SCALA RIDER- radio set

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
semafor
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda XL 1000 V Varadero

Re: SCALA RIDER- radio set

Post by semafor »

Prodavnica ti se nalazi na toploj povise doma zdravlja,ne mozes promasiti.Najbolje bi bilo da nazoves gazdu i da od njega narucis jedan katalog koji ce ti besplatno poslat na tvoju adresu.
tel:067 470 571,068 708 880
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Ja samo mogu pohvaliti gazda Aca , jer me juce zvao - da mi javi , da mi danas dolayi katalog ....svaka cast Aco majstore :clap: :clap: :clap: ......
.....neka sto je stigao , no si i ti vrlo dobar i normalan momak....Naravno da ce se nesto trgovat u "DjenkA" - i.....
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

tako je Ermanooooo :clap: Aco je pravi bajker a ne folirant ... :clap: :clap: :clap: iz mog iskustva - preporuka za Đenku :dance:
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Evo i na Louis-u strana sa svim sličnim proizvodima (uključujući ovaj Scala rider)

http://www.louis.de/_10734e14d2ad33286a ... topic=list" onclick="window.open(this.href);return false;
A gdje ide ovaj put.......
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Ma ovo bi mogao da nam napravi Wrong ( Luka ) sa ona cetiri toki - vokija sto ih koriste lovci..
Pricali smo o tome..Ima znanje i iskustvo iz te radio-tv-elektronicarske struke i za njega je to sitnica..Zvocnike u kacigama vec imamo..
Pa da lijepo cakulamo ..
Putovati je dva put zivjeti...
tdm93
Grijač guma
Grijač guma

Post by tdm93 »

zoki da znas da bi treba to probat
APARTMANI "LIGHT HOUSE"
BIKER FRENDLY
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Zahvaljujući poslovnosti Moto opreme ĐENKA,mi Galioti se nakon višegodišnjeg nećkanja ponovismo u Scala Rider bike-to-bike komunikaciju! :clap:

Zvučnici su ultra tanki,lako se namjeste na unutrašnjost kacige kao i komande koje se pričvrste na školjku kacige.Uopšte ne smetaju niti žuljaju uvo.Montaža traje nekoliko minuta,sve se lagano odradi. Kvalitet zvuka je odličan,komunikacija je dvosmjerna(ne morate čekati da jedan završi da bi drugi počeo pričati) i odlična stvar je bluetooth povezivanje sa navigacijom,mobilnim telefonom...a žično se može spojiti i MP3 player. Muzika se automatski prekida kad počne razgovor ili navigacija,telefon i nastavlja se kad se navedeno završi.

Domet smo isprobali tako što smo uzeli 700 metara kanapa,vezali jedan za drugi motor i tako smo vozili,i nije bilo nikakvih problema niti smetnji u komunikaciji iako kažu da je domet 500 metara.

Naravno da se šalim,uzeli smo kanap od 500 metara :liar: :D

Komande su vrlo lake za korištenje,u principu ima 4 velika dugmeta sa kojima se pali/gasi uređaj,2 za kontrolu jačine zvuka i taster za uspostavljanje/prekidanje razgovora mada se može normalno početi pričati bez pritiskanja dugmadi i komunikacija se uspostavlja. Takođe se gasi 30 sekundi nakon završetka.

Ne znam koliko je trajanje baterije,vidićemo u praxi.

Još se jednom zahvaljujem Đenki na poslovnosti i ljubaznosti!!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

I od mene pohvale za DJENKU...

Kolega,koliko vas ispade?
I mi planiramo nabavljat neku plot-to-jarak komunikaciju :D
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Imam ja scala rider g4 Komunikacija je moguća i na većim brzinama ali to dosta ovisi u koju je kacigu montirana .dok sam je imao u Caberg kacigi kod cca 130 kmh je vec bilo teško pričati U schuberth c 3 radi normalno pri brzini od 180 kmh .u sebi ima ugrađen radio , mogućnost spajanja na mobitel ,GPS ,mp3 Kupljena je u Sloveniji i par me došao jad sam vratio porez cca 310 EUR
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

vala stvarno Galioti sve rekoste a ne rekoste ono najbitnije :) ajde koliko ste se opružili za komunikaciju? za kanap nećemo na javno :D
Post Reply