kolege iz BJBikersa ovako,a kako cemo mi?

Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: kolege iz BJBikersa ovako,a kako cemo mi?

Post by Space Director »

Moto asocijacija, Savez motociklista ili Moto Savez Crne Gore vec postoji. Registrovani su prije dvije godine i oni su okrenuti moto-sportu, ne znam imaju li u planu ovo o cemu vi govorite, ali mislim da ne bas.
I kad stojim tesko me pratiti...
RRRRRRRR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Pedale :-)

Post by RRRRRRRR »

Pa to je onda zalosno ako imamo Moto asocijaciju Crne Gore,koju ne zanimaju hiljade motorista vec samo profi trkaci kojih je ruku na srce vrlo mali broj.A zna li se onda kako su kolege iz Srbije uspjeli da se integrisu u Moto as.? Ako je tako,onda nam jedino preostaje ovaj predlog sto dadoh o samofinansiranju!Da se otvori ziro racun,ili na NLB-ov,ako vec postoji,i da sami sebe finansiramo clanarinama koje vi odredite! Pa da se lakse borimo za svoja prava i jeftinije registracije,da bude malo vise moto skupova u CG,i sto je najbitnije od tih para bi moglo cesce da se pomaze najugrozenijima u CG! Zato sam i predlozio da na glavnoj stranici sajta postavite pitanje o samofinansiranju,pa da vidimo sta kazu kolege! Pardon,i koleginice!:) Zivo me zanima da li ima iko da je protiv ovakvog poteza!
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

RRRRRRRR wrote:Pa to je onda zalosno ako imamo Moto asocijaciju Crne Gore,koju ne zanimaju hiljade motorista vec samo profi trkaci kojih je ruku na srce vrlo mali broj.
Oni su Motociklisticki savez CG, isto kao sto postoji i fudbalski, rukometni i sl. Posao i izbor im je da se bave sportistima i to rade, tako sto najvise ulazu iz svog dzepa. Da ne pricam sto i kako, ali bas danas sam bio sa Rajkom Ivanovicem, na motokros stazi, koja je na privatnom imanju Igora Ivanovica, oca malog Viktora, super talenta. Motori, putovanja, takmicenja, oprema, sve je iz njihovog dzepa. Uglavnom, zanimaju li celnike fudbalskog saveza CG, ljudi koji vole da igraju fudbal na nekom otvorenom, da kazem javnom terenu. Bore li se za njihova prava?
RRRRRRRR wrote: A zna li se onda kako su kolege iz Srbije uspjeli da se integrisu u Moto as.?
Jednostavno, osnovali su ga. Pablo i ekipa sa BJB-a, osnovali su Motoasocijaciju Srbije. Kod njih postoji puno motociklista, a masovnost je nesto sto je potrebno da se pokrenu neke stvari (ne nuzno i srede do kraja sa pozitivnim ishodom)
RRRRRRRR wrote: Ako je tako,onda nam jedino preostaje ovaj predlog sto dadoh o samofinansiranju!Da se otvori ziro racun,ili na NLB-ov,ako vec postoji,i da sami sebe finansiramo clanarinama koje vi odredite! Pa da se lakse borimo za svoja prava i jeftinije registracije,da bude malo vise moto skupova u CG,i sto je najbitnije od tih para bi moglo cesce da se pomaze najugrozenijima u CG! Zato sam i predlozio da na glavnoj stranici sajta postavite pitanje o samofinansiranju,pa da vidimo sta kazu kolege! Pardon,i koleginice!:) Zivo me zanima da li ima iko da je protiv ovakvog poteza!
Sve to zahtijeva dosta posla i vremena, nije to tako jednostavno.

Evo, za pocetak, probaj da organizujes motoskup, kojih kazes da nema, kao da mi izdajemo dozvole za to. Probaj da to organizujes, vidjeces koliko ima posla i ocekivanja drugih od tebe.
RRRRRRRR
Grijač guma
Grijač guma

Post by RRRRRRRR »

Ih direktore sto ti znas da ubijes u pojam! :( Nisam ni rekao da je lako i da nema moto skupova,samo bi bilo lijepo da ih je vise! A posto znamo da su uvijek finansije najveci problem,zato sam i predlozio da vas svi malo pomognemo! Ali koliko vidim ipak je najveci problem nedostatak volje i vremena,na zalost! No dobro,sta je tu je,bar sam pokusao! Da smo mi zivi i zdravi! A ja cu opet pokusavati,nema odustajanja! ;)
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

