5 novih Suzuki modela

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

5 novih Suzuki modela

Post by Falco »

Procitah nedavno da Suzuki za 2013 priprema 5 novih modela. Dva skutera, GSR 1000, neki novi tourer i... ono sto me najvise raduje novi V-Strom 1000.

Sta mislite o tome ili drugacije receno da li vam fali snage na 650-ici V-Stromu?
Pozdrav lijevom!
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: 5 novih Suzuki modela

Post by Space Director »

Ja se iskreno nadam da ce napraviti nesto slicno Versys1000, dakle, enduro polozaj, a 4 cilindra redno, to bi mogao da bude dobar pogotodak, mada oni nemaju tu masinu spremnu... Mozda 750, sa masinom od GSR-a.
Sto se snage tice na Stromu 650, ja bih licno volio da je ima vise, ali on je super putni motor i sa toliko snage koliko sad trenutno ima.

Stari Strom1000 je imao vise snage, ali je imao i mnogo vise tezine, lose kocnice, problem sa lancanicima i korpom kvacila (do 2005g)...

Japanci se trude da naprave pouzdan i jeftin motor, a to bas nije najsrecnija opcija. Naprave super agregate, ali je zato ostalo (kocnice, vjesanje, dizajn) dva koraka dalje iza Evropljana...
I kad stojim tesko me pratiti...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Radza,ne moze se stisnut i prnut! Odlican je 650,ko nije agresivan vozac-punana kapica!
14:23
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Ortak, onda bi se tesko zvo v-strom sa in line 4 makinom. A nju imaju sa gsxr modela, samo normalno, treba je prilagoditi touring namjeni.
Mislim da bi bila greska uvodit 4-cilindricni agregat u v-stroma. Kad vec imaju dobar agregat iz starog, kojeg mogu komodno doradit.

Kawasaki je ubacio 4-cilindricni agregat u onu rugobu iz jednostavnog razloga (pustimo sad marketisko pranje mozga..), jer nije imo spreman kapacitetniji V agregat. A znamo da su Japanezi u teskoj krizi (visoki jen, radijacija, ekonomska kriza..), plus bi razvijanje novog odnjelo bar jos godinu, godinu ipo vremena, a trenutacno ova klasa biljezi veliki rast prodaje i zanimanja (iako mi nije jasno zasto al eto..), plus povecalo cijenu motora u konacnici, a znamo da Kawasaki njeguje doktrinu "najjeftinijeg motora u klasi".
Tako da se ovo sadasnje rjesenje nudilo kao najbezbolnije.
;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ono što se zna je da dolazi ,,novi'' model u klasi od 250 kubika. Novi je pod znacima navoda jer je taj model prestavljen u Aziji, a u Evropi se očekuje ili krajem ove godine ili početkom sledeće. U pitanju je Inazuma (za tržište Azije se zove GW 250), te se priča da će postati i osnova za novi GSX-R 250

Takođe, od sigurnih modela možemo da računamo na skuter Burgman Fuel Cell koji će se isto pojaviti tokom ove godine, ili početkom sledeće i prestavljaće pravu malu revoluciju, ne samo među skuterima.

Što se modela GSR 1000 tiče i o njemu smo pisali ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply