...'', i s' tim postaje jasno da si loše trgovao.
Upravo zato ovaj naš ,,sport'' nije jednostavan jer je racio sveden na minimum i važe neke druga pravila. Kako kaže jedna reklama (doduše za automobile): ,,srce je uvjek upravu'' i eto ti kriterijuma za odabir motocikla.
Kupovina motocikla (osim pojedinih skutera, u koje ne spada Burgman 400) nikada nije racionalna kupovina i zato je najbitniji kriterijum kod odabira motocikla količina osmjeha koji može da izazove. Ako se onako keziš, i drugima izgledaš kao malo ,,opaljen'' po glavi, onda si odabrao pravi motocikl.
Mi ti možemo pomoći u smislu da suziš izbor, možda će većina na osnovu iskustva tipovati na Yamahu TDM (izvrsan motocikl), ali šta ako sjedneš na nju i pomisliš nije to to. Ili ako izađeš iz kuće/stana i na ulici vidiš TDM, a pomisliš, mogao sam i bolje za te pare. Zato, ja ti mogu reći šta bi meni odgovaralo za te novce (Aprilia Shiver GT
Upravo zato ovaj naš ,,sport'' nije jednostavan jer je racio sveden na minimum i važe neke druga pravila. Kako kaže jedna reklama (doduše za automobile): ,,srce je uvjek upravu'' i eto ti kriterijuma za odabir motocikla.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva