Tehnički podaci za Daelim Roadwin 250R FI:
Motor: 1
Zapremina: 249 ccm
Snaga: 23,5 KS pri 9.000 o/min.
Obrtni moment: 18,9 Nm pri 8.000 o/min.
Mjenjač: 5 brzina
Težina: 161 kg
Rezervoar: 15 l
Visina sjedišta: 78 cm

Nema to veze sa potrebom, kad bi u CG bilo svega što nam je potrebno, onda bi bilo kao u snu..Međutim nije tako, a Daelim i nije nešto zastupljen u Evropi, pogotovu ne u našem dijelu, glavna tržišta su im J.Amerika, Azija, Afrika,itd.sparco wrote:ja bas mislim da ocemo, jer je nama super popularan segment 125 i 250 u bilo kojem obliku , eto vidite samo one kinki il sta li je 250r model , koji je cak stavise i super, pa kawe 250, pa 125 cagiva, aprilia, pa tek bolje ovo za vjezbanje i ucenje nego vespa scooter i slicno , a i cijena je ja mlim fantasticna za uslove krize
Da, to je V2 motor, premoćan, imaju i veće kubikaže, od 650, super motori, za male pare. Uglavnom svi oni rade replike japanskih motora, što mehanike, što izgleda, i super su, al opet nisu toliko zastupljeni, koliko kinezi, a i cijena na primjer za Hyosungov sportski 250 EFI V2 je u Engleskoj oko 4000e...Što ja nikad ne bih dao za tu kubikažu.a ona ima i onih glupavih kineskih chopera masu sa tim kubikazama, opet je bolje ovo , http://x-tremepowersports.net/images/hyosung.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; ima ovaj hyosung, ima svasta, ok je to segment meni skroz na skroz, nemas para imas jaku zelju da vozis, malo si savjestan da ucis prvo od manjih kubikaza, a ne zelis dati mnogo para sto je logicno

Slowhand wrote:Yamaha YBR 125 i YBR250, u Hrvatskoj popularno zvani Ibro