Daelim Roadwin 250R FI

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Daelim Roadwin 250R FI

Post by wulfy »

Daelim je najveći Korejski proizvođać motocikala. Osnovan je 1962 godine i bio je dio velike Daewoo grupacije. Uglavnom su Daelim motocikli bili poznati po svojim raznim modelima isključivo u radnoj zapremini od 125 kubika. No, sada pokušavaju da uđu i segment sa većim kubikažama. Predstavljen je agregat zapremine 250 kubika, vodeno hlađen, sa dvije bregaste osovine u glavi i sa ubrizgavanjem. Taj agregat je u cjelosti razvijen od strane kompanije Daelim što bi moglo da znači da će se u budućnosti i neki drugi motocikli sa značkom Daelim pogoniti sa većim agregatom. Prvi model sa ovim većim agregatom je Roadwind 250R FI koji pripada kategoriji sportskih motocikala. S' obzirom da već imaju motocikl u sportskoj klasi sa 125 kubika taj model je poslužio kao osnova i ovom većem modelu. Uz veći motor idu i veće kočnice pa je 250R FI opremljen naprijed sa duplim diskovima prečnika 290 mm što je veliko poboljšanje u odnosu na manji model. Za sada je dostupan u dvije boje: bijeloj i crnoj

Image

Image

Tehnički podaci za Daelim Roadwin 250R FI:

Motor: 1
Zapremina: 249 ccm
Snaga: 23,5 KS pri 9.000 o/min.
Obrtni moment: 18,9 Nm pri 8.000 o/min.
Mjenjač: 5 brzina
Težina: 161 kg
Rezervoar: 15 l
Visina sjedišta: 78 cm
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Re: Daelim Roadwin 250R FI

Post by Highway_Curves »

:me like...

al mislim da ga nećemo uskoro na naše prostore gledati...
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ja bas mislim da ocemo, jer je nama super popularan segment 125 i 250 u bilo kojem obliku , eto vidite samo one kinki il sta li je 250r model , koji je cak stavise i super, pa kawe 250, pa 125 cagiva, aprilia, pa tek bolje ovo za vjezbanje i ucenje nego vespa scooter i slicno , a i cijena je ja mlim fantasticna za uslove krize
risk,is what makes life worth living.
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

U tom segmentu 125 i 250, najbolji mi se čini onaj Yamaha YBR 125 i YBR250, u Hrvatskoj popularno zvani Ibro

I to je običan, poštenog izgleda motor. A ne prdulence od 250 kubika koje su dizajnirali da izgleda kao R1.

...mada that is just me.....

Pozdrav
A gdje ide ovaj put.......
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

a ona ima i onih glupavih kineskih chopera masu sa tim kubikazama, opet je bolje ovo , http://x-tremepowersports.net/images/hyosung.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ima ovaj hyosung, ima svasta, ok je to segment meni skroz na skroz, nemas para imas jaku zelju da vozis, malo si savjestan da ucis prvo od manjih kubikaza, a ne zelis dati mnogo para sto je logicno
risk,is what makes life worth living.
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Post by Highway_Curves »

sparco wrote:ja bas mislim da ocemo, jer je nama super popularan segment 125 i 250 u bilo kojem obliku , eto vidite samo one kinki il sta li je 250r model , koji je cak stavise i super, pa kawe 250, pa 125 cagiva, aprilia, pa tek bolje ovo za vjezbanje i ucenje nego vespa scooter i slicno , a i cijena je ja mlim fantasticna za uslove krize
Nema to veze sa potrebom, kad bi u CG bilo svega što nam je potrebno, onda bi bilo kao u snu..Međutim nije tako, a Daelim i nije nešto zastupljen u Evropi, pogotovu ne u našem dijelu, glavna tržišta su im J.Amerika, Azija, Afrika,itd.
Niđe ne rekoh ništa suprotno tvom mišljenju o modelu. ;)
a ona ima i onih glupavih kineskih chopera masu sa tim kubikazama, opet je bolje ovo , http://x-tremepowersports.net/images/hyosung.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ima ovaj hyosung, ima svasta, ok je to segment meni skroz na skroz, nemas para imas jaku zelju da vozis, malo si savjestan da ucis prvo od manjih kubikaza, a ne zelis dati mnogo para sto je logicno
Da, to je V2 motor, premoćan, imaju i veće kubikaže, od 650, super motori, za male pare. Uglavnom svi oni rade replike japanskih motora, što mehanike, što izgleda, i super su, al opet nisu toliko zastupljeni, koliko kinezi, a i cijena na primjer za Hyosungov sportski 250 EFI V2 je u Engleskoj oko 4000e...Što ja nikad ne bih dao za tu kubikažu.
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Slowhand wrote:Yamaha YBR 125 i YBR250, u Hrvatskoj popularno zvani Ibro
:lol: :lol: :lol: :clap:
Post Reply