ŠPANSKA SELA

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: ŠPANSKA SELA

Post by poka »

malo me forum :?
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Nista ne razumijem... za mene su ovo spanska sela :lol:
Svaka cast maestro, prelijepo :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Rano jutro,pristajanje u ankonu,mora izmamit osmjeh.Nemamo vremena zabijat se po gradu i pit kafu,jer nas ceka 400 km puta od ankone do civitavekije,od toga skoro 100 makadama.
Nesto me i nije imresionira taj dio puta,narocito makadam koji je nit smrdio nit mirisa,lise jednog dijela preko ove planine subasio,dje su se pruzali fenomenalni vidici na okolne doline.
Interesantne su i bile vile na par mjesta,smjestene na vrh brda sa drvoredom od kapije do ulaza.Nekako mi je samo to i nagovjestavalo da smo u italiju,ostalo izgleda kao preko tresnjevika :))
Nevjerovatna kolicina zabrana na sve strane,od privatnih posjeda,preko hajkinka,bajkinga,spustanja padobranom,do cak obaveznog smjera za helihoptere! :))))
Moj kompanjon se na takve jedne zabrane po makadamu bjese ufrcio i unervozio,na momente mi je djelovao kao da kroz njegovo imanje prolazim :)))))
Dosta kilometara,a vrijeme tece.Kako nam bjese plan i da se kupamo(citaj udostojimo) na more s druge strane italije,moralo se malo makadama prekratit i vozit asfaltom da bismo kupili malo vremena.
Stizemo u suton u jedno lijepo turisticko mjesto nedaleko od civitavekije,i tu pronalazimo plazu i kupanjac....jes da je sredina septembra,ali ne mozete vjerovat koliko je prijalo!
Po plazi bjese i nekog crnog pijeska,pomislih da nije od ulozaka i stapica za usi,ali mi poka odagna sumnje i rece da je to od nafte sa brodova.:DDDD
Nakon kupanja,pravac civitavekija na brod za spaniju!Stigli smo u pravo vrijeme,nit zurimo nit cekamo.Pokupovasmo namjernica koje nam mogu zatrebat za 20 casovno putovanje,i polako na ukrcavanje.
Kako ovaj brod bjese za glavu veci od onoga predhodnog,zakljucismo da cemo opet lako proc samo sa palubnom kartom,da cemo pronac jos vece separeje i jos vece igraonice za djecu za spavanje:)))
Ali se grdno prevarismo.Na brod sve ekskluziva,podovi mermerni,nemamo dje dusu endurasku spustit:)))Podjosmo u kafanu na otvoreno,malo uz pricu,malo uz pljosku,tu nas i san uvati.
Rano jutro mozda 6h,budi me krcanje iz megafona iznad glave... "Attencione!!!Attencione!!!Attencione!!!"... ,dalje na talijanski ne razumijem,pa na spanski,ni to ne razumijem,pa na engleski(konacno),ali i to bjese prije spoj talijanskog i spanskog!samo thank you na kraj cuh.
sto li rekose...da ne tonemo jadan ti jadac?!a opet ne bi rekli thank you,a mozda i bi...
Uzeh ja moj dobri oruxmaps i vidjeh da se krecemo ka sardiniji,tacnije u luku porto tores.:DDD o tome nismo znali nista.
Malo ljudi da izadje,malo da udje...a ljudi smijesne zivotinje

Image

Image

Image

Image

Na vrijeme stizemo u barselonu,i samo uplovljavanje je poseban dozivljaj.U luku nema cega nema,i nema zemlje odakle nesto ne stize ili odlazi.Bjese dosta i novih modela raznih vozila,prekrivenih "carsavom",spremnih za spijunske fotke :)Preparkiranje od strane zaposlenih u luku me posebno iznenadilo...puni gasss,uz skripe guma,kao na trke,a onda ih neki kukavac vas u kredite kupi kao nove u salon :DDD
Barselona zbilja prelijep grad.I jes svima puna usta referenduma i odvajanja od spanije,ali daleko da u cijelu pricu ima neke romantike,bar po meni,vec je suvi interes u pitanju.Gledah njihovu tv,spanski ne parlam ali GDP je isti na sve jezike,koji je duplo veci u kataloniju u odnosu na cijelu spaniju,te da se odvoji bila bi u top 10 evropskih drzava.
Pomalo licemjerno,ali svakako ponasanje koje pristaje svakoj ozbiljnoj drzavi,ili koja bi to da bude.Samo se kod nas iz ljubavi i mrznje spajaju i razdvajaju,i da bi se barjacilo :lol:

Image
Image
Image
Image
Image
Nobody
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Pusti bajker

Post by Nobody »

Bravo momci, svaka vi dala.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

odavde počinjaše Španija, ili ti Katalonija.
bješe malo blatnjavo! :)

Image
Last edited by poka on 05 Oct 2017 10:48, edited 13 times in total.
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Post by advbiker »

[THUMBS UP SIGN][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Tižu
Žutalj
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

kako stigoh do prve zaravni neke, razmišljam da nazad idem kad se osuši. kad malo otopli. :)
konja na sve strane. nikako mi nije bilo jasno okle toliko konja. i to razno raznih!

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

i idemo dalje do dolje. dokle se mogne. nemam mapu ni na telefon. ne ucrtah je. ne pokazuje mi gps ni đe sam tačno i koliko dokle ima. :) ali naravno plan je polako nazad pa ću viđet. a okolo sve ljepše i ljepše! :) sve je toplije.

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jedva ga ucentrirah za slikanje ođe! :)

Image

Image

Image