Streetfighter S by desmo garage
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
Re: Streetfighter S by desmo garage
i na prikolicu izgleda prebrzo! 
-
Luk6a
- Stoper

- Vozim: FJR
..pa zar ti jedan 'zvonjarin' nije bio dosta 
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
Luk6a wrote:..pa zar ti jedan 'zvonjarin' nije bio dosta
MOj skriveni fetis je skupljanje krupnog otpada
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
vidim štender si mu kupio... iskusno! Ducati najviše vremena na njemu provede
nek je tebi srećan pa da ga vozimo kako treba!
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Sva cast druze uzivaj u svakom kilometru. Mnogo mi se svidja
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
Hvala, na slikama i nije nesto, tek u zivo dobijes pravi dojam.bu2rider wrote:jesi ovo trgovao???
auhhhh...opaka masina...daj koju više informaciju o motoru i sta je sve radjen...
predobar i prelijep motor...svaka čast![]()
Radjen je u desmo garage u sloveniji. Lakse mi je nabrojat sto je neradjeno nego obratno. Uglavnom, sva plastika na motoru je zamjenjena karbonom osim nosaca maske i rezervara, iako je rezervar bio u planu al je cijena bila exxxtremna ( oko 2000 eur). Kuplung je trkaci evr evoluzione sa anti hopping sistemom, volan je mjenjan, pumpe kocnice i kuplunga, retrovizori, dominke. Na masini nikakvi mehanicki djelovi nisu mjenjani (jer nema potrebe), stavljen je kompletan DP kit, modificirani su usisi zraka za air box, silikonske cijevi za hladjenje, hel celicne cijevi za kocnice umjesto serijskih, ohlins amortizer volana, od rizome su nosac tablice, zastita vodene pumpe, zastita grana od auspuha, retrovizori i posude za glicerinu. Vjerujem da sam nesto i zaboravio usput al nema veze.
Serijski je imao suhu masu od 167kg, sad je sigurno 10-tak kilograma laksi...
Da ga vozimo? Ko mi? Ti si napola penzionisan a planovi koje kujes samo potvrdjuju istoice wrote:vidim štender si mu kupio... iskusno! Ducati najviše vremena na njemu provede![]()
![]()
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Kad smo već kod vožnje, moram par riječi o ovom idiotu od 150hp da kažem.
Dakle, juče sam imao tu čast da probam gore pomenutog idiota - insekta i, iskreno, danas razmišljam o istom.
Prvi utisak kad ga vidite je kako su uspjeli toliku snagu na tako mal prostor da nabiju. Sve je skučeno, nabijeno, sve puca... a pogotovo kad ga upališ. Sa Termignoni izduvom inače glasan odzvanja toliko da glavu otvara.
Imao sam čast da ga probam putem Trebinje-Bileća, ali nadolje, i dijelom puta od Trebinja ka CG granici.
Vozio sam motora podosta, ali u životu nešto sa ovoliko obrnog momenta i toliko sirove snage nisam probao. Na niske obrtaje oće da se ugasi, samo traži da se odvrne ručica gasa, a kad se odvrne to postaje nezamislivo. Ljudi, u koju god brzinu da ste on to ne *ebe 2% samo čupa, trza, kida!
Kad na takvu mašinu dodate set guma od 400 eurića onda dobijate perfektnu mašinu za divljanje i idiotski osmijeh.
Naravno da je tu nožna kočnica koja zajedno s retrovizorima služi samo kao dizajnerski dodatak a ne služe apsolutno ničemu.
Prednja kočnica odlično nabija i završava posao, ali i sam motor odličnom kompresijom koči fenomenalno.
Završna riječ: ako tražite nešto što vas definitivno neće penzionisat, imate višak adrenalina s kojim ne znate đe ćete, imate para za servis i gorivo - ovo je idealan idiot za vas
Junače još jednom, nek je srećan i samo oštro!
Dakle, juče sam imao tu čast da probam gore pomenutog idiota - insekta i, iskreno, danas razmišljam o istom.
Prvi utisak kad ga vidite je kako su uspjeli toliku snagu na tako mal prostor da nabiju. Sve je skučeno, nabijeno, sve puca... a pogotovo kad ga upališ. Sa Termignoni izduvom inače glasan odzvanja toliko da glavu otvara.
Imao sam čast da ga probam putem Trebinje-Bileća, ali nadolje, i dijelom puta od Trebinja ka CG granici.
Vozio sam motora podosta, ali u životu nešto sa ovoliko obrnog momenta i toliko sirove snage nisam probao. Na niske obrtaje oće da se ugasi, samo traži da se odvrne ručica gasa, a kad se odvrne to postaje nezamislivo. Ljudi, u koju god brzinu da ste on to ne *ebe 2% samo čupa, trza, kida!
Kad na takvu mašinu dodate set guma od 400 eurića onda dobijate perfektnu mašinu za divljanje i idiotski osmijeh.
Naravno da je tu nožna kočnica koja zajedno s retrovizorima služi samo kao dizajnerski dodatak a ne služe apsolutno ničemu.
Prednja kočnica odlično nabija i završava posao, ali i sam motor odličnom kompresijom koči fenomenalno.
Završna riječ: ako tražite nešto što vas definitivno neće penzionisat, imate višak adrenalina s kojim ne znate đe ćete, imate para za servis i gorivo - ovo je idealan idiot za vas
Junače još jednom, nek je srećan i samo oštro!
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
ja balim i onanisem eo po sata
risk,is what makes life worth living.
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
sparco wrote:ja balim i onanisem eo po sata
Sto je, dosadile ti one tete s visuljcima?
Hold your horses, man
Freeride
Freeride