cijena zavisi od proizvođača i tipa guma,supersportske gume se po pravilu skuplje. Zavisi od tipa motora za koji kupuješ,ako kupuješ za neki sport touirng,onda u toj klasi treba tražiti,one nude bolji odnos dugotrajnost-cijena.
Možda najbolje da pogledaš po netu šta bi te interesovalo,pa onda da nazoveš naše uvoznike,imaš na prvoj strani broj.
A na koliko se menjaju gume? To je krajnje subjektivno,zavisi koje gume imaš na motoru,koliko su potrošene,od stila vožnje,itd.Neko menja gume 2x u toku sezone a neko vozi 5 godina sa istim... U pravilu,gume ne smiju biti starije od 3 godine,tad gube na svojstvu(sporije se griju,tvrđe su,itd). Kažu da su najbolje gume koje su stare oko godinu,jer su najbolje "sazrele" tj svi hemijski procesi su završili i neće biti neugodnih situacija što dovodi do zaključka da gume voziš dve sezone i menjaš ih,iako možda još imaju "mesa". Ovo se odnosi na supersportske gume,touring gume se druga priča-one su pravljene da duže traju i da podnesu više kilometara...
A što se tiče kilometraže,neko ne pređe ni 5 hkm sa gumama a neko ih vozi i preko 15,sve zavisi od tipa vožnje i vozača.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
pozdrav ljudi...
ja sam na hondi imao fabricke bridgeston bt 012 cini mi se i da vam pravo kazem nikakva je guma bila..zice su mi izasle na 4000km a i sto se voznje tice bila je jako llosa..posle sam zamjenio sa metzelerom m3 sportec i sa njom evo 9000km presao mada je sada skoro skrozgotova, ali tu je novi komplet i to ponovo metzeler m3, ja sam vise nego zadovoljan sa njima.razmisaljao sam i o kupovini continental ali ...iz mog iskustva i iskustva drugih odlucio sam se za metzeler....dugo traju i dobro drze.malo se teze "griju" ali na ovim nasim putevim aje svaka guma loso...pogotovo na Budvanski bulevar..pazite se ljudi..asfalt je klizav kao led
ja sam ih uzeo u VG MOTO u baru br tel je 030/340-585
imaju pireli i mezeler
pozzzzz
bu2rider wrote:pozdrav ljudi...
posle sam zamjenio sa metzelerom m3 sportec i sa njom evo 9000km presao mada je sada skoro skrozgotova, ali tu je novi komplet i to ponovo metzeler m3...
pozzzzz
Drago mi je da se netko pojavio sa iskustvima o M3 gumama. I meni jako dugo traju, a ne stedim ih, isto ce izgurat oko 9000 kako stvari stoje.
Ja nisam primjetio problem sa grijanjem gume, jer po gradu se i ne mogu ugrijat, a kad krenem na turu, u prvih 10-tak minuta voznje su spremne na "fajt" .
Po meni izvaredna guma za malo nervoznije vozace koji traze sport gumu. Ni u jednom trenu nisam razmisaljao o nekoj drugoj gumu kao zamjeni za ovu.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
i meni je na par motora pocetna guma bila BT012. Nije losa al nista posebno. Poslije sam uzimao jedno vrijeme Dunlop Qualifier i extra zadovoljan ALI kad se DOBRO zagrije. Ove su mi izdrzavale maximum 5000km, ali nije im ni cudo, nisam ih stedio ni malo. Poslije uzeh Michelin Power Pilot 2CT i progledah. Guma koja je extra kvalitetna, odlican grip, izdrzljiva... svaka pohvala za nju!
Posto je i ovima rok prosao sad sam porucio Pirelli Angel ST. To je sport touring guma i tek je izasla na trziste pa ocu da vidim kako ce se ponasat. Stize mi iduce nedjelje pa cu vam prenijet moje utiske. Ako neko vec zna nesto vise - govori sad ili umri u najvecim mukama
Galiot wrote:
Test je radio njemački PS magazin,sestrinske novine čuvene "Motorrad" grupe.
Upravo drzim to izdanje MOTORRADA u rukama....poredak je malo drugaciji.
U pet dana vozili su 4.000 km. da bi se saznalo koja je najbolja cestovna guma u dimenzijama 120/70 i 190/50 ZR 17.
Navode da rezultati u prva tri dela testa daju samo delimicnu sliku.
Od motora vozena je Honda Fireblade, KTM RC8 i Bandit 1250.......i da skratim....poredak izgleda ovako:
ja i dalje mislim da ti testovi sto oni rade kod nas i za nase puteve ne mogu biti bas mjerodavni i da se covjek ne moze uzdati u te njihove rezultate.....a i na svakom tipu motora tj klsai se drugaciej ponasaju ...tako da je to neka vjecita tema i bez kraja...ja bih rekao sto ljudi sto cudi...da je to vise stvar licnog izbora...mada se neke cinjenice ne mogu poreci i zanemariti tj neke razlike u kvalitetu recimo koje su ocigledne...ja mislim da je to ista prica kao recimo sa kolim ako voli mercedes a ko voli bmw..stvar ukusa i stila voznje....
Galiot wrote:
Test je radio njemački PS magazin,sestrinske novine čuvene "Motorrad" grupe.
Upravo drzim to izdanje MOTORRADA u rukama....poredak je malo drugaciji.
U pet dana vozili su 4.000 km. da bi se saznalo koja je najbolja cestovna guma u dimenzijama 120/70 i 190/50 ZR 17.
Navode da rezultati u prva tri dela testa daju samo delimicnu sliku.
Od motora vozena je Honda Fireblade, KTM RC8 i Bandit 1250.......i da skratim....poredak izgleda ovako:
Na kraju se navodi da svi prilicno zaostaju za dvojcem na prvom mestu.....
Da, to je trenutni poredak (po meni i najvažniji) kako su se gume ponašale na običnim putevima, sada slijedi ispitivanje na pisti i zbirom poena iz te dvije kategorije dobija se pobjednik.
Meni lično rezultati na pisti ne znače mnogo ....
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva