Honda ST 1300 Pan European

Sto se sve danas vozi.....
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: Honda ST 1300 Pan European

Post by djodja »

Jozee wrote:
DrMracni wrote:ako imas motor i auto imas 50% popusta?
Da ako imaš na avto 50% imaš i na motor
Jozze ispravi me ako grijesim, ali evo kako sam ja od prilike razumio da ovo funkcionise. Recimo u USA iznos osiguranja na vozilo se kalkulise na osnovu nekoliko paramatara, kao sto su vrijednost vozila, model i vrsta, recimo za motore postoji posebna kvota za full frame ili citaj R-ove a posebna za open frame motore, takodje starosna doba osiguranika kao i driving record u poslednje dvije godine. Naravno tip osiguranja, liability ili full coverage itekako uticu na cijenu ali ovo pisem pod predpostavkom da se radi o osnovnom osiguranju. Predpostavljam da na slican naci to funkcionise i kod vas, te stoga predpostavljam da si dobio tih 50% popusta koji su se kasnije prenijeli na motor.

E sada, sto bih volio da meni, nama kazes je dali se motor kod vas prepoznaje kao luksuz ili osnovno prevozno sredstvo.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Jozee
Stoper
Stoper
Vozim: Honda ST 1300 Pan European

Post by Jozee »

djodja wrote:
Jozee wrote:
DrMracni wrote:ako imas motor i auto imas 50% popusta?
Da ako imaš na avto 50% imaš i na motor
Jozze ispravi me ako grijesim, ali evo kako sam ja od prilike razumio da ovo funkcionise. Recimo u USA iznos osiguranja na vozilo se kalkulise na osnovu nekoliko paramatara, kao sto su vrijednost vozila, model i vrsta, recimo za motore postoji posebna kvota za full frame ili citaj R-ove a posebna za open frame motore, takodje starosna doba osiguranika kao i driving record u poslednje dvije godine. Naravno tip osiguranja, liability ili full coverage itekako uticu na cijenu ali ovo pisem pod predpostavkom da se radi o osnovnom osiguranju. Predpostavljam da na slican naci to funkcionise i kod vas, te stoga predpostavljam da si dobio tih 50% popusta koji su se kasnije prenijeli na motor.

E sada, sto bih volio da meni, nama kazes je dali se motor kod vas prepoznaje kao luksuz ili osnovno prevozno sredstvo.
Da počnem iz početka... za auto dobiješ 50% popusta ako nemaš nezgode (sada dobijaš svake godine kad nemaš nezgode 5% popusta), najviši razred je 55% popusta a to znači da ako imaš jedno nezgodo ne padaš u % (drukčije padaš 15% nazad... treba ti 3 godine brez nezgode da opet imaš 55%) toliko o automobilima... ovaj popust što ga imaš na autu daš na motor ( može se ovaj popust prenosti u prvom koljenu... oatc da sinu, žena da mužu...) a cijena se za osnovno osiguranje plati na osnovu KW najviši razred je iznad 72 KW. to je kod nas AO osiguravanje, kod tog osiguravanja so osiguravani samo suvozači a vozač je osiguravan posebno tako zvani AO+ a za AO+ je potrebno kod nekih osiguravajućih društava dobiti suglasnost direktorja jer smo rizična skupina i puno je dražje nego osnovno (pri autu to nije tako skupo) a kasko osiguravanje ide po ceni motora ili auta, samo neznam ako se kasko izplati osigurati jer je preskupo.
Kod nas je sada osiguranje motora jeftino naspram nekoliko godina kad još nismo imeli nevratljivost to je da smo imali motore registrirovane samo u leti i svake godine smo na novo registrirovali i platili 100% jer nismo mogli prenositi sa auta. Za usporedbo 2008 sam platijo osiguranje za Hondo Shadow 750 samo 75 € i to za celo godinu.
A djodja kod osiguranja se još ne prepozna kao luksuz inače i neznam kako ga tretirajo ja nemam nikakav davek na luksuz, samo za usporedbo između ljudi se ne tretira kao osnovno prevozno sredstvo več kao luksuz.
Nadam se da sam ti odgovorijo na razuman način a ako još nije što jasno slobodno pitaj
lp Jože
Čelado na glavo, pamet pa v glavo
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Hvala druze Jozze na iscrpnoj informaciji. Razlog zbog kojeg sam ranije pitao za porez na luksuz je zbog toga sto mi placamo porez na luksuz kada su motocikli u pitanju. Recimo samo porez na luksuz na motore izmedju 500 i 750cc je zadnje dvije godine 100e ne racunajuci ostale troskove, ove godine je porastao na nekih 135e ako se ne varam, tako da sada za registraciju mojeg FZ6n-a moram da izdvojim nekih 330e. Kao sto sam ranije rekao, za tvoj Pan European bi bio siguran sam oko 600e ako ne i vise.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Joze,

Možda jako glupo pitanje, ali ovo JN76QM poslije Slovenije, da li si ti radio amater. Iako sam davno se tim bavio, ne znam šifre za sloveniju....

Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
Jozee
Stoper
Stoper

Post by Jozee »

Slowhand wrote:Joze,

Možda jako glupo pitanje, ali ovo JN76QM poslije Slovenije, da li si ti radio amater. Iako sam davno se tim bavio, ne znam šifre za sloveniju....

Pozzz
Nisam radio amatera... na linku dole možeš pogledati kodo za tvoju lokaciju, također možeš videti i geografske koordinate. Ako napišeš moj kod možeš videti od dakle sam.
Bilo bi dobro ako bi vsi člani upisali svoj kod pa može svako videti od dakle si.
Može admin razmotriti o predlogu i otvori novo temo zemljevid (karta) članov

http://f6fvy.free.fr/qthLocator/fullScreen.php
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Dobra fora, sada razumijem,

Inače kako je na Lovrencu na Pohorju....
A gdje ide ovaj put.......
Jozee
Stoper
Stoper

Post by Jozee »

Slowhand wrote:Dobra fora, sada razumijem,

Inače kako je na Lovrencu na Pohorju....
Što dali ti je poznat... neznam kada sam bio tamo zadnji put... drugčije sam ja iz Maribora iz dela koji se zove Tezno
Post Reply