Ducati Multistrada 1200S Touring vs Triumph Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Ducati Multistrada 1200S Touring vs Triumph Tiger 1050

Post by mexiko »

Evo par dana nesto gledam neke motore po netu (cisto iz dosade da ne bude zabune :) , a sa Ice nocas nesto pomenuh ) i zapala su mi ova dva gore pomenuta za oko...a kome nisu je li :lol: Kad bih mogao da biram, ne znam sto bih izabrao. Interesuju me vase misljenje vezano za ova dva ljepotana, eto cisto onako.....da se nesto pise :D

Image
Image

Da sad ne prepisujem karakteristike jednog i drugog, ocekujem od vas da date uporedna misljenja i karakteristike...Ko ce prvi? Wulfy? :)
Last edited by mexiko on 24 Jan 2011 09:57, edited 1 time in total.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: Ducati Multistrada 1200S Touring vs Triumph Tiger 1050

Post by djodja »

Druze evo ja cu da preduhitrim Wulfija ovaj put :).

Naime vozio sam Tigera 1050 i sad sam vlasnik jednog tako da o njemu da kazem i ponesto znam. Tiger bi u ovom slucaju bio, huh... racionalniji izbor u smislu ulozeno dobijeno jer je ipak skoro pa duplo jeftiniji. That said, to i triple koji ga pokrece (mada po karakteristikama Ducati ima fenomenalan/snazniji agregat) su jedini i jedini razlozi zbog kojih bi se odlucio za njega, jer sa drugo strane tinki tinker i sve ostalo kaze MULTISTRADA 1200 :) Ako bude srece junacke i neka se jos malo dokaze ova Multistrada i mislim da ce to biti step up sa Tigera.

Kako bi neki rekli 'brutalno' mi se svidja DOCIM moram da priznam da ipak uzivo nije bas ovako atraktivna kao na slikama, ali i dalje izgleda mnogo dobro. Moja jedina zamjerka pored cijene je zavrsna obrada nekih detalja. Na primjer plastike nisu na nivou BMWa, a sa obzirom na cijenu morale bi da budu. Ali zato sve ostalo, od zigleda do karakteristika je spot on (makar na papiru jer za sada nisam imao prilike da vozim jednu).
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

djodja wrote:Druze evo ja cu da preduhitrim Wulfija ovaj put :).
Kako bi neki rekli 'brutalno' mi se svidja DOCIM moram da priznam da ipak uzivo nije bas ovako atraktivna kao na slikama, ali i dalje izgleda mnogo dobro. Moja jedina zamjerka pored cijene je zavrsna obrada nekih detalja. Na primjer plastike nisu na nivou BMWa, a sa obzirom na cijenu morale bi da budu. Ali zato sve ostalo, od zigleda do karakteristika je spot on (makar na papiru jer za sada nisam imao prilike da vozim jednu).
Ja nisam ni jednog imao priliku da vozim, ali sam imao priliku da ih gledam u salonu. Multistrada na slikama izgleda veca nego sto jeste, a kao i Djodja mislim da je odnos cena/kvalitet svakako na strani Tiger-a.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ducati je sminka i samo to.Nema nista off road u njemu,ali zato skopi na asfalt sa 150ks...Djeluje kao pojacani hypermotard.

Triumph je dosta racionalniji i bolji izbor za covjeka koji hoce sve u jednom motoru,ali i da ustedi.
Povoljniji je cijenom,potrosnjom,odrzavanjem...a i vrlo bitna cinjenica za nas,registracija.
Ima mi vise off-road duha nego Multistrada,ali realno ni Tiger ni MS nisu off road motori sa ovim supermoto gumama.
Opet za toliko koliko mi silazimo sa puta i to je previse sto posjeduju ova dva motora.

Multistrada je mala i ulickana,dok Tiger je isto ulickan i nije mali,a odaje utisak grubljeg i izdrzljivijeg motora!

Spram mojih mogucnosti i potreba,moj izbor bi bio Triumph Tiger!

