Flip Up i slicne kacige

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Flip Up i slicne kacige

Post by velimlje »

Interesuje me vase izkustvo ..
Trazio sam po forumu neku slicnu temu , ako sam preskocio .... :oops:
-
Meni ne dolazi u obzir integralna kaciga , shvatam ja sve , i za sigurnost , i buku , i tezinu , ali necu da cujem za integralnu
-
E sad , imao sam Schubert Concept 1 , plava , samo sto nije vec razpala , ali puno toga je prosla , inace odlicna kaciga , nesto ko ovo , samo druge boje
-
Image
-
Momentalno imam Nolan N103 , kao ova
-
Image
-
i nije losa , ali sam gledao da je ove zime zamenim , pa zato otvaram ovu temu , ako nekoga jos interesuju ovake kacige , da razmenimo izkustva ..
-
-
Postoji Caberg , Roof i mozda jos neki drugi proizvodac , ali sam vecinom te kacige iz ovog ili onog razloga ''preskocio'' , mada , ako nekog one interesuju , ajde pisite nesto i o njima ..
----------------------------------------------------------------
Ja sam gledao BMW kacige
-
System 6 , novi model , stoji super na glavi , ovde u Engleskoj oko 375 funti , malo skupo za moje pojmove , pogotovu kad uzmem u obzir da mi trebaju dve ...
-
System 5 , stari model , moze da se nade za vrlo razumne pare , nov , stara zaliha , ali nema unutrasnji zatamnjeni vizir , pa se zbog toga skoro nasla na OUT listi ...
-
---------------------------------------------------------------
-
Schubert , probao sam novi model , C3 , mnogo fino deluje , ali skuuupo brate , pa puta 2 :naughty:
-
--------------------------------------------------------------
-
Posle sam nasao Shark Evoline , interesantna kaciga , ali se i ona skoro vec nasla na OUT listi , em zbog tezine , ubedljivo najteza kaciga od svih flip upova , plus toga sto kazu na testovima , a moze da se vidi i na slici , skromne ventilacije ...
Inace , cena je negde koliko toliko razumna , oko 200 funti ( uzimajuci u obzir dolazece zimske popuste ... )
Dobra je stvar sto moze da se vozi sa stitnikom za bradu u zadnjem polozaju
Evo koja je kaciga u pitanju
-
Image
-
-------------------------------------------------------------
-
A pre neki dan sam naleteo na ovu kacigu , redko je ima u Engleskoj , a vi ste blizi Italiji nego ja , pa rekoh mozda neko nesto zna ili ima neka izkustva ..
-
Givi X01 ???
-
Evo kako izgleda , a jeftinija je od svih pomenutih .... svaka informacija dobrodosla .....
-
Image
-
Image
-
Image
-
Image
-
-
-
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Flip Up i slicne kacige

Post by bokibd »

Ovu kacigu imaju u magnus moto u Pg kod njih kosta 325 eura. Milim da je malo preskupa kod njih i da se moze naci jeftinije. Inace ja sam htio da kupim ovu kacigu ali mi se nije svidjelo to sto ventilacije na glavi ako zelis da ih zatvoris ili otvoris moras da stanes, skines kacigu sa glave izvadis poseban kljuc i sa njim odsarafis one umetke koji pokrivaju otvore na glabi. Onda izvadis one mrezaste umetke i opet sa kljucem moras da ih zasarafis na mjesto. Dakle procedura koja na svakoj drugoj kacigi traje 3 sekunde ovdje traje 5min. i moras svaki put da stanes. drugo sto mi se nije svidjelo je da kada ovu kacigu koristis kao jet, ima dosta kratak vizir.

Kao zamjenu sam pronasao Nolan N43 air, kupio sam je u Vg moto u Baru za 200 eura sa popustom. Do sada sam presao oko 2-3 hiljade km sa njom i svidja mi se. Posto sam ja do sada nosio iskljucivo full face, onda mi se ova kaciga cini da je malo bucnija, ali nisam imao nikakvih problema sa njom ni pri vecim brzinama 170-180km/h
Eto nadam se da sam nesto pomogao.

Image
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Vidio sam Bokijevu kacigu i mogu dodati da je strasna.Prava je multi-functional helmet.
Takodje sam vidio uzivo i ovu Shark kacigu i ona je interesantna sa ovom njuskom koja se moze staviti na potiljak.
Sad,moje iskustvo sa flip up kacigama i nije obilno jer sam ja pristalica ovih "sigurnijih kaciga" :D ,ali imam jednu u garazi.
Nedavno sam kupio za dragu Airoh Cezannee XR.
Cijena je EUR 249,- ali sam je preko Goku-a iz Louis-a nabavio za EUR 150,-
Ona je prezadovoljna sa njom i kaze da uopste nema nekih sumova ili buke.Takodje ima naocare i adapter za bluetooth.

