Ducati Diavel

Novosti, komentari novih i starih motora...
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Re: Ducati Diavel

Post by Sledgehammer »

OBIS wrote:Ali jedno jeste sigurno ako Ducatija po gradu bude kao i Yamaha i GS-ova vjerovatno ga necu toliko zeljeti kao sad
:shock: :shock: :shock:

Mislim da mi nikada ne bi palo na pamet da kupujem nešto zato jer je raritetno ili zato jer to moderno; barem motocikl nikako ne može spadati u tu kategoriju... da ima sto kriterija za odabir motocikla, ta dva bi sigurno bili 99.-i i 100.-i po redu...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Sledgehammer wrote:
Da li je Diavel pogođen u svakom pogledu - mislim da je, Ducatiju je potreban jedan takav motocikl, a i tržište power-nakeda polagano cvate, ljudska potreba za "biti drugačiji" jača iz dana u dan, i želja za individualizmom je sve jača - a ovakav motocikl je stvoren upravo za takove želje.

Sto se smatra power-naked-om? Koje su odrednice te klase?
Po mom skromnom misljenju, Ducati ga vec ima u ponudi, a ime mu je streetfighter. U njemu je utjelovljeno sve sto tu marku krasi, i sto je odvajalo iz mase drugih marki (ciklistika, tezina, izgled, performanse, karizma, kocnice.. itd..), i ogromno zadovoljstvo kad se izadje na odlicnu cestu bez prometa, a o stazi da ne govorimo....
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

power-neked :think: , ajde kada su u pitanju te engleske fraze Diavel-u bi više odgovaro izraz muscle-naked :mrgreen:

Imaće uspjeha (ekonomskog) zbog imena, zbog te ,,snažne'' pojave, zbog ... milion drugih razlika. Šta će ,,dukatisti'' misliti o njemu? Pa, vjerovatno isto ono što ,,harlijevci'' osjećaju prema V-Rod-u. Hoće li takva činjenica odvratiti čelnike od ovakvog potecijalno vrlo komercijalnog poteza? Ne.

Ipak, moje lično mišljenje je, kada se već pozivamo na ove engleske rijeći, da će ovo biti istinski caffe-racer, ili tu u pravom prevodu, motocikl za vožnju od kafića do kafića.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Ustvari, dobro ste rekli obojica - možda bi samo jedan muscle-bike bio dovoljna...

Uglavnom, postoji mala, ali odvažna grupica modela kojima će se Diavel pridružiti, počevši sa novim V-Maxom pa nadalje...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

wulfy wrote:
Ipak, moje lično mišljenje je, kada se već pozivamo na ove engleske rijeći, da će ovo biti istinski caffe-racer, ili tu u pravom prevodu, motocikl za vožnju od kafića do kafića.
Postojala je cijela plejada modela koji su se par godina proizvodili, pocevsi od Paul Smarta, preko Gt-a do sport classic-a koju su caffe raceri u samoj sustini, plus je tu bilo limitiranih serija.

Ovo je daleko od caffe racer djira ko i ja od izgleda Brad Pitta ;)

Jako sam osjetljiv kada izbace model iskljucivo zbog toga da popune konkurenciju u klasi i da zgrnu stogod para, a ovo je ocit primjer toga...

Zalosno se osjecam kad vidim kovane aluminijske felne, i kocioni sistem sa superbike modela na nekom krmetu od 200+kg na kojem sjedis ko na zahodu, plus zadnje na sto pomislis dok ga vozis je zavojita brdska cesta sa dobrim asfaltom...
MOguce da ce bit najvozljiviji u klasi, ali....
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Du-Monster wrote:
wulfy wrote:Jako sam osjetljiv kada izbace model iskljucivo zbog toga da popune konkurenciju u klasi i da zgrnu stogod para, a ovo je ocit primjer toga...

Zalosno se osjecam kad vidim kovane aluminijske felne, i kocioni sistem sa superbike modela na nekom krmetu od 200+kg na kojem sjedis ko na zahodu, plus zadnje na sto pomislis dok ga vozis je zavojita brdska cesta sa dobrim asfaltom...
A zbog čega itko izbacuje bilo koji model nego samo da ima predstavnika u klasi i da zarađuje lovu - mada, ruku na srce, ovaj sigurno ne služi ničemu od toga, jer je ta "klasa" u koju spada Diavel - minorna i neprofitabilna!

No da služi kako bi pokazao tehnološku razinu i mogućnosti matične tvrtke - to je nepobitno.

Jer sumnjam da će zarada biti imalo spomena vrijedna - ta "klasa" je i inače samo za freakove, i to one koji ne pitaju koliko što košta, tako da je klub obožavatelja ogroman, a klub stvarnih kupaca malen... svi pljuju po takvim motorima, no nisam čuo još nikoga da nebi volio provozati jednog novog V-Maxa - kada se čuje njegova cijena od vrlo čvrstih 20.000€, pljuvati je još lakše. No činjenica je da si takove strojeve dozvoljavaju one tvrtke koje to mogu financijski pokriti bez nekog velikog napora, a ne one koje strepe nad svakim prodanim mopedom...

Ukratko - niti Yamaha živi od V-Maxa, niti Honda od Valkyre Rune, niti će Ducati živjeti od Diavela. No da će time još više podići svoj ugled i famu ekskluzive - sigurno hoće. I time je Diavel svoje postojanje već opravdao.
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Evo i isječka najave Diavela u MotoPulsu...:

Nakon mjeseci spekulacija i špijunskih fotografija, iščekivanje odbrojava posljednje dane. Diavel će javnosti biti predstavljen na milanskom sajmu EICMA od 02. do 07. studenog.

