Aftermarket auspusi - DragonAda and Race

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Aftermarket auspusi - DragonAda and Race

Post by caesar »

Zna li ko šta o ovome? Razmišljam se.

Kreću se oko 150-200e ovi triovalni i HEX. Ovi na BJ Bikers se hvale u sve 16. I ovdje ima motora sa tim auspusima i kažu da su ko Aakrapovic i Yoshimura dobri. Mada moras biti trkač da bi te nijanse HP vidio. Možeš i zvuk da biraš. Koliko sam vidio koriste ih u mototrkama po Mađarskoj i u tom dijelu Evrope.

http://www.race-exhaust.com//component/ ... /Itemid,1/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.dragonada.com/index.srb.html" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Aftermarket auspusi - DragonAda and Race

Post by DrMracni »

sto se tice zvuka tu sam siguran da se dobija i za to se isplati ali ocekivati da ces dobiti koju ks tesko... mozda cak i izgubiti... i zavisi na kojim obratajima i sl...

uglavnom jako dobro izgledaju
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Na nekim se min dobija , neprimjetno a na nekim gubi , da je to tako lako motori za trke bi kostali malo vise od fabrickih a sad pitajte koliko recimo kosta jedan sbk motor i koliko se truda i znanja prolije za par ks.
+1389+
Markenzi Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Husqvarna SM610

Post by Markenzi Pg »

Ja imam Race Ada na svom motoru,prezadovoljan sam,mnogo je lak,chuje se predobro,i sachuvao sam 150-200e u dzep u odnosu na leo vinche novi...
Ako radis samo slip on,ne treba bacati pare na markirane izduve....Oni rade razne modele,koji su bukvalno identichni sa akrapima..
Shto se tiche snage,konkretno na mom motoru se osjetilo veoma mnogo,jer je fabrichki bio sa katalizatorom i imao je mali protok...
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

Gledao sam na par motora njihove izduve i iskreno bas dobro izgledaju, zavrsna obrada, zvuk - cijeli paket. E sad da li se dobija snage...ne znam, ali vjerujem samo dyno testiranju.
A inace valjda se uvijek preporucuje da ako je cilj mijenjanja auspuha povecanje snage - da se obavezno odradi i stelovanje, odnosno zamjena dizni ako je karburator tj. zamjena mapa ako je elektronsko ubrizgavanje. ;)
A ako je cilj samo poboljsanje zvuka - stavljaj i vozi :D
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Oliver wrote:Gledao sam na par motora njihove izduve i iskreno bas dobro izgledaju, zavrsna obrada, zvuk - cijeli paket. E sad da li se dobija snage...ne znam, ali vjerujem samo dyno testiranju.
A inace valjda se uvijek preporucuje da ako je cilj mijenjanja auspuha povecanje snage - da se obavezno odradi i stelovanje, odnosno zamjena dizni ako je karburator tj. zamjena mapa ako je elektronsko ubrizgavanje. ;)
A ako je cilj samo poboljsanje zvuka - stavljaj i vozi :D
Potpuno se slazem sa svim.

Jos bih dodao da sam mislio na prethodni motor da ih stavim pa sam kontaktirao race ada. Vrlo brzo su mi odgovorili i djelovao mi je covjek kao da se bas razumije i bio vrlo profesionalan. Objasnio mi je kako se gubi par konja na nizim obrtajima ali se zato dobija 2-4 na vecim. Ovo dosta zavisi i od motora i stelovanja, kako rece Oliver.
Post Reply