Njemac je to

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Njemac je to

Post by caesar »

Dvoumio sam se gdje da ovo stavim i pade odluka da je u pitanju lakše preživljavanje na putu.

Elem, dođoše mi u selo dva drugara. U selo pod Durmitorom. Vozaše Z750 i naki GS650. Za ovaj drugi bi rekao politički korektan ;) . Sve uredno i kako Bog zapovjeda stigoše i parkiraše se. Sjedosmo da mezimo, a motori na livadi na mehkoj travi parkirani. Z750 uze ploču za stopu ali GS ni da čuje. Njemac je to. U neko doba čuje se tup udarac i krckanje plastike. Pade GS. Njemac je to. Pade na meku travu i polomi se ručka od kvačila. Panika kako se vrnuti kući. Međutim u mom selu sve što se pokvarilo to se i popravilo u istom. Tako bi i sada. Evo par fotki da se vidi kako smo problem premostili uz kefalo i vješte ruke kako lokalaca tako i gostiju. BTW ručka je sad bolja no fabrička :D

Image

Image

Image

Sreća u nesreći je bila da "politički korektni" BMW ne pade na beton e bi smo ga đubraonikom skupljali jer njemac je to :mrgreen:
Na ulazu u selo stoji od tada tabla "BMW repair shop" - jer Vi to zaslužujete :mrgreen:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Njemac je to

Post by DrMracni »

neka potrazi KTM stitnik rucaka i nece ubuce biti problema :D
odma da ti kazem da taj gs nije puno vidio makama :)

i jos bitnije, sjajna ideja kako popraviti :clap:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Post by Kolasinac »

Hahahah, svaka čast!
Image
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Pa da nije Njemac morala bi slepa radit.... kad bi se da Japanac ovako zakrpit ili, ne daj Boze, Talijan. Nikad :)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Roki wrote:Pa da nije Njemac morala bi slepa radit.... kad bi se da Japanac ovako zakrpit ili, ne daj Boze, Talijan. Nikad :)
oćeš pa oćeš da šlepam BMW? a neka ne sluti slutavi!
ontopic - bravo za snalaz, ako kad budem riješio da padam dolazim to u tvoje selo da obavim 8-)
Post Reply