Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabavka

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabav

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 27 Sep 2012 11:19, edited 1 time in total.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

U vecini slucajeva gume koje se mogu naci u prodaji kod nas starosti su oko godinu dana, tako da je prava sreca naici na novu gumu koja je proizvedena i prodaje se u istoj godini. Pogledaj u neke auto salone gume na auta, sve su starije od godine. Kao sto rekoh, ne postoji pisano pravilo, tako da se o ovome moze voditi beskonacna rasprava, cak i medju ljudima koji su mnogo vise vezani za industriju guma od nas koji smo krajnji porosaci. A sto se tice namjestenih testova, i to ne samo za gume, moje subjektivno misljenje je da se bar 80% testova kojekakvih namjesta i sve to radi marketinga i ostvarenje profita. JEr se dosta puta isostav da je neki proizvod, koji nije izreklamiran kao neki drugi, bolji od onog koji vazi za vrhunski brend. Kao sto rekoh, ovo je moje subjektivno misljenje
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

evo i ja malo da koju našvrljam ;)

Space, prvo da te pofalim jer je text super. Wulfy ga dopunio jednim njegovim topicom i ovo bismo mogli i na naslovnu prebacit jer je odličan text...
Što se tiče mog iskustva, vjerujte mi da sam dosta do sad guma promijenio, počevši od fabričkih Bridgestone(ne sjećam se modela koje fabrički dođu na Z750), pa Dunlop, Pirelli, Michelin....
Bridgestone: Odlično drži i po suvom i po mokrom, brzo se troši. Dok se ne zagrije - zlo
Dunlop sport max - isto kao ova gore, samo što je duplo zlo dok se ne zagrije, nekih 10 min vožnje
Pirelli Angel - dobra guma po suvom, drži dosta dobro agresivnu vožnju, po mokrom nisam zadovoljan. Izdržala je dosta dugo, oko 10,000km
Michelin Pilot Power 2CT - DIVOTA! Po suvom, po mokrom drži fenomenalno. Ne treba joj puno vremena da se zagrije, oko 12.000 mi trajale... nemam dovoljno riječi hvale. Agresivnu vožnju odlično podnose... stvarno nisam vozio BT016, ali dok me ove ovako dobro služe ne mislim ih mijenjat.
Toliko ;)
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Metzeler i Durex su zakon :dance: :lol:
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Ekipo,

Znam da smo svi skloni bezobrazluku i da svi nemamo granica kad je isti u pitanju (ali iskreno to je jedna od stvari sto mi se jako svidja na ovom forumu) ali mislim da konkretne informacije na ovom topiku zaista mogu posluziti svakom od nas s obzirom da ce danas sjutra svakom od nas trebati nove gume. Te stoga mislim da bi bilo korektno da se izbrisu svi postovi koji se ne odnose na ono za cem je topic zaista napravljen.

Cak mislim da bi bilo korektno da se od ovog naprave dva topica, jedan koji bi se odnosio na on-road gume i jedan koji bi se odnosio na off-road modele cisto da bi imali neku bolju preglednost i da bi to danas sjutra novim clanovima kao i nama moglo koristiti zarad lakseg pronalazenja informacija.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

O njima smo dosad najmanje rekli iako je, u principu to najbitniji dio motora .

Na mom motoru ( a i na zeninom FAZERU ) su Michelin Pilot Road 2 zbog toga sto su tu u stvari 2 gume u jednoj i idealne su za kombinaciju autoputeva i planinskih prevoja. Pilot Road 2 je dvokomponentna guma, tj. tvrdje smese po sredini a mekse na krajevima tako da su za mene idealan i provjeren izbor.

http://www.michelin-pilotroad2.de/pilotroad2/daten.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Na Dakaru, i mom i Rajkovom, su Metzeler SAHARA ENDURO 3
http://www.metzelermoto.de/web/catalog/ ... roducts/ca" onclick="window.open(this.href);return false;
jer mi neko nekad rece da su najbolje za kombinaciju terena i asfalta i nisam se pokajao. Sa njima sam presao ca. 13000 kilometara i mogu, za nuzdu, jos koju.
djodja wrote:Ekipo,

Znam da smo svi skloni bezobrazluku i da svi nemamo granica kad je isti u pitanju (ali iskreno to je jedna od stvari sto mi se jako svidja na ovom forumu) ali mislim da konkretne informacije na ovom topiku zaista mogu posluziti svakom od nas s obzirom da ce danas sjutra svakom od nas trebati nove gume. Te stoga mislim da bi bilo korektno da se izbrisu svi postovi koji se ne odnose na ono za cem je topic zaista napravljen.

Cak mislim da bi bilo korektno da se od ovog naprave dva topica, jedan koji bi se odnosio na on-road gume i jedan koji bi se odnosio na off-road modele cisto da bi imali neku bolju preglednost i da bi to danas sjutra novim clanovima kao i nama moglo koristiti zarad lakseg pronalazenja informacija.
Sa ovim se slazem u potpunosti
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Malo procistih ovu temi i molim vas da se ovdje pise samo o gumama
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Ajd kad vec mora ozbiljno...

Mozda ne bi bilo lose da se zaista podeli na dva dela (on road i off road) kako bi komentari bili pregledniji.

Sto se tice enduro guma, potpunos e slazem sa Rokijem da je Metzeler SAHARA ENDURO 3 fenomenalan izbor za kombinovanu voznju, a opet dobar za off road. Nino je na Dakaru imao to gumu i potrajala je bas dosta. Istu je vozio i sa nama kroz Mongoliju i Sibir i znacajno je bolja bila od TKC 80.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Metzeler SAHARA ENDURO 3 mi je interesantna kao sledeca guma. Kako se ponasa na asfaltu? Posto dimenzije za prednju gumu postoje samo 90/90-19, a do sad mi je bila 100/90-19, da li ce se osjetit kakva razlika?
Sad mi je na motoru Metzeler Tourance exp i ona mi je na asfaltu fenomenalna, po kisi ne mrda. Cak je dobro drzala i na ulcinjskom i budvanskom bulevaru!!
Po makadamu mi je isto ok, al zato malo blata i kliza kao luda.
Volio bih naci neku sredinu...
Hold your horses, man
Freeride
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

A sto se tice nabavke,u Ameriku je to najpovoljnije...vele! :lol:
14:23
Post Reply