Image
Last edited by Madza on 24 Jun 2010 11:25, edited 1 time in total.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

nisam veliki obožavalac flipup kaciga... baš zbog prvog dijela posta koji si sam pomenuo ;) ali moj stari, baš kao ti, ne voli integralke pa kupuje flipove. e sad, do prije pola godine je imao Schubertovu koja je izdržala dosta dugo, al mu je na kraju sajla koja služi kao poluga za otključavanje(podizanje) dijela kacige koji se diže i spušta - pukla. Sad to nije veliki problem da ovdje imamo Schubert-ovu radnju pa da poručimo, al toga nema a i vizir ogreben naveliko... te smo je stavili sa strane, pa se odlučio na novu kupovinu.
N90S mu je novi izbor i mogu ti reć da je skroz ok kaciga, bar kako on kaže
Image Image

mada kad vidim ovu Givi izgleda mi fenomenalno... ne znam kvalitet kakav joj je, ali ako je kao što je izgled onda je top ;)
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

bokibd wrote:Ovu kacigu imaju u magnus moto u Pg kod njih kosta 325 eura. Milim da je malo preskupa kod njih i da se moze naci jeftinije. Inace ja sam htio da kupim ovu kacigu ali mi se nije svidjelo to sto ventilacije na glavi ako zelis da ih zatvoris ili otvoris moras da stanes, skines kacigu sa glave izvadis poseban kljuc i sa njim odsarafis one umetke koji pokrivaju otvore na glabi. Onda izvadis one mrezaste umetke i opet sa kljucem moras da ih zasarafis na mjesto. Dakle procedura koja na svakoj drugoj kacigi traje 3 sekunde ovdje traje 5min. i moras svaki put da stanes. drugo sto mi se nije svidjelo je da kada ovu kacigu koristis kao jet, ima dosta kratak vizir.

Kao zamjenu sam pronasao Nolan N43 air, kupio sam je u Vg moto u Baru za 200 eura sa popustom. Do sada sam presao oko 2-3 hiljade km sa njom i svidja mi se. Posto sam ja do sada nosio iskljucivo full face, onda mi se ova kaciga cini da je malo bucnija, ali nisam imao nikakvih problema sa njom ni pri vecim brzinama 170-180km/h
Eto nadam se da sam nesto pomogao.

Image
Dobro kazes to za ventilaciju , mada kad je leto , mozes da je ostavis sa ventilacijom , sve i da prode malo kise , ohladit ce te :D

Ali ova Nolan N43 Air izgleda dobro , morat cu i to u zivo da vidim ...

Hvala svima za informacije ...
veleGR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsx-r 1000

Post by veleGR »

Ima moj drug ovu Givi X01 ali nije nesto prezadovoljan, kaze da dosta zvizdi vjetar u nju..
Samo polako, puni gas.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Imam Caberg Justissimo GT. Nju sam kupio posle integralke i ima dosta šuma i buke,teško se isti eliminiše pa nosim slušalice i mp3 player.

Za Givi sam čuo da zviždi na sve strane,tako da sam ju ja odmah elimimisao. Ne čudi me,puno prelaza i oštrih bridova na kacigi.

Shoei multitec mi je odlična,samo mi smeta neimanje dodatnog sunčanog vizira. Probao sam ju u trgovini i zaista ima dobru formu pristajanja na glavu.

Moj sledeći izbor je Schuberth C3. Svijestan sam cijene ali ipak mislim da je to kaciga za koju ću odvojiti novac. Pristajanje na glavu,dihtovanje vizira i pomičnog dijela,ventilacija,detalji izrade na njoj,jednostavno to sve kad se pogleda,teško koja druga kaciga daje približno isto,osim Shoei Multitec.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Bio sam juce kod nekoliko dilera , da probam neke od tih kaciga ... probao sam i Schubert C3 , ponovo , toliko da u jednom danu imam sve na glavi , lakse je uporedit ...

C3 je majka za sve te kacige , jeste , skupa , ali ... mada opet dolazi do tog istog problema , zbog koga sam se i poceo interesovati za ove kacige - brate vruce .... :D Juce bilo toplo u Londonu , neobicno toplo ...

Ova Nolan N43 Air izgleda dobro , mada nije za moju glavu , brada mi udara u branik , nema sanse

Givi je malo bolji , mada ne mogu da kazem da sam odusevljen , jeste da je mnooogo lagana

Neznam , jos uvek razmisljam sta mi je cinit ... ima vremena do zime ... :think:
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

I sta ucinje na kraju Velimje? Jesi li kupio C3 ili nesto drugo? Pitam zato sto sam i ja poceo da razmisljam o nekoj flip up kacigi pa ako mozes da nam preneses svoja iskustva sa novom kacigom. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

bokibd wrote:I sta ucinje na kraju Velimje? Jesi li kupio C3 ili nesto drugo? Pitam zato sto sam i ja poceo da razmisljam o nekoj flip up kacigi pa ako mozes da nam preneses svoja iskustva sa novom kacigom. ;)
Nisam jos nista uzeo , nit cu skoro , promena planova ... mozda na prolece

Inace sam odlucio , kupujem C3 , ako bude neka zgodna razprodaja , a inace BMW System 6 , u sustini je ista kaciga , 50 ili vise funti jeftinija a siguran sam da ce moj diler da mi da bar 10 posto popusta na to ...

motori - skup sport ...
Post Reply