Lanac na salkana?
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Re: Lanac na salkana?
Original je kajis na njega i to samo u Niksic imaju djelove za salkano koliko ja znam i tamo sam ga uzeo mada je sve to sranje jer kakav god da je kajis proklizava jer on samo upada u kanal i onda kad se vozi duze smrdi.Slikacu nedje kad skinem deklo (deklo drzi 15 sarafa
) pa cu vam pokazat kako su to braca kinezi rijesili
Dobro si ti nikgold razmisljao sam ja i da uposlim malo prednji tocak pa da bude 2x2
Dobro si ti nikgold razmisljao sam ja i da uposlim malo prednji tocak pa da bude 2x2
-
Honda xl 500
- Stoper

Ja sam imao takva dva salkana,nikad nisam imao takvih problema oko kaisa.stavi novu oprugu,nove rolnice i kvalitetan kais.to sa lancem je neizvodljivo ako znas na kom principu to sve funkcionise
.
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Pojma nemam zato sam i postavi ovo da vidim moze li a vidjecu to da zamijenim
-
veleGR
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki gsx-r 1000
Ti tzv tanjiri sto stiskaju kais moraju da budu sasvim cisti u suprotnom kais ce da slajfuje ili da smrdi kao u tvom sliucaju, pogledaj da nema masti ili neke prljavstine po njima.
Na ugradnju lanca ni ne pomisljaj jer je to NEMOGUCE! a varijator, kais i kvacilo na tvoj motor nisu izmislili braca kinezi, to postoji na svaki skuter i radi po istom sistemu.
Kako ti vuce motor od kako si zamijenio kais?
Na ugradnju lanca ni ne pomisljaj jer je to NEMOGUCE! a varijator, kais i kvacilo na tvoj motor nisu izmislili braca kinezi, to postoji na svaki skuter i radi po istom sistemu.
Kako ti vuce motor od kako si zamijenio kais?
Samo polako, puni gas.
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Vuce dosta bolje samo sto smrdi i kad krecem za cici malo sto predpostavljam da prokliza?A nije mi jasno onda sto su mu stavili rebrasti kajis?
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
Kad kreces cice lamele a ne remen
-
veleGR
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki gsx-r 1000
Svaki kais je rebrasti sa donje strane, o moze biti i sa gornje.......
Samo polako, puni gas.
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Vidjecu da zamijenim onda te lamele i onako kad stasnem kocnicu mogu da guram motor a da tocak ne kliza
mada je i sajla istegnuta do kraja
u svakom slucaju hvala za savjete a ovaj moj motor i motore slicne njemu bih preporucio svim trenerima zivaca za svoje pocetnike!!!
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
veleGR wrote:Svaki kais je rebrasti sa donje strane, o moze biti i sa gornje.......
Nije bas svaki stariji kaisi su bili bez rebara ali na novima ih rade jer duze tako traju i radi povecanja cvrstoce .Rebra s vanjske strane imaju najcesce skuteri vecih kubikaza ko npr beverly 500