Što znam, ja sam prije imao Pireli Diablo i Diablo je bolja guma, možda je ponajbolji test guma (i njihovog gripa) na ovom našem čemernom bulevaru gdje je grip asvalta, ako nije nula, onda vrlo blizu te vrijednosti. Naime po onim krivinama u Bećiće nešto je veća granica bila kada čitav motocikl počinje da mi proklizava u nagibu. Pireli Diablo jeste bolja guma, ali je je nisam mogao nabavati, već sam je morao čekati, a tada mi je cjena bila 320 € za par, dok sam Avon platio 190 € i iz tog ugla (uloženo/dobijeno) mislim da vredi. Ako govorimo o dobrom asvaltu (Hrvatska npr.) ja razlike između Avona i Pirelija nisam osjetio.
Primjer i drmandica koji ima V-Stroma koji je takođe montirao Avon, a prije je imao Brigestone (ne znam koja oznaka, fabricka guma koja se isporucuje). Brigestone (ta koja je na V-Stroma) je odlicna guma, ali kada se ugrije, a za to joj treba bar 40 km, ako ne i više na ovom našem asvaltu. Po tom pitanju sa Avonom je puno zadovoljniji što se mnogo prije može opustiti jer i hladna drži.
Ako se govori o nekoj umjereno/turističkoj vožnji razlike između guma su praktično neosjetne. Opet svako ima stvoj stil vožnje i zahtjeva neke druge karakteristike tako da ja lično ne bih nikad moga reći za Avon (ili bilo što drugo) da su najbolje i da ih vrjedi uzeti. Mogu preneti svoje iskustvo što vernije pa na osnovu toga zaključite sami.
Još jedna napomena, u mom slučaju i slučaju drmandica ne radi se o istoj gumi, da ponovim u pitanju su ove gume
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva