A da mogu neograničeno voziti terenom i znati kdje se nalazim, sam izradio u radionici nosilac za Garmin, stavio sam na motor i 12V priklop za elektriku i naložio na garmina topografske karte, gdje pokazuje skoro svaku stazicu.
Jer u extremnom terenu kadkad i padnem, ( kadkad i zbog neznanja ) dobro je zaštititi vodnu pumpu, jer kod Tenere ona je vrlo na izpostavljenom mjestu i brzo možeš da prbušiš taj uliveni aluminij. Zaštitu sam nabavio na OTR, kdje imaju mnogo toga za XT-e.:
http://www.off-the-road.de/index.php?cl=&lang=1" onclick="window.open(this.href);return false;
A ta zaštita pumpe več se povratila investicija, jer u romuniji, kad smo išli na reli, spasila me pred probušenjem, kod pada... pa to je več druga štorija.
Zaštita vodne pumpe:

Pa jer vozimo kadkad i u grupi, ponekad i koja skala leti po zraku od luđaka isper, več sam razbio blinker, pa ne želim i glavnu sijalicu, jer je preskupa, tako sam radije kod Touratecha nabavio ovu mrežicu:
Kad sam baš nabavljao od touratecha, te sam uzeo još i ovu podlogu za bočnu tački, koja uradi veču površinu naleganja, da motor ne leze u blato na mekom terenu. Moram priznat da je vidjeti profesionalno, ali to je bilo najslabije potrošenih 20€ u mom životu, jer plčica nije dovoljno velika, pa motor još ponekkad leze u blato i može da padne, a poslije nekoliko vožnja sve se olabavilo i počelo puštati zvukove, kad sam padnuo, još sam je i svinuo, tako da ništa od toga, bacio sam je sad dole i sam navario neku pravu jaku pločicu, koj radi svoj posao za nula para.