Balkanska rapsodija part 2

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Chile
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Husqvarna TC250

Re: Balkanska rapsodija part 2

Post by Chile »

Nakon obilaska starog grada, muzeja i laganog izlaska navecer, spavanje.
Ujutro pakiranje i krečemo za Kruje…..
Sve bi bilo OK da bakice nisu postavile štand ispred motora i blokirale mi izlaz, jedva ih natjeram da se maknu da mogu izaći( što mislim da ne bi bilo moguće bez pomoći konobara iz hotela gdje smo odsjeli, mislim da im je jebo sve po spisku sto su štand postavile ispred hotela)….. :mrgreen:

Image

Dolazimo do grada prije Kruje, i odustajeno od puta prema Krujama, zašto??? Radi se nova cesta, valjda 100 kamiona ispred i iza nas, guraju te sa ceste kao da te nema, pošto je cesta bez afalta kamioni dižu prašinu tako da se nakon vec par km ne prepoznajemo :( , stajemo u jednom kafiću da se operemo i osvježimo, te se okrećemo i nazad prema Skadru.

Pogled na Kruje…izgleda blizu ali ima bar 20 ak km do grada….

Image

Image

Image

Dolazimo u Skadar i idemo posjetiti citadelu Rozafu.
Kad smo dosli na vrh, ugodno iznenađenje, dvije Dankinje na motorima idu prema Grčkoj….
Na moju sreću su jako dobro opremljene, tj. Napredne, sigurno četvorke ali prije petice :D
Naime uz Rozafu se veže zanimljiva legenda, 3 brata su gradila tu utvrdu ali sve sto bi preko dana sagradili po noći bi se srušilo, te su odlučili pitati starog mudraca što da rade. On im kaže da moraju nekoga žrtvovati, tj. sazidati u zidine. Kako nisu mogli naći žrtvu odluce da žrtvuju jednu od svojih žena, koja idući dan im donese jelo na utvrdu nju će žrtvovati ali niti jedan ne smije svojoj ženi ništa reći, ali 2 starija brata upozore svoje žene dok se najmlađi držao dogovora i svojoj ništa ne kaže. Naravno sutra su poslale ženu od najmlađeg brata, Rozafu da odnese hranu, kad je došla gore, najmlađi brat joj objasni situaciju i dogovor, ona pristane na to da je zazidaju ali kako se brinula za svoje nedavno rođeno dijete, zatraži da joj desnu dojku ostave dostupnu kako bi mogla dojiti, desno oko da ga vidi, desnu ruku da se brine o njemu i desnu nogu da ljulja koljevku. Priča se da i dan danas iz jednog od zidova u dvorcu curi mlijeko :shock:

Image

Upoznajemo se, razmjenjujemo par savjeta i one svojim putem a mi u razgledavanje. ( zanimljivo je da jedna od njih već 2 dana vozi bez prednjih kočnica, otkazale su a nisu našle majstora)

Image

Pogled sa citadele je fantastičan

Image

Image

Kao i sama citadela…

Image

Image

Image

Image

Image

Zaštita od kradljivaca grožđa….brutalno

Image

Krećemo prema CG ali najprije stajemo da potrošimo leke koji su nam ostali…
Moram priznati ukusno potrošeni…

Image

Dolazimo na granicu i upoznajemo 3 Talijana, isto idu za Ulcinj, pitaju da li mogu sa mnom, naravno ali 20-ak km prije Ulcinja radovi na cesti, cesta je zatvorena iduća 2 sata, pitam jednog radnika da li se može proći motorima….nije siguran ali pušta nas da probamo….na kritičnom dijelu prvi prolazim ja a zatim 2 talijana ali od trećeg ni traga ni glasa… čekamo, oni ga zovu na mob ali ništa….ja odlazim do Ulcinja potražiti smještaj za sve a oni ce ga pokušati naći…nakon sat vremena eto njih dvojice a treći će doći preko Bara, jbg nije imao muda proći onim putem…..

Navecer izlazak u Ulcinj i čekanje frenda iz Siska koji treba doći pa nastavljamo zajedno po Crnoj gori , pošto sam ja tu već domaći bit ću mu vodič….
Naravno konjo je krenuo oko podne iz SK i teko oko 23:00h došao u Ulcinj, vozio je skoro bez prestanka…. Na Dorsoduru….

Nakon par piva dolazi sebi i shvaća zapravo gdje je 

Image

Ujutro oproštaj od Talijana….

Image

Image
Chile
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Chile »

A mi u kupovinu za piknik i odlazak na Adu Bojanu ( ne onaj dio za gologuze, već na samo ušće) :mrgreen:
Piletina (pečena i paprikaš) i Nikšičko….savršen piknik…. 8-)

Image

Image

Image

Poslije zejebancija i kupanje…naravno uz sigurnu potporu nikšićkog ;)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pakiranje i polazak prema Baru, a poslije za Podgoricu….

Image

Image

Naravno kavica u Pulen (ovaj put bez gazde)i i krećemo Podgorici…

Image

I tako dalje….

Image

Image

Poslije podne dolazomo u Podgoricu, tamo nas čekaju Mrzli (Ice) Ivan, njegova prekrasna sada već žena Ana i Spacedirektor (Ranko)…. Naravno da se trudimo Ivanu popiti svu zalihu pive , ali ove godine se dobro opskrbio pa nismo uspijeli…tako blizu a tako daleko…. :mrgreen:

Image

Image

Naime Ivan je po nas trebao doći sa Bugarskim Motornim Wozilom ali navodno nije mogao ga upalit, ni na guranac :mrgreen: pa je došao sa nekim mali autićem…mislim da je Patrol…malo sam se naslonio na njega s KTM-om i skoro ga kroz raskrižje progurao…..sreća da sam priseban bio :twisted:
Uglavnom kod Ane i njega ostatak večeri tamanimo pivo :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingbuddies: a ujutro doručak, malo obilazak Podgorice i put pod noge….

Image

Image
Tri fantastikus se zahvaljuje na gostoprimstvu i druženju … junakinje i junaci vidimo se :text-thankyouyellow:

Image

Idemo prema Nikšiću a zatim do Pivskog jezera, te preko Sedla na Žabljak….
O krajoliku se nema što puno reći…

Image

Pivski manastir

Image

Image

Jezero

Image

Image

Odmor u Plužinama i nastavljamo prema sedlu…

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Kao partizani skriveni u travi… :mrgreen:

Image
Last edited by Chile on 08 Mar 2010 09:43, edited 1 time in total.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Bravo majstoreee!
Daj jos ;))
Odlicno je bilo ono vece, moracemo se opet gledati :)
I kad stojim tesko me pratiti...
Chile
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Chile »

Dolazimo na sedlo i vrijeme je za oblačenje dugih gaća jer se temperatura drastično spustila, i naravno za kuhanje graha….

Image

Image

Image

Image

Nakon odličnog i obilnog ručka vrijeme je za grudanje ;)

Image

I krećemo na Žabljak, pronalazimo odličan kamp sa bungalovima, prekrasni bungalovi po 8 eura. :)

Image

Navečer, kuhanje čaja i odmor…..

Image

I onda se pojavilo to stvorenje…misteriozni Big foot….ovo je exskluzivna snimka :mrgreen:

Image

Jutro otkriva prekrasan krajolik

Image

Image

Dokaz da je KTM više namjensko vozilo ;) :mrgreen:

Image

Doručak

Image

Image

Spremni za polazak…..

Image

Samo da udahnemo malo zraka…ne navikli na čisti zrak moramo se koristiti raznim sredstvima kako nam se ne bi vrtilo u glavi 

Image

Crno jezero

Image

Image

Image

Image

Đurđevića tara

Image

I dok ja uz kavicu i rakijicu opravdavam ime našeg tima RR team Sisak (Rakija racing team) kolega navožava konobarice po okolici ( ja ni pomislit ne smijem, u suprotnom bi se moja draga potrudila da mi ova rakija bude zadnja) :mrgreen:

Image
Jebač na 2 točka :mrgreen: :lol:

Image

Image

Idemo dalje…preko Pljevlje na Čajniće, Goražđe i Sarajevo….

Image
Chile
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Chile »

Stajemo 15 km poslije graničnog prijelaza Čajniće u kafiću koji drži obitelj od policajca Branka, kojeg smo upoznali prije 5godina, kad smo prvi put išli za Crnu goru. Branko je tamo i naravno pijemo po pivicu a u to vrijeme staje bus pun starih partizana koji idu sa neke obljetnice :mrgreen:

Image

Image

Image

Za Sarajevo…..
Znakovi nam baš i ne igraju neku ulogu ;)

Image

Image

Napokon Sarajevo

Image

Image

Image

Zovem Almira ali on nije u Sarajevu, daje mi broj od svog frenda Benje….i tako nađemo se mi sa Benjom, te nas vodi pokazati stan,10 ak km od centra. Traži 30 eura za nočenje, ja mu dajem 30 KM, naravno odmah pristaje, tek kasnije smo saznali da je taj stan prijatelj mu dao na čuvanje dok je on na putu a ovaj ga renta :lol:
Skidamo stvari i nazad na Bašćaršiju….

Image

Image

Image

Kod Hodžića na više nego odlične ćevape ;)

Image

A mogli smo i ovdje…Mrkva=Ćevap :mrgreen: :lol:

Image

I idemo na spavanje….spavanje u vrecama sve govori o higijeni u stanu

Image

Sutra se nalazimo sa nasim domacinom, doručkujemo i pali za Jajce….

Image

Image

U Jajcu posjet muzeju AVNOJ-a i kratko zadržavanje

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Poslije preko Banja luke idemo za Sisak….to je to…
Ovaj dio Durmitora preko sedla me oduševio……iako sam prošao cijelu Crnu goru i svaki me put oduševi, moram priznati da ovaj dio preko Sedla zaslužuje posebnu pažnju ;)
Pozdrav.....
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

:clap: :dance:
e moj junače, opet kažem... bijahu to dani!! :)
fenomenalno, a reci onom jebaču na 2 točka sledeći put da pazi da mu ove jahačice nemaju braću :D
Chile
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Chile »

ice wrote::clap: :dance:
e moj junače, opet kažem... bijahu to dani!! :)
fenomenalno, a reci onom jebaču na 2 točka sledeći put da pazi da mu ove jahačice nemaju braću :D
A bit će i opet ;) pa nismo još za bacit :mrgreen:

A jebač ne bira...bila to sestra ili brat :lol: :mrgreen:
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

:clap: :clap: :clap: :clap:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom