SCALA RIDER- radio set

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Re: SCALA RIDER- radio set

Post by OBIS »

Space Director wrote:Koliko kosta ovaj set?
Pitam, jer znam da su ozbiljni uredaji za ovu namjenu jaaako skupi!
Posto drzim kompjutersku radnju imam pristup ovom proizvodu mogu da ga narucim veoma brzo, inace je cjena 300e bas cu da provjerim ako moze da se spusti malo cjena. Ako nekog interesuje nek se javi, inace i sam planiram da nabavim ovo kad skupim kintu. Domet je 500 metara izmedju dva vozaca, razgovor do 7 h a stand buy mod je vise od 24 h mozda cak 36h. sto je super jer sam u Rimu naiso na neki isto dobar kosta 300eura ali razgovor samo 2h.

Napomena ovaj sto mogu da nabavim neznam koja je marka ali cu provjerit, proizvodjac je italinaski to znam. Sledeci put se javljam sa tacnim podatcima, cjena, specifikacije itd.....
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

OBIS wrote:
Posto drzim kompjutersku radnju imam pristup ovom proizvodu mogu da ga narucim veoma brzo, inace je cjena 300e bas cu da provjerim ako moze da se spusti malo cjena. Ako nekog interesuje nek se javi, inace i sam planiram da nabavim ovo kad skupim kintu. Domet je 500 metara izmedju dva vozaca, razgovor do 7 h a stand buy mod je vise od 24 h mozda cak 36h. sto je super jer sam u Rimu naiso na neki isto dobar kosta 300eura ali razgovor samo 2h.

Napomena ovaj sto mogu da nabavim neznam koja je marka ali cu provjerit, proizvodjac je italinaski to znam. Sledeci put se javljam sa tacnim podatcima, cjena, specifikacije itd.....
Ja imam komunikator samo za vozac-suvozac nije bezicni nego na kablove, veoma super stvar kupio sam ga u nekom ultra mega giga marketu bila je varijanta izmedju jednog od 20eura sa boljim slusalicama ali ja sam uzeo jeftiniji onaj sto kosta 10eura super stvar par puta smo ga korisitili supruga i ja ali problem je u slusalicama koje ne mogu da se zakace na uvo pa stalno ispadaju da sam uzeo ovaj od 20 eura jos bi ga koristio. i dalje imam taj komunikator samo kad bih nasau slusalice sa mikrofonom koje se kace na uvo.
Inace to sto imam je kineske proizvodnje.......
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Uzmes one sredbje pi ih ugradis u kacigu ispod postave..pa moze prica sa suvozacem a moze lagano i muzika iz MP 3..ili radio..kao da vozis Hondu Gold Wing..a one male slusalice su zlo - zuljaju uho..
A komunikator je dobra stvar..mozemo cakulat usput , dogovarat se a i pjevat (jel tako Gugi)..cim pojeftini kupuje se i to grupno..
Po ovoj cijeni bi uz njega dobio i razvod bracni...garant.. :hand:
Putovati je dva put zivjeti...
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Evo cjena uredaja za komunikaciju u Hr
http://www.moto-oprema-amd.hr/cardo/cardo-komunikacija" onclick="window.open(this.href);return false;
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

ZoranM wrote:Uzmes one sredbje pi ih ugradis u kacigu ispod postave..pa moze prica sa suvozacem a moze lagano i muzika iz MP 3..ili radio..kao da vozis Hondu Gold Wing..a one male slusalice su zlo - zuljaju uho..
A komunikator je dobra stvar..mozemo cakulat usput , dogovarat se a i pjevat (jel tako Gugi)..cim pojeftini kupuje se i to grupno..
Po ovoj cijeni bi uz njega dobio i razvod bracni...garant.. :hand:

A moj Zoko ,vidje li , kako nas ispostovase u Albaniji....mislim , nase crnogorske songove , sto smo u par pjevali njihovijem ulicahhhhhhh :D :D
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

OBIS wrote:
OBIS wrote:

Ja imam komunikator samo za vozac-suvozac nije bezicni nego na kablove, veoma super stvar kupio sam ga u nekom ultra mega giga marketu bila je varijanta izmedju jednog od 20eura sa boljim slusalicama ali ja sam uzeo jeftiniji onaj sto kosta 10eura super stvar par puta smo ga korisitili supruga i ja ali problem je u slusalicama koje ne mogu da se zakace na uvo pa stalno ispadaju da sam uzeo ovaj od 20 eura jos bi ga koristio. i dalje imam taj komunikator samo kad bih nasau slusalice sa mikrofonom koje se kace na uvo.
Inace to sto imam je kineske proizvodnje.......

A dje bih ja mogao da kupim gore navedeno ?
Pitam , jer svako jutro , kada krenem na posao , USPUT , vozim jednu elegantno popunjenu komsinicu .... mojim najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjnovijEm mAtorom....i ona voli da komunicira samnom , usput....a posto ja slabo cujem od cohones ,ona me sve buca šakom po kaciZi u glavu....stoga , ja moram sebe zastiti i kupiti tu komunikaciju izmedju mene i nje/komsinice..... a posto to kosta , ne pitam za pare ? ..... ;)
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Zaboravih napomenuti , interesuje me ova jevtinija varijanta (mada mi je i ona skupa) , ali zdravlje nema cijenu .... ali zato komsinica ima tesku ruku.... :ugeek:
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

:violence-stickwhack: :text-imsorry: :lol: :lol: :lol:
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

fat boy wrote::violence-stickwhack: :text-imsorry: :lol: :lol: :lol:
Taman tako.....tako mi komsinica "pokazuje" kada treba da stanem.... :?
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Gugi wrote:
fat boy wrote::violence-stickwhack: :text-imsorry: :lol: :lol: :lol:
Taman tako.....tako mi komsinica "pokazuje" kada treba da stanem.... :?
Aooo, to je golemi problem. To ti je zbog boje motora... Da si recimo mat crni uzeo, jadnica bi se stravila i ne bi rijeci prozborila cijelim putom :lol: :lol: :lol: .

Ozbiljno, ovo je mlogo dobra stvar, samo da malo pojeftini i kupujem je da mogu nesmetano sa ermanima komunicirat!!!
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Post Reply