Bije me puno vjetar, fabrički vizir je dosta mali na mojem motoru.
Pri brzinama većim od 90km/h se dosta osjeća, a preko 120-130 oće da me digne sa motora.
Da li je opravdana i tehnički preporučljiva nabavka drugog vizira - višeg, šireg?
Honda, Puig, Kappa, Givi, MRA,..., onda ručni rad u BG... Ima svašta.
Prave ih od polipropilena, akrilika, polikarbonata (lexan), coated polycarbonate....
Opet pitanje vezano za odnos cijena/kvalitet(dizajn), čvrstoća, izdržljivost. Savija li se pri većim brzinama, vibrira li, kakve struje vazduha pravi i usmjerava, oće li da odleti?
Iskustva, preporuke? Kappa opet najjeftinija.
Aftermarket vizir - potreba, proizvođači, karakteristike
- Kesha
- Test vozač kaskader

- Vozim: Hondu
Aftermarket vizir - potreba, proizvođači, karakteristike
Last edited by Kesha on 31 Aug 2015 22:24, edited 1 time in total.
Polako žuri - Festina lente
- supersonic
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha TDM 850
Re: Aftermarket vizir - potreba, proizvođači, karakteristike
Ako mene pitas, ja bih ti savjetovao cuvenog Ivana iz Beograda. Meni je napravio vizir, mogao bih zapalit' cigar na 100 km/h 
malo karikiram, ali je odlican zaista. Jos samo da mu stavim mali spojler i onda stvarno bih mogao da zapalim jednu
Sve preporuke, kako za kvalitet tako i za cijenu. DA li se mijenjala - mozda i jeste, ali brate, radi covjek - ubija kako dobro radi.
Nemoj da bacas pare na ove "brendirane" ako mene pitas.
Ili ako si "dzek" onda kupi fino neki dobri skupi i ne brigaj
edit:
Fabrika je napravila tu neku verziju, a svi smo razliciti. Jer na kraju krajeva, oni zaradjuju na dodacima. Tako da je svaka prepravka itekako normalna stvar, i to sto fabrika napravi, ne mora nuzno biti odlican izbor. Zbog toga mislim da sve treba da se mijenja sto ne odgovara a da ima veze sa zdravim razumom naravno
Ovaj moj je od tamnije plastike. Nista se zivo ne cuje, stoji kao zavaren za plastiku. Eto toliko
malo karikiram, ali je odlican zaista. Jos samo da mu stavim mali spojler i onda stvarno bih mogao da zapalim jednu
Nemoj da bacas pare na ove "brendirane" ako mene pitas.
Ili ako si "dzek" onda kupi fino neki dobri skupi i ne brigaj
edit:
Fabrika je napravila tu neku verziju, a svi smo razliciti. Jer na kraju krajeva, oni zaradjuju na dodacima. Tako da je svaka prepravka itekako normalna stvar, i to sto fabrika napravi, ne mora nuzno biti odlican izbor. Zbog toga mislim da sve treba da se mijenja sto ne odgovara a da ima veze sa zdravim razumom naravno
Ovaj moj je od tamnije plastike. Nista se zivo ne cuje, stoji kao zavaren za plastiku. Eto toliko
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Procitaj ovo, lijep tekst.
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =21&t=7379" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =21&t=7379" onclick="window.open(this.href);return false;
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- Kesha
- Test vozač kaskader

Hvala kolege.
Vjerovatno ima veze visina čovjeka, karakter motora...
Ivan Viziri Beograd - za moj motor 40-50€, ali moram da ga odvedem da uzme mjere.
Kappa u MagnusMoto 62€, ima i lijep popust (leksan valjda).
Puig na Louisa suva cijena 92€ plus troškovi (akrilik).
Vjerovatno ima veze visina čovjeka, karakter motora...
Ivan Viziri Beograd - za moj motor 40-50€, ali moram da ga odvedem da uzme mjere.
Kappa u MagnusMoto 62€, ima i lijep popust (leksan valjda).
Puig na Louisa suva cijena 92€ plus troškovi (akrilik).
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Ja sam opet pristalica ovog drugog. I uvjek kupujem proizvode od provjerenih proizvodjaca nego nesto iz domace radinosti. Kappa ti je u stvari givi tako da je to dobar brend. A ralika od 10 e izmedju tog i domace radjenog za mene ne predstavlja nikakvu dilemu. MRA isto vrhunska firma ja trenutno imam njihov vizir na motoru i nemam nikakvih problema. Ali najvise sta bi trebao da pogledas je sama iskustva ljudi koji su na tvoj motor stavili mra, givi ili kappa vizir da vidis kako oni komentarisu stvari. Jer sto se kvaliteta tice tu nemas problema vise treba da te interesuje kako sam vizir stiti od vjetra, pravi li turbulencije itd. A to ti niko na ovo forumu ne moze reci bez vlasnici istog motora kao tvoj.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kesha
- Test vozač kaskader

MRA ima samo neki mali.
Nema blizu niko ovaj tormo i novi vizir da ga pitam.
Gledao sam po internetu, ima snimak kappa đe ga vozi preko 190km/h i ide bez problema, uvijanja, vibracija.
Pogledaću po furumaa, fala.
Nema blizu niko ovaj tormo i novi vizir da ga pitam.
Gledao sam po internetu, ima snimak kappa đe ga vozi preko 190km/h i ide bez problema, uvijanja, vibracija.
Pogledaću po furumaa, fala.
- Kesha
- Test vozač kaskader

Evo ga: Kappa KD1111ST, u Magnus motou, 50€, sa popustom sa 62€ jer je išlo uz redovnu isporuku.
Viši 16cm od fabričkog i širi komat.
Velika razlika. Navikavam se. Nisam ga izvodio još na veće brzine.

Viši 16cm od fabričkog i širi komat.
Velika razlika. Navikavam se. Nisam ga izvodio još na veće brzine.

Last edited by Kesha on 07 Jan 2016 21:07, edited 1 time in total.
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
odlično i nije skupo!
- Kesha
- Test vozač kaskader

Mali mi je - nizak 5 cm. Sav vjetar sad ide u kacigu.
Ali generalno malo bolje.
Samo što moram da ga poslije svake vožnje strugam od insekata - šta se tu sve nalijepi!
Ali generalno malo bolje.
Samo što moram da ga poslije svake vožnje strugam od insekata - šta se tu sve nalijepi!
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
možeš onaj dodatak nabačit na njega, ako misliš da ti samo tolko nedostaje.