Ujutro pakiranje i krečemo za Kruje…..
Sve bi bilo OK da bakice nisu postavile štand ispred motora i blokirale mi izlaz, jedva ih natjeram da se maknu da mogu izaći( što mislim da ne bi bilo moguće bez pomoći konobara iz hotela gdje smo odsjeli, mislim da im je jebo sve po spisku sto su štand postavile ispred hotela)…..

Dolazimo do grada prije Kruje, i odustajeno od puta prema Krujama, zašto??? Radi se nova cesta, valjda 100 kamiona ispred i iza nas, guraju te sa ceste kao da te nema, pošto je cesta bez afalta kamioni dižu prašinu tako da se nakon vec par km ne prepoznajemo
Pogled na Kruje…izgleda blizu ali ima bar 20 ak km do grada….

Dolazimo u Skadar i idemo posjetiti citadelu Rozafu.
Kad smo dosli na vrh, ugodno iznenađenje, dvije Dankinje na motorima idu prema Grčkoj….
Na moju sreću su jako dobro opremljene, tj. Napredne, sigurno četvorke ali prije petice
Naime uz Rozafu se veže zanimljiva legenda, 3 brata su gradila tu utvrdu ali sve sto bi preko dana sagradili po noći bi se srušilo, te su odlučili pitati starog mudraca što da rade. On im kaže da moraju nekoga žrtvovati, tj. sazidati u zidine. Kako nisu mogli naći žrtvu odluce da žrtvuju jednu od svojih žena, koja idući dan im donese jelo na utvrdu nju će žrtvovati ali niti jedan ne smije svojoj ženi ništa reći, ali 2 starija brata upozore svoje žene dok se najmlađi držao dogovora i svojoj ništa ne kaže. Naravno sutra su poslale ženu od najmlađeg brata, Rozafu da odnese hranu, kad je došla gore, najmlađi brat joj objasni situaciju i dogovor, ona pristane na to da je zazidaju ali kako se brinula za svoje nedavno rođeno dijete, zatraži da joj desnu dojku ostave dostupnu kako bi mogla dojiti, desno oko da ga vidi, desnu ruku da se brine o njemu i desnu nogu da ljulja koljevku. Priča se da i dan danas iz jednog od zidova u dvorcu curi mlijeko

Upoznajemo se, razmjenjujemo par savjeta i one svojim putem a mi u razgledavanje. ( zanimljivo je da jedna od njih već 2 dana vozi bez prednjih kočnica, otkazale su a nisu našle majstora)

Pogled sa citadele je fantastičan

Kao i sama citadela…

Zaštita od kradljivaca grožđa….brutalno

Krećemo prema CG ali najprije stajemo da potrošimo leke koji su nam ostali…
Moram priznati ukusno potrošeni…

Dolazimo na granicu i upoznajemo 3 Talijana, isto idu za Ulcinj, pitaju da li mogu sa mnom, naravno ali 20-ak km prije Ulcinja radovi na cesti, cesta je zatvorena iduća 2 sata, pitam jednog radnika da li se može proći motorima….nije siguran ali pušta nas da probamo….na kritičnom dijelu prvi prolazim ja a zatim 2 talijana ali od trećeg ni traga ni glasa… čekamo, oni ga zovu na mob ali ništa….ja odlazim do Ulcinja potražiti smještaj za sve a oni ce ga pokušati naći…nakon sat vremena eto njih dvojice a treći će doći preko Bara, jbg nije imao muda proći onim putem…..
Navecer izlazak u Ulcinj i čekanje frenda iz Siska koji treba doći pa nastavljamo zajedno po Crnoj gori , pošto sam ja tu već domaći bit ću mu vodič….
Naravno konjo je krenuo oko podne iz SK i teko oko 23:00h došao u Ulcinj, vozio je skoro bez prestanka…. Na Dorsoduru….
Nakon par piva dolazi sebi i shvaća zapravo gdje je

Ujutro oproštaj od Talijana….