Službenom objavom imena novog modela, slavna talijanska tvornica učinila je i posljednji korak u pretvaranju još jednog sna u stvarnost. Naziv novog motocikla Diavel preuzet je iz dijalektalnog naziva za vraga koji se koristi u okolici bolonjske tvornice.

Ideja za naziv rođena je u samom začetku razvoja novog motocikla. Kada je prototip prvi puta sastavljen i postavljen na kotače te takav prikazan skupini Ducatijevih inženjera, netko iz skupine je uzviknuo: «Ignurànt comm' al diavel!», ili u slobodnom prijevodu: «Zao je, kao vrag!»

Od tog trenutka Diavel je postao interni naziv projekta, a Ducati ga je učinio i službenim pred samu premijeru u Milanu. Na sličan način i legendarni Monster je dobio svoje ime prije 20 godina. Pred Diavelom je sada da nastavi slavnu tradiciju tvornice iz Bologne, stvaranja budućnosti motociklizma uz istovremenu vjernost nasljeđu.

Impozantne pojavnosti, a ipak lagan i agilan poput svih Ducatija, Diavel podiže odnos čovjeka i motocikla na novu razinu. Uz apsolutnu udobnost, naprednu tehnologiju (ABS, DTC - kontrola proklizavanja, Riding Modes - promjenjive mape), agregat Testastretta 11° razvijen u Superbikeu i masu od svega 207kg Diavel donosi do sad nezamislive performanse.

===================================

Onda, stvarno nebi probali?? :twisted: :twisted: ;) ;) :liar:
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Sledgehammer wrote:
A zbog čega itko izbacuje bilo koji model nego samo da ima predstavnika u klasi i da zarađuje lovu - mada, ruku na srce, ovaj sigurno ne služi ničemu od toga, jer je ta "klasa" u koju spada Diavel - minorna i neprofitabilna!

No da služi kako bi pokazao tehnološku razinu i mogućnosti matične tvrtke - to je nepobitno.

Jer sumnjam da će zarada biti imalo spomena vrijedna - ta "klasa" je i inače samo za freakove, i to one koji ne pitaju koliko što košta, tako da je klub obožavatelja ogroman, a klub stvarnih kupaca malen... svi pljuju po takvim motorima, no nisam čuo još nikoga da nebi volio provozati jednog novog V-Maxa - kada se čuje njegova cijena od vrlo čvrstih 20.000€, pljuvati je još lakše. No činjenica je da si takove strojeve dozvoljavaju one tvrtke koje to mogu financijski pokriti bez nekog velikog napora, a ne one koje strepe nad svakim prodanim mopedom...

Ukratko - niti Yamaha živi od V-Maxa, niti Honda od Valkyre Rune, niti će Ducati živjeti od Diavela. No da će time još više podići svoj ugled i famu ekskluzive - sigurno hoće. I time je Diavel svoje postojanje već opravdao.
Tehnicku razinu i mogucnost pokazuju vec desetljecima preko superbike modela, onih sa oznakama SP, pa SPS, pa R, u zadnje vrijeme i sa GP replika strojem, i tako dalje.. :twisted:
Prodavat ce se on, jako dobro, vec sada mogu tvrdit bolje nego superbike model 1198, u to sam siguran. Kazem, sa ekonomskog gledista je pun pogodak, da se razumjemo, ali, ali.. Da se ne ponavljam ponovo 8-)

Volio bi ga provozat, isto kao sto sam do sada provozao desetak razlicitih modela iste marke, daleko od toga da ne bi! Donjet svoje misljenje nakon voznje, koje bi sigurno bilo kvalitetnije i potpunije nego ovo sada koje iznosim, jer je potkrepljeno samo slikama. ALi sumnjam da bi se previse mjenjalo, ne zbog toga sto ovo definitivno nije moj stil motora....

Da se vratim na gorespomenuti V-max.. Novi model.
<Vidio sam ga na motorijadi u Kastelama ovo ljeto, motor definitivno vrijedi te solde, vidi se sa 10 metara da ta zavrsna obrada, briga za detalje nemaju veze sa ostalim Yamahinim modelima (ne kritiziram postojece modele, nego govorim da je ovaj ipak klasu, dvije iznad..), pojava je sam po sebi :music-deathmetal:
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Du-Monster wrote:[quote="

Da se vratim na gorespomenuti V-max.. Novi model.
<Vidio sam ga na motorijadi u Kastelama ovo ljeto, motor definitivno vrijedi te solde, vidi se sa 10 metara da ta zavrsna obrada, briga za detalje nemaju veze sa ostalim Yamahinim modelima (ne kritiziram postojece modele, nego govorim da je ovaj ipak klasu, dvije iznad..), pojava je sam po sebi :music-deathmetal:
Frende novi V-max imaš u Cavtatu već duže vremena
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Du-Monster wrote:
wulfy wrote:
Postojala je cijela plejada modela koji su se par godina proizvodili, pocevsi od Paul Smarta, preko Gt-a do sport classic-a koju su caffe raceri u samoj sustini, plus je tu bilo limitiranih serija.

Ovo je daleko od caffe racer djira ko i ja od izgleda Brad Pitta ;)

Jako sam osjetljiv kada izbace model iskljucivo zbog toga da popune konkurenciju u klasi i da zgrnu stogod para, a ovo je ocit primjer toga...

Nisam mislio na ceffe racer u pravom motociklističkom smislu, mislo sam na caffe racer u u našem sociološkom smislu što je zapravo show bike, mašine koja se parkira ,,među pepeljarama u kafaću'' gdje je poželjnija što manja kaciga ... zaprvo, mislio na motocikl koji se više kupuje radi drugih nego radi samoga sebe.

Paul Smart je sasvim druga kategorija (ona ,,svrš'' kategorija koju ne bih dovodio u istu ravan sa ovom mašinom o kojoj je riječ)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply