Vikend voznja feat Bliski Istok strike again

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Vikend voznja feat Bliski Istok strike again

Post by Space Director »

E za ovu pricu ce biti potreban malo duzi uvod, da bi vam pojasnio sta i kako.
Sto se vikend voznje tice i dogovora, nema sta puno da se prica. U petak oko 14h srijecem Ivana, tj. Ice-a sa ljepsom polovinom kako traze neke stvari po gradu jer u 15h krecu za Srbiju, tacnije za Krusevac. Pitaju da li hocu i ja da idem sa njima, ja kazem da necu, da mi nije neko vrijeme, da sam dezurni na poslu i da mi se ne ide. Rastanemo se, odem kuci, organizujem neke obaveze, spremim se i u 15:20h sam ispred njihove kuce, spreman za put :mrgreen:
Putovanje, super, do Bijelog Polja, dalje pocinje kisa, oblacimo kisne kombinezone i gas. Put preko Zlatibora super, nedje suv,nedje mokar, samo pun gas. Od Cacka prema Krusevcu potop, grmljavina, oluja, kamioni, avioni, ludnica. Stizemo oko 10h, super veseli i lijepo umorni. Vecera, mmmmm, spavanje!
Slika, naravno... nemamo! :D
Sve je bilo na trku, brzinu, stajali smo samo na pumpama da dolijemo gorivo i bjezali pred nevremenom.
Sjutra dan ustajanje, Ana ostaje, Ivan nastavlja u Kikindu na aerodrom, na padobranstvo, a kod mene pocinje BliskoIstocna prica!
Dakle ovako, trudicu se da skratim pricu, na BJB forumu se prije dvije godine okupila grupa gradjana istomisljenika, sasvim spontano, jer su imali neka oprecna misljenja po pitanju nekih tema i rasprava i tamosnji admin je u jednom momentu rekao: Jaoooo, kakvi ste, samo neku larmu i galamu pravite, isti ste kao ovi sa Bliskog Istoka, misleci na desavanja u pojasu Gaze. E tako je nastao Bliski istok :)
Bliski Istok je vec imao nekih akcija, kojima sam ja licno prisustvovao:
Recimo rodjendan Ajatoloha Vladimira, duhovnog vodje, pa onda akcija kad smo drugaru Sstruji, kupili motor, nakon sto mu se na autoputu bukvalno raspao BMW R25 (naravno, kad je BMW :D), star 50tak godina :)

E sad nastavljamo pricu tamo dje sam ja stao: Ivan i ja se rastajemo na auto putu kod Jagodine, on nastavlja dalje (i brze) a ja skromnim tempom koji diktira Yamahirija i vjetar od 140km/h peglam zadnju gumu po sredini odvajam lijevo u Batocini do kuma Vladamira koji me vec tamo ceka sa Sstrujom, jer smo za danas rijesili da onesvijestimo Pauka, bliskoistocnog kolegu :lol:

Dalje slijedu sstrujina prica u tekstu i slikama, dakle,copypaste sa BJB-a:
sstruja wrote: Pauk je još uvek konfuzan i ko nije upućen možda neće iz prve shvatiti al oprašta mu se (videće se na snimku koliko je bio izgubljen, dok postavim na Youtube)... Samo planiranje i potraga za motorom je dugo trajala al to nije bitno, bitan je taj dan kada se sve desilo! Pauk je očekivao par drugara na vikendici negde bogu iza nogu, iza seadam gora i sedam livada i osam potoka na druženju i roštilju... Tih par koji su bili pozvani su ga ložili te kasne, te ne znaju da li će doći, te ima neke drugare koje ne može da ostavi pa i njih da povede i ne znam ni ja sam ko ga je kako zbunjivao...

