Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner

Post by NikGold »

VIKEND PLANOVI ?
+1389+
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

Post by stinger »

https://youtu.be/Ag2H_V5jmnw" onclick="window.open(this.href);return false;

Najveći problem su mu bili komarci Image Image Image

Sent from my D5803 using Tapatalk
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Honda je to :D

kakvi tereni...
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

Post by stinger »

Off-road wrote:Zdravo svima, Nenad ovdje iz Herceg Novog, nov clan na forumu. Vec sam se javio u rublici predstavjanje, 4:11 izjutra ovdje, upravo sam zavrsio citanje rublike prasinarenje, prijeko 200 strana, trebalo mi je vremena.

Iskreno uzivao sam u postovima prasinarenja i nisam mogao da stanem od stranice do stranice, doduse video nisam mogao da ucitam los mi je internet, na moru sam.

Vidim da ste ozbiljna ekipa, koja vozi u svim uslovima, ozbiljne masine, kisa, snijeg, led, pa i zaledjena jezera, a meni upravo treba pomoc i par savjeta od ljudi kao sto ste vi.
Ne znam nista o motorima, bukvalno da tako kazem, jedino sam vozio neki kineskom skuteru od 49ccm i vozio sam u vise navrate quad od 400ccm.

Zelim da pocnem da vozim offroad, zaljubljenik sam u prirodu i avanturu i zelim da kupim nesto oko 4 recimo gornja granica 5 hiljada. Naravno polovno, znam da cu da padam na sve strane sa endurom, pa da ne lomim novi motor.

NikGold me je vec uputio da ima Beta 400 i exc450 ako se dobro sjecam.
Ja sam 189 visok i 110kg, potpuni pocetnik, nisam vozio do sada nista ozbiljnije, a upravo sam zainteresocam za motore tipa gore navedenog, motore nize kilaze. Iskreno ja samo onako laicki mogu da kazem sta me interesuje i sta bih volio jer ja nemam nikakvog iskustva sa ozbiljnim masinama. Mozda to sto ja ocu uopste i nije za nekog kao sto sam ja, govorim na moje iskustvo.

Svaki savjet je dobrodosao, unaprijed hvala i izvinjavam se ako je ovo mozda pogreano mjesto za ovu temu.

Pozdrav

Eo možda ovo

Image

ili ovo :

http://www.autodiler.me/auto_oglasi_moto/735201#" onclick="window.open(this.href);return false;

Sent from my D5803 using Tapatalk
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: DR650se

Post by Off-road »

Pa upravo tako nesto,
Ova Yamaha iz autodilera mi je odma zapala za oko. Vidim da bi bilo ulaganja dok se ne dovede u neko stanje da slusa a ne da pravi probleme u sred brda. Tako mi se cini na prvi pogled, ali s obzirom da je 1250 i da je po dogovoru, vjerujem da bi to covjek dao i za 1000. Sad ko radi servis i ima li djelova za to kod nas?
Sto se tice ovoga iz novina, cijena je takodje pristupacna, e sad u kojem je stanju TT 600 i koje je godiste? Ja nisam kuci jos jedno mjesec dana, tako da ne mogu da zovem i gledam.
A naletim juce na ovom hrvatskom njuskalu negdje oko dubrovnika Suzuki DRZ 400, 2003 god potpuno nov. Kaze covjek doveden iz USA ima papire ali nije mogao biti registrovan u HR vozen par puta i konzervisan i stajao. Motor na slike izgleda ko da je iz fabrike izasao. Izgleda neki pomorac, koji nije to ni vozio. Kaze 2000 ili ko da najbolju ponudu, cini mi se da oce da ga se tris.
Da sam doma odma bih ga zvao:) ovo je link http://www.njuskalo.hr/enduro-cross-mot ... s-12977475" onclick="window.open(this.href);return false;
Last edited by Off-road on 13 Dec 2016 19:11, edited 1 time in total.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Taj u dubrovnik smo mi gledali proljetos,i jes ga vozio pomorac ali samo jednom i nikad vise,jer je imao udes,polomio i sebe i motor....
Zapucasmo do dolje,a motor ni u voznom stanju nije :evil:

dobrodosao u klub tragalaca hard endura :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Sto je sa tim motorom
Koliko ga najkrace daje
+1389+
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Ne znam sto je i kako, ovako na slike izgleda ko nov, da sam doma zvao bi ga istog trenutka, ima link u mom proslom postu pa zovite vidite sto je.
Doduse sad kad Vedza rece da je slomljen ja pogledah ponovo, vidim da mu fali desni prednji zmigavac, i ja laik znam da je to normalno za enduro ali opet ako mu to fali na slici, ko zna sta mu fali kad dodjes tamo.
Kad sam juce vidio oglas reko ovo nece cekat mene mjesec dana da se ja doprtljam doma :)
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha xt 350

Post by filip xt350 »

DRZ u Dubrovniku je cist primjer kako to ide kada je kupovina hard endura u pitanju...Kao sto Vedza rece gledasmo ga i njegovo stvarno stanje ima veze sa slikama koliko li i gavran sa pobjedom! Ne zna se sto bjese gore prodavac koji se nije udostojio da nam ga licno pokaze(vjerovatno od sramote) ili sami motor. Lik je ladno poslao druga da nam otvori garazu naravno bez kljuca od motora koji nam ruku na srce nije ni trebao jer motor nije bio u voznom i ispravnom stanju...Lokva ulja ispod agregata koje je izaslo iz slomljenog dekla, razbijena instrument tabla, polomljene plastike i sto sve jos ne blago receno nas je sokiralo...A prica ista kao i tebi...Vrhunac bezobrazluka da ne mogu da vjerujem da bi jos nekog na istu foru navukao da dodje da ga gleda...Jedina istina je da nije vozen jer je bivsi vlasnik prezivio vrlo cudan pad sa njim od prilike kao da su i on i motor sleceli sa treceg sprata i od tada je "konzerviran" nema sto :)
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Off-road »

Dakle konzervirao ga lik hhajaha :D
Post Reply