Image
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Uffff........ ovo su dva motora koja se meni brutalno svidjaju. Vidio sam uzivo oba motora nisam vozio ni jedan od njih. Sto se zelja tice prije bi uzeo multistradu, ali sto se tice mogucnosti prije ce to biti Tiger. Uglavnom koji god od ova dva da imam bio bi prezadovoljan.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Uz totalni riskept Tigeru, ali sa MS-om bih prevario dosta svojih ljubavi, počevši sa Bembarom. Motor ne da mi se sviđa nego... makar ovako on line, uživo ga još ne viđoh, i moraću da odlažem to gledanje da nebi prodavao auto i motor nebi li ga kupio ;)
bruka kako dobar motor, kakve karakteristike, kakvo.... sve!

edit: http://www.youtube.com/watch?v=OES6yvdzREQ" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Nisam vozio ni jedan i drugi, nisam sjedio ni na jednom, ali sam oba vidio uživo. Osim tog aspekta o njima znam i ono što sam pročitao.

Na osnovu izgleda definitivno Multistrada. Na osnovu ugrađene tehnologije, opet Multistrada. Kvalitet, hm, čitam jedan uporedni test ovih mopeda i poslije nekoliko hiljada kilometara a koji su bili i po kiši u koferima Multistrade stvari su bile mokre što je po meni za tako skup motocikl (i pripadajuću opremu) jednostavno nedopustivo. Ok, postoje koferi drugih proizvođača, ali nekako na Multistradi jednostavno ne idu drugi koferi no original, dok na Tigeru ne smetaju bilo koji koferi. Ipak, Tiger nije toliko upečatljiv kao Multistrada što je po meni veliki minus s' obzirom da Triumph zna napraviti i te kako upečatljive motocikle. No, pošto je ovo hipotetička rasprava, ajde da hipotetički pretpostavim da sam u mogućnosti da uđem u salon (Triumph ili Ducati), odaberem, platim i vozim ... Iako racio kaže Triumph (uloženo/dobijeno) mislim da bi veći osmjeh/zadovoljstvo bilo ako bi uzeo Multistradu.

:ugeek:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Imao sam prilike vise puta da vidim Multistradu i...jbg....nije to to. Uzivo nije ni nalik fotografijama. Nekako je mala i ...ma ne znam. Previse para koje po meni nisu adekvatno potrosene....
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Iskreno, malo sam se iznenadio za neke stvari vezane za ducati. Ako sam dobro procitao zamjerke se uglavnom svode na cijenu, zavrsnu obradu, i cini mi se odnos cijena-kvalitet. Na slici Ducati stvano izgleda kao milion eura, ali kad procitam misljenje ljudi koji su imali priliku da ga vide.... :think: Jeste da mu je servisni interval 15 000 milja, to jest 24 000 km, kako fabrika kaze, ipak sudeci po rijecima mali caca i jagerbd na topic-u http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... &start=140" onclick="window.open(this.href);return false; kad je rijec o odrzavanju, mislim da bih dao glas za Triumpha. Inace ovako na prvu loptu su mi veoma slicni, s stim sto se meni ipak malo vise svidjaju robusniji, veci motori. Iskreno se nadam da ce neko od vas vrlo brzo sjesti na multistradu i onda da dobjemo informaciju iz prve ruke kako se to cudo vozi. Ja i da mi ga neko pokloni, morao bi neko ga zvat da mi ga doveze iz prodavnice. :oops: Zato se nadam da mi necete zamjerit sto se upustam u nekakvu pricu o motorima
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ja kao totalno pristrasan obožavalac Triumpha mogu samo da kažem,iako ima detalja koji mi se sviđaju,Ducati ne bi kupio upravo zbog kvalitete koja je jako upitna. Sjećam se da su na testu u Moto Pulsu prethodni model Multistrade ocijenili jako negativno upravo zbog toga jer im je(koliko me sjećanje služi) u vožnji izletila instrument tabla i kad su stali da ju uzmu vidjeli su da nema komplet nosača tablice,o šarafima koji su otpali do kraja testa da i ne pričam :snooty:
Ovo može biti pojedinačni slučaj( možda je na testu bio predserijski model),kao i pucanje auspuha na netom dovezenom 1098 u Kotoru,ali ipak ima jako negativan odjek. A kad vidite koliko košta,to nikako ne može biti dobro.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply