O potrosnji stroma su Goran69 i ZoranM sve rekli. Ja se nikada nesto nisam ciframa opterecivao, mislim ne shvatite me pogresno, ne bih volio da vozim motor koji je pandan hameru kod automobila, da svako malo na pumpu moram svrcat, a to da li trosi 4,5 ili 4,7 mi je manje bitno. To je moje misljenje.
Kod stroma mi se stvarno svidja to sto ima rezervoar sa velikom zapreminom i pruza ti veliku autonomiju, tako da kada ga jednom natankas, stvarno si miran duuuuugo kilometara.
p.s.jednom kada sam pisao o hondi cbf600s (i dalje slatkoj tugi ) i uporedjivao je sa stromom DL650 i transalpom XL700V neko mi rece, mislim da je to wulfy bio, da je ipak kod motora najvaznije da te nekako osvoji, oduzme dah na prvi pogled i da je to ono sto kod odabira motora najcesce presudjuje (ako je ona finansijska podrska odgovarajuca )
Toliko od mene.
Pozdrav.
p.p.s. nemo da ve sve pospremim u vas lokal
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
BMW F650 GS, 2001 je prelazio do paljenja lampice za rezervu 300km (rezervoar je 17L)... A rezerva mu je oko 5.5L, sto znaci da mu je potrosnja bila oko 4L/100.
Honda Africa Twin, 1994... E tu nisam nesto previse pazio, ali na putu Ns - Podgorica, prema mom proracunu je trosila 5.1 -5.3 L/100 (rezervoar je 23L).
Tako da kad svedemo racunicu, svakako covek ima izmedju 350 i 400 km autonomije, na otvorenom. Mislim da je tako i sa mnogim motorima, ukljucujuci i famoznog Strom-a (puuuno kilometara realno ne prelazi 400)
E sad, moja Afrika moze da trosi i 8, a bogami i 9... Zavisi od raspolozenja.
mene su svi strašili kad sam uzeo ovo skuterče sa nekom strašnom potrošnjom, 9-10l na 100km....
ali izgleda da su malo omašili, za sada mješovita vožnja, selo-grad , cca 5l/100km
Jest nejač (YBR125), ali ljetos od Sutomora do Zagreba i natrag prosjek 2.25 litara/100 km, pri uglavnom od 4000 do 6000 obrtaja/min. 'Vako, Sutomore-Bar, cca 300km za 8-9 € bezolovnog. Nešto se kanim da probam na proljeće Sutomore-Beograd sa 'zervarom (12 lit. over all) a u gepek "Coca-colu" 1.5 l zlu ne trebala.