RRRRRRRR wrote:Ih direktore sto ti znas da ubijes u pojam! :( Nisam ni rekao da je lako i da nema moto skupova,samo bi bilo lijepo da ih je vise! A posto znamo da su uvijek finansije najveci problem,zato sam i predlozio da vas svi malo pomognemo! Ali koliko vidim ipak je najveci problem nedostatak volje i vremena,na zalost! No dobro,sta je tu je,bar sam pokusao! Da smo mi zivi i zdravi! A ja cu opet pokusavati,nema odustajanja! ;)
Fino ti direktor kaze organizuj nesto, ovdje vecina pokusava i pokrece nesto samo PRICOM I PREDLOZIMA
RRRRRRRR
Grijač guma
Grijač guma

Post by RRRRRRRR »

E vala bosko ako ti tako kazes,nesto se mora organizovati!
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

RRRRRRRR wrote:Ih direktore sto ti znas da ubijes u pojam! :( Nisam ni rekao da je lako i da nema moto skupova,samo bi bilo lijepo da ih je vise! A posto znamo da su uvijek finansije najveci problem,zato sam i predlozio da vas svi malo pomognemo! Ali koliko vidim ipak je najveci problem nedostatak volje i vremena,na zalost! No dobro,sta je tu je,bar sam pokusao! Da smo mi zivi i zdravi! A ja cu opet pokusavati,nema odustajanja! ;)

Teska mi je prica, sto jest, jest! :)
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

JA se uglavnom slazem sa Rankom, vecina stvari koju je napisao je tacna.. E sad, ne treba nama nikakva asocijacija ili nesto slicno. Imamo NLB i kao takav on mzoe da radi puno toga. Akos e ne varam, ovde ima preko 500 clanova i to je sasvim dovoljno.

Sad je druga stvar koliko su ti clanovi voljni vremena da odvoje za organizaciju recimo jednog motoskupa. Veliki je to posao, ali ja mislim da bi se trebali u jednom momentu prihvatiti toga i da to nikako en treba izbegavati. Naravno, to treba da radi tim ljudi i mislim da se to mzoe uraditi.

Sa druge strane, hteli mit o da priznamo ili ne, ovde su sujete OGROMNE (mislim na sujete u svetu ljudi koji voze motore), tako da se mzoe desiti da pola ljudi iz CG ne dodju na taj skup jer se ne vole sa nekim... Glupost, ali je tako
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

kopljas wrote: .. E sad, ne treba nama nikakva asocijacija ili nesto slicno. Imamo NLB i kao takav on mzoe da radi puno toga. Akos e ne varam, ovde ima preko 500 clanova i to je sasvim dovoljno.
Slazem se sa ovim

I mada ce neki odmah ( sa pravom ) da kazu da ja to gledam sa drugim ''naocarama'' , ipak

Prvo , BJB nista nije uradio ! pa prema tome naslov teme ne valja , kao prvo .
Stavise , BJB je izgleda izbacio paralelnu notu vladi , koja je kontradiktorna svemu za sta se bore motoristi u Srbiji .
I ja sam clan foruma na BJB , mada u poslednje vreme ne zalazim tamo cesto , a tako ce i da ostane . Koliko sam se tamo puta iznervirao , lud bi bio da se vratim !

Sva organizacija desavanja 17 aprila u Beogradu je bila sa strane MAS-a ( moto asocijacija Srbije ) , imate njihov forum , mnoge stvari ce vam biti jasnije ako malo tamo procitate .

Mislim da je potrebno uzor za organizovanje trazit na MAS forumu , a ne na BJB , a vi procitajte sami , pa vidite .

Pozdrav svima
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

kopljas wrote:JA se uglavnom slazem sa Rankom, vecina stvari koju je napisao je tacna.. E sad, ne treba nama nikakva asocijacija ili nesto slicno. Imamo NLB i kao takav on mzoe da radi puno toga. Akos e ne varam, ovde ima preko 500 clanova i to je sasvim dovoljno.

Sad je druga stvar koliko su ti clanovi voljni vremena da odvoje za organizaciju recimo jednog motoskupa. Veliki je to posao, ali ja mislim da bi se trebali u jednom momentu prihvatiti toga i da to nikako en treba izbegavati. Naravno, to treba da radi tim ljudi i mislim da se to mzoe uraditi.

Sa druge strane, hteli mit o da priznamo ili ne, ovde su sujete OGROMNE (mislim na sujete u svetu ljudi koji voze motore), tako da se mzoe desiti da pola ljudi iz CG ne dodju na taj skup jer se ne vole sa nekim... Glupost, ali je tako
nažalost što se sujete tiče izgleda da si totalno u pravu, ali ako nešto organizujemo i pola njih ne dođe radi toga nema veze, opet ako izboxujemo bolju poziciju motorista u CG i oni će svatit da je za njih bolje sve ovo čime se bavimo i glavoboljamo...
stvar je u tome da treba da se okupi par ljudi koji će bit voljni da rade oko toga, koji imaju vremena dovoljno da sve to organizuju.

Je li to MAS ili BJB, što se mene tiče totalno je sve jedno, bitno mi je da je valjda uticalo na odluke glavaša i da su svatili neke stvari
Post Reply