Ducati Diavel
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Re: Ducati Diavel
Evo je zvanična fotografija, za sada samo ova ...

brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
I to je nekome ružan motocikl??
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
Nije ruzan nego odvratan 
- jagerbd
- NLB Moderator
- Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987
http://www.todoterrenotv.com.ar/wp-cont ... entada.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

koliko god ga gledao nikako ne mogu da se slozim da je lijep....jbg...a stvarno sam se potrudio da sagledam iz svih uglova

koliko god ga gledao nikako ne mogu da se slozim da je lijep....jbg...a stvarno sam se potrudio da sagledam iz svih uglova
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Vespa PX 200 1987
-
Freeman
- Grijač guma

Po meni sam motor izgleda dobro, ali sa vozacem je nezgrapan.
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Ovo ce da plane u americi, konkurencija za Hrley V-rod, mad bice i dosta Evropljana koji ce da kupuju ovo, pogotovo u ravnicarskim krajevima. U Americi se dugo ceka ovakav Ducati.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
OBIS wrote:Ovo ce da plane u americi, konkurencija za Hrley V-rod, mad bice i dosta Evropljana koji ce da kupuju ovo, pogotovo u ravnicarskim krajevima. U Americi se dugo ceka ovakav Ducati.
Tako je..
I Lancia se okrenula luksuznim i extravangantnim autima u Fiat bransi, ostavivisi iza sebe renome koji je gradila kroz rally, i dje je sad??
Polako ali sigurno Aprilia ulazi u teritorij koji je do prije godinu dvije exkluzivno bio Ducatijev. Teritorij vrhunske, sampionske europske tvronice, posebnih, unikatnih motora.
Na svijeze osvojen naslov u Superbikeu ce im jos dodatno markentiski pomoci, jako mi se svidja njihova filozofija, dok Ducatijeva ne. Vidit cemo sto ce donjeti 2012 i novi superbike model, do tad zatvaram oci i dusu
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Ne stigoh da te pitam za utiske o malom Hiperu ali negdje kad se nadjemo preneces mi iskustva:-)Du-Monster wrote:OBIS wrote:Ovo ce da plane u americi, konkurencija za Hrley V-rod, mad bice i dosta Evropljana koji ce da kupuju ovo, pogotovo u ravnicarskim krajevima. U Americi se dugo ceka ovakav Ducati.
Tako je..
I Lancia se okrenula luksuznim i extravangantnim autima u Fiat bransi, ostavivisi iza sebe renome koji je gradila kroz rally, i dje je sad??
Polako ali sigurno Aprilia ulazi u teritorij koji je do prije godinu dvije exkluzivno bio Ducatijev. Teritorij vrhunske, sampionske europske tvronice, posebnih, unikatnih motora.
Na svijeze osvojen naslov u Superbikeu ce im jos dodatno markentiski pomoci, jako mi se svidja njihova filozofija, dok Ducatijeva ne. Vidit cemo sto ce donjeti 2012 i novi superbike model, do tad zatvaram oci i dusu![]()
Nego bas sam prije neki dan prosao pored prve i jedine u svijetu Ducati kafane u Rimu, nazalost nisam stigao da svratim samo sam vidio nakacen 1098 vertikalno na zid, prosao sam kolima, ali drugi put cu da svratim obavezno.
Hocu reci sire se maksimalno na sve grane pa sta im upali, mozda uskoro budemo imali i Ducati fast fud, ja vec kuci imam 3 para Ducati patika:-).
Ali jedno jeste sigurno ako Ducatija po gradu bude kao i Yamaha i GS-ova vjerovatno ga necu toliko zeljeti kao sad
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
OBIS wrote:
Ne stigoh da te pitam za utiske o malom Hiperu ali negdje kad se nadjemo preneces mi iskustva:-)
Nego bas sam prije neki dan prosao pored prve i jedine u svijetu Ducati kafane u Rimu, nazalost nisam stigao da svratim samo sam vidio nakacen 1098 vertikalno na zid, prosao sam kolima, ali drugi put cu da svratim obavezno.
Hocu reci sire se maksimalno na sve grane pa sta im upali, mozda uskoro budemo imali i Ducati fast fud, ja vec kuci imam 3 para Ducati patika:-).
Ali jedno jeste sigurno ako Ducatija po gradu bude kao i Yamaha i GS-ova vjerovatno ga necu toliko zeljeti kao sadxaxaxaxaxaxa
Da, da.. Pljeskavica u obliku potisne ploce, a kruh crvene boje sa utiskom Ducati znaka, pa, ko zna, kako su krenuli...
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
Mislim da nekih pravila u cijeloj priči nema, i da i usporedbe sa bilo čime iz povijesti ne drže vodu.
Vremena se mijenjaju, ljudi se mijenjaju, navike se mijenjaju, trendovi se mijenjaju, ekonomija, potrebe, dizajni - sve se mijenja!
Stoga je povlačenje bilo kakovih paralela pothvat upitne vrijednosti.
Žao mi je i što sam postavio pitanje o ljepoti, vidim da je cijela tema zamalo otišla kvragu sa izbacivanjem osobnih stavova ukusa i neukusa, kao da je to najvažnija stvar, a poznato je da se o ukusima ne raspravlja, jer ljepota je u oku promatrača.
Dizajn je pogođen u skladu sa imenom - crno-crvena kombinacija izvrsno odgovara imenu, a unatoč nekolicini osobnih primjedbi na temu nekih "ne-baš savršeno-pogođenih" dizajnerskih detalja, za sve ostalo sam uvjeren da je riječ o jednom vrhunskom motociklu, kojega će o ogromnog uspjeha dijeliti samo cijena, koja za jedan motocikl te vrste neće biti nimalo pristupačna, pogotovo ako se uzme u obzir kako Ducati cijeni svoje proizvode.
Da li je Diavel pogođen u svakom pogledu - mislim da je, Ducatiju je potreban jedan takav motocikl, a i tržište power-nakeda polagano cvate, ljudska potreba za "biti drugačiji" jača iz dana u dan, i želja za individualizmom je sve jača - a ovakav motocikl je stvoren upravo za takove želje.
Vremena se mijenjaju, ljudi se mijenjaju, navike se mijenjaju, trendovi se mijenjaju, ekonomija, potrebe, dizajni - sve se mijenja!
Stoga je povlačenje bilo kakovih paralela pothvat upitne vrijednosti.
Žao mi je i što sam postavio pitanje o ljepoti, vidim da je cijela tema zamalo otišla kvragu sa izbacivanjem osobnih stavova ukusa i neukusa, kao da je to najvažnija stvar, a poznato je da se o ukusima ne raspravlja, jer ljepota je u oku promatrača.
Dizajn je pogođen u skladu sa imenom - crno-crvena kombinacija izvrsno odgovara imenu, a unatoč nekolicini osobnih primjedbi na temu nekih "ne-baš savršeno-pogođenih" dizajnerskih detalja, za sve ostalo sam uvjeren da je riječ o jednom vrhunskom motociklu, kojega će o ogromnog uspjeha dijeliti samo cijena, koja za jedan motocikl te vrste neće biti nimalo pristupačna, pogotovo ako se uzme u obzir kako Ducati cijeni svoje proizvode.
Da li je Diavel pogođen u svakom pogledu - mislim da je, Ducatiju je potreban jedan takav motocikl, a i tržište power-nakeda polagano cvate, ljudska potreba za "biti drugačiji" jača iz dana u dan, i želja za individualizmom je sve jača - a ovakav motocikl je stvoren upravo za takove želje.