Okupljanje je počelo u Batočini, jedan po jedan su pristizali ljudi, Ranko iz Crne Gore - koji je ovoj akciji dao međunarodni karakter, Redoran sa lepšom polovinom, M1loš i Gordan koji je dovezao Paukov nov motor:

Image

Jap, to je to magarence, jes da nije Yamaha, al poklonu se u zube ne gleda:

Image

Gordan je kupio za ćerkicu al njoj je bio mali a i boja isuviše ženstvena ;D

Posle vožnje od oko 70km, mrtve trke između A6 i XTXa, brojnih krivina i sistema kartu čitaj - seljaka pitaj nalazimo se sa Misircem u Dragovu koji nas sprovodi do mesta gde nas je Pauk sa Acom čekao... Kako sam ja bio već u sličnoj situaciji, bilo mi je interesantno a moram priznati dosta prijatnije da budem sa druge strane ovakve akcije...

Image

Pauk je, malo je reći bio izgubljen! Iako smo dosta različiti, ponašao se potpuno isto kao i ja... Gomila ljudi oko njega a očekivao je dvoje-troje... Opkole ga motori, svi pod kacigama, nikoga ne može da prepozna, ne može da prepozna ljude ni kada skinu kacige jer mozak ne može da obradi toliko informacija odjednom i isključi se totalno... Svi mu prilaze, grle ga, ljube... ljubi i on njih a verujem da ni sam ne zna koga grli i ljubi... tek ako je svakog trećeg preoznao...

Image

Image

Gordan na slici samo pridržava Tinija da ga Pauk ne ispusti, iako možda ne izgleda tako :)

Image

Zatim sledi neverica kada mu je rečeno da je dobio motor, bukvalno smo morali da ga odvedemo do motora koji je bio parkiran preko puta...

Image

Gleda u motor ali i dalje nije svestan, vidi mu se u očima iako nosi sočiva...

Image

Zatim trenutak kada je morao da sedne jer noge više nisu mogle da se same snađu sa praznom glavom:

Image

To je otprilike bio trenutak kada je krenuo sa spiskom koga će sve da ... doduše, svi smo bili na spisku, sem Redoranove lepše polovine, toliko je bio svestan da se izvine devojci :) a onda je pravio redosled koga će prvo da... dok mi stojimo oko njega i sladimo se njegovim slatkim mukama:

Image

Image

Posle cigarete i male pauze, nagovorismo ga da okrene jedan krug motorom, takozvani počasni krug... prethodno mu objasnivši gde se nalaze brzine - prva dole - ostale gore:

Image

Srećom, nije se obrukao da mu se motor ugasi ili da padne sa njega, mada je davno prošlo otkako je vozio motor. Vidi se na slici kako se motor iskrivio a ide pravo!

Image

Ne, motor nema kardan koji prevrće isti pri dodavanju gasa, klasičan lanac podmazan Motulovim sprejem što je jako bitno!

Dalje odlazimo čoporativno do vikednice gde nas je očekivao njegov otac, koji je naravno znao za celu priču i koji ga je pržio ceo vikend nekim apencom ili automatikom koji će mu dati da sredi pa da se vozi...

Malo druženja na vikendici dok me nije izdala baterija na aparatu:

Image

Image

i naravno Pit, kome je ovo čini mi se treća slika sa nožem koju ja imam:

Image

Posle praseta koje je u tajnosti pripremljeno i javno pojedeno iz nadasve čuveno Svetino (Paukov otac) vino, pored koga je takođe čuvena Svetina rakija ostala nepopijena je nastavljeno druženje... Dobro drušvo, valjan razlog, priroda, nas par enduraša... šta ćeš lepše od toga... jedina loša strana je što dan kratko traje pa je većina morala da napusti taj raj na zemlji pre mraka, dok je ostatak kojima zavidim ostala da uz vatru dokrajče vino koje je Sveta izgleda iz bunara vadio jer je bilo hladno i nikako da presuši...

Pauk se nije još uvek bio ljudski oporavio dok sam ja bi tamo a danas je tek bio na putu da se oporavi... Gledao je snimak svečanog trenutka i ne seća se pola stvari koje je radio ili rekao... Ko to nije doživeo, ne može da shvati...

Jedino mi je krivo što sam ja dobio bolji motor od njega, čak sam mu nudio i da se menjamo al Pauk je pravi drugar pa je zadržao ovaj, lošiji motor :) :) :)
I kad stojim tesko me pratiti...
Space Director
NLB Moderator

Re: Vikend voznja feat Bliski Istok strike again

Post by Space Director »

A evo i Paukovog konfuznog komentara u kom nam se zahvalio :)
Pauk wrote: Uh,ni sam ne znam da li sam se juce uopste probudio iz sna ili jos uvek spavam i sanjam.Emocije su jos uzburkane nakon jednog dana i 240 predjenih kilometara,blagi sok me jos uvek trese i ne dozvoljava da budem na jednom mestu duze od sekunde...
Da ne duzim mnogo i ne pokusavam mnogo da opisujem nesto sto se ne moze recima opisati,to treba doziveti.
Dok ovo pisem,ispred kucnog praga stoji jedan KAWASAKI ER-5,motor koji sam dobio na poklon od sledecih ljudi:
-kum Vladamir
-kuma Ivana
-Misirac
-sstruja
-acaPn
ivicat13
-Gordan(Sabac)
-GoranTini
-easyrider
-Buca
-m1los
-SpaceDirektor
-Pedric
-Doda
-Redoran
-blackmagicIv
-Hoze
-Kursula(Misircev kum)
-Ra$a
-BokiKG
-Ribolovac
-Smith
-Srle69
-Arakis
-Zarko(davitelj ;D)
-Doktor
-Sci
-Pit
-Veroljub(Misircev drugar)
-Ta96
-Sveta(moj tata)
-i jos neki....

Pisem,brisem,pisem,brisem....,shvatam da ni meni jos neke stvari nisu najjasnije,mnogih stvari jos uvek nisam svestan.Zamolicu ucesnike jucerasnjeg dana da pomognu i daju svoje utiske,postave slike.
Ono sto sam siguran je,da ce mi juceranji dan ostati zacrtan u srcu zauvek,mama i tata,kada su me prvi put ugledali pre 27. godina,nisu ni slutili da cu imati ovoliko brace i sestara,nisu slutili,nisam ni ja,ali smo svakako najsrecniji ljudi na svetu zbog toga.
HVALA VAM OD SRCA,HVALA VAM STO POSTOJITE.
Idem na spavanje,zelim da dopustim srcu da se olaksa,iako to nije sramota,lakse mi je nekako da me niko ne vidi,cuje,dugo sam bio jak,snazan...
Zelim da,i kada se probudem sutra, ugledam motor ispred svog praga,zaista zelim,on ce me uvek podsecarti na prave zivotne vrednosti,zivotne,neopipljive ali najace,retke u danasnje vreme,taj motor ce me podsecati da mi je obaveza da nastavim da se trudim da budem bolji covek,da nastavim da verujem u snove....
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Dalje i mozda manje bitno, sjutra dan se stara prvobitna ekipa, Ana, Ivan i ja, nalazimo u Kraljevu, oni dolaze iz pravca Krusevca, ja iz Kragujevca i peglamo dalje, prema Raškoj! Moje tople i iskrene preporuke za taj komad put od Kraljeva do Raške! Put je FENEMOENALAN! Ja se nisam vozio boljim do sada!

Da iznenadjenje bude vece, nedje pred Rašku srijecemo Dane@ta, dr.Chalu i Dr.Xeniju, takodje chlanove ovoga foruma, mada su redovniji na BJB i motori.hr!
Bice i tu par slicica, samo da se chala pojavi ili da mi posalje slike na mail! :) Nastavak puta prema CG, prelazak granice, koja se prakticno ne treba ni da postoji, jer po putu i asfaltu vidis da se presao u CG. Put tragican, rupe, odroni, pijesak... Stajemo na pumpu pred Rozajama, malo da se okrijepimo i nastavljamo dalje. Posle Berana, pred Ribarevinama, stajemo da obucemo kisna odijela jer od White Fielda dolazi nevrijeme, madjutim, nije nas zakacilo. U Rozajama na pumpi, kratko razgovaramo sa momkom i djevojkom iz BGD, koji autom putuju na primorje. Par puta se jos srijecemo sa njima na putu, i konacno, na semaforima u pg, dje me oni pitaju za neki hotel. Vodim ih do hotela Lovcen, na izlazu u PG i picim kuci.

:violin:
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Bravo majstore!
Lijepa akcija i jos ljepse putesestvije 8-)
P.S. mislim da kad si bio nedje u Kragujevcu si imao poziv za "na kafu" :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

BRAVOOO MAJSTORE ; MAJSTORI
to je prvi duh bikera , volim što mogu reći da sam i ja biker , kad me žena pusti
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Ovo je fantasticno ali i DIRLJIVO.
Ne bih volio da sam bio u Paukovoj kozi a sto kaze NikGold kad ovako nesto cujes cast je biti bajker ( pa makar samo i kad zena dozvoli ;) )
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

aca-pn wrote: Uhh bio je ovo buran vikend.

Ovo sto ste procitali do sad je samo polovina price, priprema akcije je trajala vise dana i bilo je tu vise obrta situacije, o tome ce mozda nesto vise drugi da napise. U cetvrtak uvece odlazim kod Pauka na kafu sa misijom da "ispipam" koji bi otprilike motor. Bilo je reci od nekom Tengaiju, ali smo sumnjali da mu jedan cilindar ne odgovara. Zato sam naveo pricu na tu stranu i kad sam cuo "jedan cilindar vise nikad" mogao sam da idem kuci :)

Prenosim informaciju gde je trebalo i u petak odlazim kod Pauka na vikendicu. Mozete misliti kako mi je bilo ceo petak i subota pre podne sa njim, a ne smem ni da zucnem da ne bi nesto posumnjao. Sa Svetom (Paukov otac) sam trebao da se dogovorima o nekim detaljima, a da Pauk nista ne vidi i ne posumnja i to smo uspesno obavili ;) U subotu ujutru pocinju da se javljaju redom ljudi, te jedan nece doci, jedan kasni, jedan dovodi nepoznato drustvo, na sve to Pauk sve vise "kuva", zali mi se, a ja ga tesim "sta mislis ako dodje gomila ljudi, a sve poznajes" Njegov odgovor je bio vrlo duhovit, ali necu ga iznositi ovde :) Javlja nam se misirac da dolazi i mi krecemo u selo da ga docekamo. U tom trenutku ni ja nisam znao da ce cela grupa da dodje odjednom, tako da sam se bas iznenadio kad je kolona stigla uz sviranje i blicanje, mogu misliti kako je bilo Pauku :)
Ostatak price je ispricao sstruja. Drustvo pravo, ambijent pravi, milina.

Drustvo na okupu

Image
Image

Ambijent

Image
Image
Image
Image

Posle dobrog krkanluka veci deo ekipe je krenuo da se razilazi zbog privatnih obaveza, a jedan deo nas ostaje da caska do kasnih vecernjih casova, naravno imali smo obezbedjen i smestaj u prelepoj etno-vikendici.

Image
Image

Pauk objasnjava kako i dalje ne moze da veruje :)

Image

i na kraju - nije dobio enduro, ali je ipak enduras u dusi :)

Image
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

:clap:
Nemam riječi...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Svaka Cast!!! :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

bravo!
evo roki prilika da me sa spacom obradujes jednim k1200 :dance:

salim se, space stvarno svaka cast, ucestvovao si i u akciji za struju, je li tako? (nije ko trosi, a mi placamo, nego je struja forumas :D )
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply