Velika vožnja za 2014. (glasanje)

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove

Koja vam se tura najviše sviđa ?

1. Do Skandinavije i nazad
4
17%
2. Do Londona i nazad
0
No votes
3. Italija, Afrika, Španija i Francuska
20
83%
4. Do Istanbula i Beograda
0
No votes

Total votes: 24

supersonic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha TDM 850

Velika vožnja za 2014. (glasanje)

Post by supersonic »

Poštovane kolege,

Poslije onako burne ekskurzije po Italiji, razmišljam se gdje ću ići na sljedeću ekskurziju. Volio bih da čujem što vi mislite, jer meni se ide na svaku, ali ne može mi biti.
Otvorio sam malo glasanje da čujem zbog čega mislite da je bolje ići na tu rutu nego na neku drugu. Ja znam da je to sve subjektivno, međutim svaki predlog i savjet pomaže. Svaka ruta je podložna korekciji naravno. Ovo su samo okvirno predlozi za vožnju.
Ujedno i poziv za sve zainteresovane za vožnju negdje u Septembru - Oktobru 2014

Puno Hvala svima na savjetima

1. Do Skandinavije i Nazad
Image

2.Do Londona i Nazad
Image

3.Italija, Afrika, Španija i Francuska
Image

4.Do Istanbula i Beograda
Image
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Velika vožnja za 2014. (glasanje)

Post by bokibd »

Da ti vrijeme nije ograniceno na septembar ili oktobar rekao bi ti da ides do Londona a odatle da produzis na Isle of Man trku koja se odrzava negdje u junu. Ali posto je u opticaju septembar ili oktobar ja bi izbjegao te sjeverne rute jer ces vise kisnuti i smrzavati se nego sto ces uzivati u voznji. Tako da ti ostaju ove dvije juznije ture. Od ove dvije vise mi se svidja ova do Spanije. Opet je sve individualno ali posto ja nisam ljubitelj neke offroad voznje i spavanja po satorima,losih puteva itd. Ja bi umjesto u Afriku iz Spanije produzio do Gibraltara i provozao se po Portugalu malo. A nazad ako vrijeme dozvoljava vratio se opet preko Francuske ali malo sjevernije.Prosao obavezno kroz Alpe. Nebitno koji dio jer je svaki fenomenalan.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Mislim i da sam čitao da bi ti bilo u to doma godine vrlo neuslovno da se uputiš put skandivanije. Ljudi koji planiraju nord kap obično idu u julu....
Franc
Stoper
Stoper
Vozim: Ktm 690e

Post by Franc »

Evo glasao za "3" opciju ostale (možda izuzev one do Istambula) , su "dosadne" ako ideš avtoputem, ili ti treba mjesec dana (i još uvijek ima dosadnih djelova) . Za skandinaviju trebaš krajem 6. mjeseca (duži dan i manje turista/gužve) ali vreme je nepredvidljivo (može kiša a i snijeg nije ništa neobično) . I tura (za skandinaviju) ti završava gdje bi trebalo da počne (nisam bio taj dio Švedske, išao sam jedino obalom od Osla do Malmoa). Zapadna obala Norveške ima što da se vidi (ali je strašno skupo) .
Pozdrav
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

bokibd wrote:Da ti vrijeme nije ograniceno na septembar ili oktobar rekao bi ti da ides do Londona a odatle da produzis na Isle of Man trku koja se odrzava negdje u junu. Ali posto je u opticaju septembar ili oktobar ja bi izbjegao te sjeverne rute jer ces vise kisnuti i smrzavati se nego sto ces uzivati u voznji. Tako da ti ostaju ove dvije juznije ture. Od ove dvije vise mi se svidja ova do Spanije. Opet je sve individualno ali posto ja nisam ljubitelj neke offroad voznje i spavanja po satorima,losih puteva itd. Ja bi umjesto u Afriku iz Spanije produzio do Gibraltara i provozao se po Portugalu malo. A nazad ako vrijeme dozvoljava vratio se opet preko Francuske ali malo sjevernije.Prosao obavezno kroz Alpe. Nebitno koji dio jer je svaki fenomenalan.
Ovo je i moj izbor. U povratku obići Andoru i preko Alpa kući.

Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Ubedljivo najlepsa ruta broj 3 !!

Mada mi se cini da u Spaniji propustas mnogo lepog ... Ronda , Gibraltar , Jerez ...
mene licno Afrika ne privlaci , video sam je sa stene Gibraltara , za mene dosta ,
ja bi se vratio preko Portugala ... mada ti znas sta je tebi drago ...
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Tako mi i treba kad ne citam sta drugi pisu ....

izvini , u svemu se slazem sa bokibd !!!
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Ako se odlucis za Skandinaviju u Septembru ili Oktobru jedno je sigurno...pamtices tu turu cijeloga zivota, ne po dobru no po kiši (mada si ti navikao da ture pamtis po svojevrsnim momentima) :)
Za trecu turu bih ti preporucio umjesto Alzira ( za koji nisam siguran ni da ces dobiti dozvolu za ulazak motorom ) i Tunisa da uzmes Maroko a onda imas vremena da obidjes fenomenalne Pirineje i Andaluziju- Od Andore nema nista bez eto da se uknjiži u spisak a za Gibraltar se raspitaj da li ti treba viza, mene 2010. nijesu pustili da udjem a 2 sata smo čekali u koloni. Maroko je fantastican, Atlas planine velicanstvene i jedinstvene, ukus pustinje se osjeca na svakom koraku i ja cu tu turu (prvo mi je Rusija u planu) odraditi jos jednom pa kud puklo da puklo. O Pirinejima ti moze i Velimlje koju lijepu rijec rec.

PS.
Ovo za Beograd i Tursku ostavi kad budes isao kakvim kombijem ;)

Image

ovako je izgledala moja tura
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
supersonic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha TDM 850

Post by supersonic »

Koliko je km ova tura okvirno ?
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: AW: Velika vožnja za 2014. (glasanje)

Post by Roki »

oko 7000 (prelijepih) km

Gesendet von meinem SmartTabII7 mit Tapatalk 2
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply