Sto se vikend voznje tice i dogovora, nema sta puno da se prica. U petak oko 14h srijecem Ivana, tj. Ice-a sa ljepsom polovinom kako traze neke stvari po gradu jer u 15h krecu za Srbiju, tacnije za Krusevac. Pitaju da li hocu i ja da idem sa njima, ja kazem da necu, da mi nije neko vrijeme, da sam dezurni na poslu i da mi se ne ide. Rastanemo se, odem kuci, organizujem neke obaveze, spremim se i u 15:20h sam ispred njihove kuce, spreman za put
Putovanje, super, do Bijelog Polja, dalje pocinje kisa, oblacimo kisne kombinezone i gas. Put preko Zlatibora super, nedje suv,nedje mokar, samo pun gas. Od Cacka prema Krusevcu potop, grmljavina, oluja, kamioni, avioni, ludnica. Stizemo oko 10h, super veseli i lijepo umorni. Vecera, mmmmm, spavanje!
Slika, naravno... nemamo!
Sve je bilo na trku, brzinu, stajali smo samo na pumpama da dolijemo gorivo i bjezali pred nevremenom.
Sjutra dan ustajanje, Ana ostaje, Ivan nastavlja u Kikindu na aerodrom, na padobranstvo, a kod mene pocinje BliskoIstocna prica!
Dakle ovako, trudicu se da skratim pricu, na BJB forumu se prije dvije godine okupila grupa gradjana istomisljenika, sasvim spontano, jer su imali neka oprecna misljenja po pitanju nekih tema i rasprava i tamosnji admin je u jednom momentu rekao: Jaoooo, kakvi ste, samo neku larmu i galamu pravite, isti ste kao ovi sa Bliskog Istoka, misleci na desavanja u pojasu Gaze. E tako je nastao Bliski istok
Bliski Istok je vec imao nekih akcija, kojima sam ja licno prisustvovao:
Recimo rodjendan Ajatoloha Vladimira, duhovnog vodje, pa onda akcija kad smo drugaru Sstruji, kupili motor, nakon sto mu se na autoputu bukvalno raspao BMW R25 (naravno, kad je BMW
E sad nastavljamo pricu tamo dje sam ja stao: Ivan i ja se rastajemo na auto putu kod Jagodine, on nastavlja dalje (i brze) a ja skromnim tempom koji diktira Yamahirija i vjetar od 140km/h peglam zadnju gumu po sredini odvajam lijevo u Batocini do kuma Vladamira koji me vec tamo ceka sa Sstrujom, jer smo za danas rijesili da onesvijestimo Pauka, bliskoistocnog kolegu
Dalje slijedu sstrujina prica u tekstu i slikama, dakle,copypaste sa BJB-a:
sstruja wrote: Pauk je još uvek konfuzan i ko nije upućen možda neće iz prve shvatiti al oprašta mu se (videće se na snimku koliko je bio izgubljen, dok postavim na Youtube)... Samo planiranje i potraga za motorom je dugo trajala al to nije bitno, bitan je taj dan kada se sve desilo! Pauk je očekivao par drugara na vikendici negde bogu iza nogu, iza seadam gora i sedam livada i osam potoka na druženju i roštilju... Tih par koji su bili pozvani su ga ložili te kasne, te ne znaju da li će doći, te ima neke drugare koje ne može da ostavi pa i njih da povede i ne znam ni ja sam ko ga je kako zbunjivao...
Okupljanje je počelo u Batočini, jedan po jedan su pristizali ljudi, Ranko iz Crne Gore - koji je ovoj akciji dao međunarodni karakter, Redoran sa lepšom polovinom, M1loš i Gordan koji je dovezao Paukov nov motor:
Jap, to je to magarence, jes da nije Yamaha, al poklonu se u zube ne gleda:
Gordan je kupio za ćerkicu al njoj je bio mali a i boja isuviše ženstvena ;D
Posle vožnje od oko 70km, mrtve trke između A6 i XTXa, brojnih krivina i sistema kartu čitaj - seljaka pitaj nalazimo se sa Misircem u Dragovu koji nas sprovodi do mesta gde nas je Pauk sa Acom čekao... Kako sam ja bio već u sličnoj situaciji, bilo mi je interesantno a moram priznati dosta prijatnije da budem sa druge strane ovakve akcije...
Pauk je, malo je reći bio izgubljen! Iako smo dosta različiti, ponašao se potpuno isto kao i ja... Gomila ljudi oko njega a očekivao je dvoje-troje... Opkole ga motori, svi pod kacigama, nikoga ne može da prepozna, ne može da prepozna ljude ni kada skinu kacige jer mozak ne može da obradi toliko informacija odjednom i isključi se totalno... Svi mu prilaze, grle ga, ljube... ljubi i on njih a verujem da ni sam ne zna koga grli i ljubi... tek ako je svakog trećeg preoznao...
![]()
Gordan na slici samo pridržava Tinija da ga Pauk ne ispusti, iako možda ne izgleda tako
Zatim sledi neverica kada mu je rečeno da je dobio motor, bukvalno smo morali da ga odvedemo do motora koji je bio parkiran preko puta...
Gleda u motor ali i dalje nije svestan, vidi mu se u očima iako nosi sočiva...
Zatim trenutak kada je morao da sedne jer noge više nisu mogle da se same snađu sa praznom glavom:
To je otprilike bio trenutak kada je krenuo sa spiskom koga će sve da ... doduše, svi smo bili na spisku, sem Redoranove lepše polovine, toliko je bio svestan da se izvine devojcia onda je pravio redosled koga će prvo da... dok mi stojimo oko njega i sladimo se njegovim slatkim mukama:
Posle cigarete i male pauze, nagovorismo ga da okrene jedan krug motorom, takozvani počasni krug... prethodno mu objasnivši gde se nalaze brzine - prva dole - ostale gore:
Srećom, nije se obrukao da mu se motor ugasi ili da padne sa njega, mada je davno prošlo otkako je vozio motor. Vidi se na slici kako se motor iskrivio a ide pravo!
Ne, motor nema kardan koji prevrće isti pri dodavanju gasa, klasičan lanac podmazan Motulovim sprejem što je jako bitno!
Dalje odlazimo čoporativno do vikednice gde nas je očekivao njegov otac, koji je naravno znao za celu priču i koji ga je pržio ceo vikend nekim apencom ili automatikom koji će mu dati da sredi pa da se vozi...
Malo druženja na vikendici dok me nije izdala baterija na aparatu:
i naravno Pit, kome je ovo čini mi se treća slika sa nožem koju ja imam:
Posle praseta koje je u tajnosti pripremljeno i javno pojedeno iz nadasve čuveno Svetino (Paukov otac) vino, pored koga je takođe čuvena Svetina rakija ostala nepopijena je nastavljeno druženje... Dobro drušvo, valjan razlog, priroda, nas par enduraša... šta ćeš lepše od toga... jedina loša strana je što dan kratko traje pa je većina morala da napusti taj raj na zemlji pre mraka, dok je ostatak kojima zavidim ostala da uz vatru dokrajče vino koje je Sveta izgleda iz bunara vadio jer je bilo hladno i nikako da presuši...
Pauk se nije još uvek bio ljudski oporavio dok sam ja bi tamo a danas je tek bio na putu da se oporavi... Gledao je snimak svečanog trenutka i ne seća se pola stvari koje je radio ili rekao... Ko to nije doživeo, ne može da shvati...
Jedino mi je krivo što sam ja dobio bolji motor od njega, čak sam mu nudio i da se menjamo al Pauk je pravi drugar pa je zadržao ovaj, lošiji motor![]()
![]()
![]()