Triumph Speed Triple R

Novosti, komentari novih i starih motora...
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Triumph Speed Triple R

Post by poka »

bas je grdan
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Koji su to materijali,pa treba izdvojit 20 000e za ovaj motor...ili je nesto drugo u pitanju sto ja ne znam :) ?
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

VeDzA wrote:Koji su to materijali,pa treba izdvojit 20 000e za ovaj motor...ili je nesto drugo u pitanju sto ja ne znam :) ?
Da izdvojis za pregled kod ocnog doktora? :mrgreen: ;)

Ovjez zadnji-prednji ti je oko 3500-4000 eur. Kovane felne od aluminija Marchesini su ti oko 2700 eur, monoblok Brembo celjusti ti se vrte oko 400eur.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Du-Monster wrote:PDV 23% carina na EU motore 9%. Do krize su bili oslobodjeni, sad ne znam ko ima ovih 9%, oni do 750 ili preko, da budem iskren.

Plus, uvoznik za Triumph je kreten i oce se obogatit nakon uvoza 2 motora (proda ih godisnje 3-4, mozda 5). Sto se da zakljucit uzevsi u obzir marzu.

Zapravo, oficijalno nije uvoznik, nego valjda uvozi od Slovenskog uvoznika. Katastrofa uglavnom.

Pa zato je on i skup u hr. Ja sam racuno ako bih iz Baria sam uvozio motor, sa onom razlikom u PDV-u od 3% sto je manji kod nas pokrio bih troskove transporta... Jos su mi rekli u salonu da bi mi oni poslali motor i spakovali ga na brod, kad je u pitanju zvanicni distributer mozes slobodno sve da zavrsis na nevidjeno cak i bez putovanja u Italiu (platis preko racuna, posaljes licne podatke i oni ga posalju na tvoje ime, poslije tvoj spediter preuzme motor u luci i odveze ga na carinjenje) Roba kao i svaka druga....
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

DŽaba mu sve kad je dangr :D a ima i eglesku zastavu na sebi
+1389+
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Du-Monster wrote:
VeDzA wrote:Koji su to materijali,pa treba izdvojit 20 000e za ovaj motor...ili je nesto drugo u pitanju sto ja ne znam :) ?
Da izdvojis za pregled kod ocnog doktora? :mrgreen: ;)

Ovjez zadnji-prednji ti je oko 3500-4000 eur. Kovane felne od aluminija Marchesini su ti oko 2700 eur, monoblok Brembo celjusti ti se vrte oko 400eur.

To je cijena jedne yamahe xtz 660...mozda grijesim,ali ne znam o kakvom inzinjeringu da se radi,mislim da je previse za jedan amortizer,normalno,i za cijeli motor...
Ali necu se ja $ekirat :lol:
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

VeDzA wrote:

To je cijena jedne yamahe xtz 660...mozda grijesim,ali ne znam o kakvom inzinjeringu da se radi,mislim da je previse za jedan amortizer,normalno,i za cijeli motor...
Ali necu se ja $ekirat :lol:

Daleko od toga. Ma da i mozes (ili hoces) to platit pitanje je mozes li ga iskoristit. Tj, tu razliku izmedju njega i standardnog.
Plus, malo sam se zafrko, 1000 eur su monoblok celjusti :lol: ;)
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Standardni motocikli su dobri i zadovoljavaju većinu potreba, a svako poboljšanje košta, tipa za 0,07% brži prolaz kroz krivinu, 5% bolje kočenje, 0,26% manja potrošnja, ... Ti procenti i promili itekako koštaju ;)

Ovaj Speed Triple sa oznakom R ima sledeću opremu

PMV točkove od lake legure (nisu Marchesini, ne koriste svi komponente kao Ducati :mrgreen: ) koji su oko 10% lakši od klasičnih felni od lake legure. Osim toga pružaju za 40% veću čvrstoću prilikom kočenja i ubrzavanja (kada su na felni najveća naprezanja, ako isključimo udarne rupe :evil: ). Težina prednjeg točka je 2,7 a zadnjeg 3,9 kg.

Öhlins je poznato ime u svjetu vješanja, a na ovom modelu je ugrađeno najbolje (čitaj najskuplje) sa njihovih polica, a to je prednja viljuška prečnika 43 mm i oznake NIX30, dok je zadnji amortizer oznake TTX36 što su elementi koji su se koristili u MotoGP takmičenju.

Brembo monoblok četvoroklipna klješta koja se ugrađuju na ovaj model takođe dolaze is svjeta trka (mislim da su u pitanju klješta CNC GP4-RR Monoblock :think: )

Šta se postiglo sa ovim (pre)skupim komponentama (koje zajedno koštaju koliko jedan običan motocikl)?

Npr. zbog lakših točkova, vješanja koje je manje osetljivo i snažnijih kočnica sila kočenja je bolja za čitavih 5% u odnosu na standardni model. Vredi li sve to uloženog novca? Onome ko zna iskoristiti, vredi ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

NikGold wrote:DŽaba mu sve kad je dangr :D
nije dangr, samo je buljav :P
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Hehe, ajd kad se vec "zabavljamo" high end pikanterijama..

wulfy, nije taj model u pitanju. Te su trkace celjusti i dodju otprilike 1000 eur po celjusti, koriste se u MOTO2 natjecanju i vizualno su poprilicno drukcije od ovih na Triumphu.
Na njemu su trenutacno top celjusti sto se na cesti koriste. Koriste ih uglavnom europski proizvodjaci (KTM, Ducati, MV i sad Triumph).

Evo i stranica sa cjenovnikom, ako tkogod hoce sebi priustit srcani udar :pray: :whistle:
http://www.bellissimoto.com/Brembocalipers.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply