Gilera GP 800

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Gilera GP 800

Post by wulfy »

Skuter... Skuter je idealno vozilo za grad... Hm... Skuter je dobar za putovanje... Vrlo moguće...

Biti najveći, to je najvjerovatnoje bila ideja vodilja konstruktorima, jer kako drugačije shvatiti da skuter pogoni V2 agregat zapremine 839,3 ccm. Zato ovaj skuter fascinira zvukom. Zbog CVT prenosa (variomata) uvjek ga drži u obrtajima sa najskoristivijim obrtnim momentom. A to znače brutalna ubrzanja za jedan skuter. Finalni prenos je odrađen pomoću lanca. Sva ta moć i veličina ne može biti laka tako da ovaj skuter ima skoro 250 kg.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Sva ta tehnologija i dobar dizajn su za poštovanje, no, postavlja se pitanje ima li čitav taj paket smisla? Očigledno ima, a to govori broj prodatih primjeraka...

Tehnički podaci:
Motor: V2
Zapremina: 839,3 ccm
Snaga: 75 KS pri 7.250 o/min.
Momenat: 76 Nm pri 5.750 o/min.
Mjenjač: variomat
Težina: 248 kg
Visina sjedišta: 76 cm
Max. brzina: 185 km/h
Cjena (f-co Kotor): 10.006 €
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: Gilera GP 800

Post by ice »

ima jedna kroz PG i mogu reć da je jedan od ljepših skutera... maxi skutera zapravo. Ali sve kad mu vidim cijenu samo zamislim kakav se MOTOR može kupit za te pare :shifty:
achillescg
Biker wannabe
Biker wannabe

Re: Gilera GP 800

Post by achillescg »

Evo ja cu malo da blatim kupce ovakog tipa :naughty: motora jer mi ne ide u glavu da ce se neko zbg cijene + odnos ulozeno/dobijeno odluciti za ovakvu skalameriju,jer za te par se moze uzeti pravi motor i to kakav :o .
Nebih da me neko pogresno shvati ali koje su prednosti ovoga u odnosu na pravi motor?
Post Reply