Obezbjedjenje motora od kradje ?
- Abruzzi
- Stoper

Obezbjedjenje motora od kradje ?
Sta koristiti za sprijecavanje kradje motora ? Disc lockovi sa sensorom nagiba,alarmi i slicno ?
- Drazen D
- Stoper

- Vozim: Drag star 650
Re: Obezbjedjenje motora od kradje ?
Najbolja stvar je kad ga zaključaš u garažu.
SREĆA PRATI HRABRE
- Abruzzi
- Stoper

Drazen D wrote:Najbolja stvar je kad ga zaključaš u garažu.
- Slowhand
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda CB1000 Big1
Dobro pitanje drugar, ova nedavna nemila sutacija sa kolegom iz Hrvatske me natjerala da malo razmislim o tome.
Sa jedne strane, imam staru tarabakulicu od motora, ali mi je svejedno vrijedan ka'no zlatna MV Agusta. I kako bi se osjećao da ga neko šklapi, ne ovdje nego dok sam negdje u inozemstvu na nekom proputovanju.
Mislim da je najbolje neki alarm, jer niko nije disciplinovan da stalno stavlja onu blokadu diska (sa alarmom). I takvi sistemi su bolji jer se ne vide od napolje.
Jedna stvar što mi je šašava je sljedeća. Elem drugar mi ima neki ultra skupi custom Harley Davidović (tako ga ja zovem) i ima alarm na njemu. Ne pali motor često, jednom u dvije tri nedjelje, i redovno mu alarm isprazni akumulator.
Zato bi me interesovalo da mi neko predloži neki alarm koji nije toliko naporan po akumulator.
Pozzz
Sa jedne strane, imam staru tarabakulicu od motora, ali mi je svejedno vrijedan ka'no zlatna MV Agusta. I kako bi se osjećao da ga neko šklapi, ne ovdje nego dok sam negdje u inozemstvu na nekom proputovanju.
Mislim da je najbolje neki alarm, jer niko nije disciplinovan da stalno stavlja onu blokadu diska (sa alarmom). I takvi sistemi su bolji jer se ne vide od napolje.
Jedna stvar što mi je šašava je sljedeća. Elem drugar mi ima neki ultra skupi custom Harley Davidović (tako ga ja zovem) i ima alarm na njemu. Ne pali motor često, jednom u dvije tri nedjelje, i redovno mu alarm isprazni akumulator.
Zato bi me interesovalo da mi neko predloži neki alarm koji nije toliko naporan po akumulator.
Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
Okreni/obrni, ovo je moja sledeca kupovina:
http://www.louis.de/_105d70c9836dd9f595 ... r=10001937" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.louis.de/_105d70c9836dd9f595 ... r=10001937" onclick="window.open(this.href);return false;
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Ja se oslanjam i dalje na staromodni metod,a to je lancinom debelom za zastitu od kradje (oblozen gumom-koji se ne moze okinut ni brusilicom) vezem motor kroz ram za stub neki (ulicna rasvjeta,metalna sipka,znak...).
Ko hoce da ga ukrade mora i odnijet sa njim dobar komad ulicnog zeljeza.
Kad sam kuci...garaza je zakon!
Ko hoce da ga ukrade mora i odnijet sa njim dobar komad ulicnog zeljeza.
Kad sam kuci...garaza je zakon!
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
Postoji li kod nas nesto slicno ovome http://www.lojack.com/motorcycle/pages/ ... overy.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Znam da na zapadu je ovo poprilicno popularno, i znam da OnStar ugradjuje ovo kao standardnu opremu u vecinu GMC vozila za USA trziste.
Znam da na zapadu je ovo poprilicno popularno, i znam da OnStar ugradjuje ovo kao standardnu opremu u vecinu GMC vozila za USA trziste.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
- Abruzzi
- Stoper

Kod nas u Crnoj Gori i nema puno tih kradja,to bi se cini mi se brzo i saznalo dje je ali ja trenutno zivim u Italiju,ovamo stavljaju u disk lock i lanac kroz ram i jos imaju alarme,ovamo je bas cesto da neko ukrade motor cak i pored sve te zastiteSlowhand wrote:Dobro pitanje drugar, ova nedavna nemila sutacija sa kolegom iz Hrvatske me natjerala da malo razmislim o tome.
Pozzz
-
No_LiMiT
- Grijač guma

99% nema, ali stvar s lojackom na motor je sto je onako velik, i nema bas puno mjesta da se sakrije pa ce svaki iskusniji lopov to odma skinut i bacit, a ti dok vidis da nema motora i prijavis vec je kasno.djodja wrote:Postoji li kod nas nesto slicno ovome http://www.lojack.com/motorcycle/pages/ ... overy.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Po meni je najbolji neki alarm s pejdzerom tipa scorpio, jesu malo skuplji, ali kad ti se neko priblizi ili takne motor on pisti vise i vise a ti na pejdzer dobijas poruku sta se desava, cini mi se da radi na do pola KM.
To, sa kombinacijom debelog lanca koji mos samo teskom masinerijom okinut je win ako nemas garazu
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Pitanje: Koliko je jak lanaca? odgovor: koliko je jaka najslabija karika u lancu. A najslabija karika je brava koja spaja krajeve lanca, koja je u 90% slucajeva jedna od najjeftinijih mogucih. Tako da lanac moze biti debeo koliko oces, ali s malo iskustva brava je ta koja prva strada, uglavnom za manje od dva minuta.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!