Ja sam vozio Saharu na Dakara dvije godine i mogu ti reci da ti ima zasto biti zao sto je nemassLowRider wrote:Meni se ove Metzeler strasno svidjaju. Imao sam tourance i noviji tourance exp koji je nevjerojatan koliko je dobra guma za bilo koje vremenske uslove. Mana mu je off road, malo blata, kliza kao lud, zato ih nisam uzeo. Zelja su mi Sahara, al nema dimenzije za prednju mi gumu, pa sam tuzan i nesretan, a bogumi i iznenadjen.
Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabavka
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Re: Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabav
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Galiot wrote:Neću ti pametovati,ja uvjek kažem,svako radi kako misli da je najbolje...
Boki ti je dobro rekao,to su race gume,njima treba dosta angažovanja da se postigne i održi radna temperatura. Verovatno si mislio na Michelin Race One gume,mislim da se tako zovu.
Ajmo realno: koliko misliš da ćeš platiti set tih guma? Ako su te gume 700 € kako ti kažeš,i da ih dobiješ za upola,znači 350 €,to je svota za koju ti kupuješ bilo koji NOVI set guma! I možeš da biraš šta hoćeš,Conti sport attack 2,Bridgestone S 20... i još ti ostane para.
Navodno su 700e. Daju ih za 150e. Isto navodno. Ako bude sve tako...Razmislicu u svakom slucaju.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
caesar wrote:Neke Miselinove ne razumah se. Ali ino sto sam vidio je nevjerovatno. Kad je hladna za za prste se lijepi kad je diras. Znaci jako meka. Ovah momak ih ima dvije sezone i nije ig vozao po kisi. Navodno je set bovih guma oko 700e. Cudnog su oblika. Nusu zaobljene nego vise na slovo V. Moram jos sve to jos jednom produmat ali mislim da je ok varijanta.
To sto se ljepe za prste ne znaci ama bas nista, niti ista po tome mozes zakljucit. Jer tvoj je prst povrsine centimetar kvadratni, temperature je 36.7 stupnjeva i djelujes s njime na gumu zanimarivom silom. Motor plus vozac imaju 200+kg, guma trkaca je pod 90 stupnjeva ili visom temperaturom a sile koje djeluju na nju su ogromne.
Sa trkacim gumama na cesti (pogotovo "kvalitetnoj" kao kod vas u Cg i djelom kod nas u Hr) mozes jedino sebi osigurat invalidska kolica ili ljes i mjesto medju vec preminulom rodbinom.
Netko je povise vec nabrojao gume koje su ti i vise nego dovoljne za tipu motora i snagu koju razvija a dobit ces ih za normalnu cijenu.
Bridgestone s20, Pirelli diablo rosso corsa, Michelin power pure, Conti sport attack da ponovim sto je kolega povise reko.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
-
marinero
- Grijač guma

- Vozim: Vozim
Ajd da i mene malo posavjetujete oko izbora guma. BMW F800R u pitanju, zreo da se obuje ponovo, na njega trenutno METZELER M3.
Znaci naked a ja teski pocetnik, ni 1000km jos nijesam na njega ufatio. Iste opet, M5, nesto trece? Savjetujte...
Znaci naked a ja teski pocetnik, ni 1000km jos nijesam na njega ufatio. Iste opet, M5, nesto trece? Savjetujte...
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Koji su tvoji ciljevi u vožnji? (pošto si početnik,ne verujem da je lov na zavoje)marinero wrote:Ajd da i mene malo posavjetujete oko izbora guma. BMW F800R u pitanju, zreo da se obuje ponovo, na njega trenutno METZELER M3.
Koliko planiraš km sledeće sezone da odradiš?
Koliko se voziš po gradu?
Ovo pitam jer gume kupuješ prema sebi,ne prema motoru jer ti voziš. M5 je odlična guma,ali ako planiraš da se učiš i lagano voziš,ne moraš ići na sport gumu. Ako se odlučiš za neku sport -touring gumu nećeš pogrešiti,nešto tipa Continental road attack 2,koja se brzo grije i ima dobro trajanje.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
Rvasanin
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki Versys 650
Pirelli Angel je uvijek dobar izbor.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
marinero
- Grijač guma

- Vozim: Vozim
Galiote, vazda kazes pravu stvar...
Ovako, gledacu skalameriju sto prije izvest na put, najcesca relacija ce biti CT-PG i ulicne borbe.
Probacu sto vise dnevnih ekskurzija napraviti, sa nekim iskusnijim, ako ce me primiti u drustvo...
Da pokusam da ufatim 6-7 hiljada km, mada tesko, tokom juna cu na brod a moped u garazu, pa mislim da
ce mi te gume valjati i sledece sezone.
Sa mojim stilom voznje ce se trositi samo onaj prvi sloj... Za sad... Tako da me neke extremne performanse
i brzine ne interesuju, bitno mi je da dobro drzi i trpi neke moje sitne greske.
Gledah Metzeler, samim tim sto su vec na motor, korektna cijena i kvalitet, takodje gledah dva modela Pirelli,
ista situacija, no bolje pitati iskusnije nego nesto sam pametovat... Fala vam i srecna vam svima Nova godina!
Ovako, gledacu skalameriju sto prije izvest na put, najcesca relacija ce biti CT-PG i ulicne borbe.
Probacu sto vise dnevnih ekskurzija napraviti, sa nekim iskusnijim, ako ce me primiti u drustvo...
Da pokusam da ufatim 6-7 hiljada km, mada tesko, tokom juna cu na brod a moped u garazu, pa mislim da
ce mi te gume valjati i sledece sezone.
Sa mojim stilom voznje ce se trositi samo onaj prvi sloj... Za sad... Tako da me neke extremne performanse
i brzine ne interesuju, bitno mi je da dobro drzi i trpi neke moje sitne greske.
Gledah Metzeler, samim tim sto su vec na motor, korektna cijena i kvalitet, takodje gledah dva modela Pirelli,
ista situacija, no bolje pitati iskusnije nego nesto sam pametovat... Fala vam i srecna vam svima Nova godina!
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Kao sto je Galiot rekao gume se biraju po stilu voznje a ne po motoru. Po mom misljenju za tebe su za sada definitivno sport-turing gume. Vrhunskih su performansi a traju dosta duze nego cisto sport gume, bolje drze na mokro i na hladno itd.
Michelin pilot road 3, pilot road 2, Metzeler Z8 M/O, Pirelli Angel St, continental road attac 2, Dunlop Roadsmart 2, Brigeston Bt 023. Koje god od ovih guma izaberes neces pogrjesit. Treba covjek da bude bas bas dobar vozac da ima nadje granicu.
Michelin pilot road 3, pilot road 2, Metzeler Z8 M/O, Pirelli Angel St, continental road attac 2, Dunlop Roadsmart 2, Brigeston Bt 023. Koje god od ovih guma izaberes neces pogrjesit. Treba covjek da bude bas bas dobar vozac da ima nadje granicu.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Meni je izbor, posle sugestija Bokibd
Galiot
i Du-Monster
(i dodatnog edukovanja
), pao na:
Michelin Pilot Power
Bridgestone BT016 PRO
Bridgestone Battlax Hypersport S20
Da li neko zna gdje mogu u CG ovo da poručim?
Da li je velika filozofija skinuti i vratiti točkove? - posle Banditen sugestije
Imam detaljno slikovano upustvo i alat (fali mi moment ključ)
Michelin Pilot Power
Bridgestone BT016 PRO
Da li je velika filozofija skinuti i vratiti točkove? - posle Banditen sugestije
Last edited by caesar on 14 Jan 2013 13:14, edited 2 times in total.
AMAT VICTORIA CURAM
- Bandit
- NLB Moderator
- Vozim: Po malo
Gumu zamijetniti...a ono i nije problem ali je nepotreban rizik ako nemas moterku. Mozes izgrebat felnu vrlo lako. Moja je preporuka vulkanizer Banjo u Maslinama. Nemam zamjerke na njegov rad.caesar wrote:Meni je izbor, posle sugestija Galioti Du-Monster
(i dodatnog edukovanja
), pao na:
Michelin Pilot Power
Bridgestone BT016 PRO
Da li je velika filozofija promjeniti gume sam?
14:23