Prodati motori u Italiji i Njemačkoj - brojke

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Prodati motori u Italiji i Njemačkoj - brojke

Post by poka »

Kesha wrote:Prodaja: Italija, januar 2016

Pos. Marca Modello Segmento Unità
1 HONDA AFRICA TWIN Enduro 505
2 BMW R 1200 GS Enduro 209
3 YAMAHA MT-09 TRACER Naked 209
4 BMW R 1200 GS ADVENTURE Enduro 171
5 HONDA NC 750 X Enduro 105

Izvor: http://m.moto.it/magazine/news/mercato- ... le-top-100" onclick="window.open(this.href);return false;
viđi viđi :think:
marketing je čudo izgleda. ili se pročulo da ovaj BMW ne valja ništa. :mrgreen:
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Image

GS 1200 rastura po prodaji u Njemačkoj!
Pa Yamaha MT-07 i Kawa Z650?!
Afrika na 4. mjestu, NC750X br 7.
Last edited by Kesha on 01 Jun 2019 15:06, edited 2 times in total.
Polako žuri - Festina lente
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Uvek interesantna tema , ali kod nas slika nije ni blizu toj ...

nasao sam interesantne informacije o 10 najboljih trzista u Evropi po prodaji novih motora za 2016 godinu

http://www.visordown.com/motorcycle-top ... rkets-2016" onclick="window.open(this.href);return false;

ide ovako

Grcka 5803
Poljska 6677
Austrija 7684
Belgija 8943
Holandija 16432
Engleska 27395
Spanija 31679
Francuska 49264
Italija 49576
Nemacka 49748

treba napomenuti da su kod nekih dodate cifre i za mopede , a cifra za mopede je najmanja procentualno u Engleskoj ...

Italija , podatci su ovde , dok Francuska i Spanija , podatci nisu bas najlakse dostupni , ali verujem da tamo mozda GS ne prednjaci , ko sto to obicno bude slucaj vec nekoliko godina u Nemackoj , Austriji , Engleskoj i mozda u manjoj meri u zemljama beneluksa , ja se ne secam da sam nekad video podatke za ta trzista ...

Inace , BMW je u prvoj polovini 2017 zabelezio jos jedan rekord prodaje , ( takoreci iz godine u godinu obaraju svoje rekorde ... )

http://www.thedrive.com/news/12742/bmw- ... lf-of-2017" onclick="window.open(this.href);return false;

od 88389 komada , od toga 17159 samo GS i GSA u sest meseci !! , sto kad se uporedi sa japanskim gigantima izgleda ( i jeste ) po samoj brojci sica , ali opet treba uzeti u obzir prosecne cene BMW motora naspram japanskih ... BMW do ovog novog malog takoreci nije pravio nista izpod 650 kubika ...

Engleska belezi znacajan pad prodaje motora , BMW u Engleskoj je izgubio 14,1 posto prodaje , a do sad po prodaji za 2017 u Engleskoj ide ovako

http://www.visordown.com/motorcycle-top ... ycles-2017" onclick="window.open(this.href);return false;

BMW S1000XR - 496
Yamaha MT 10 - 504
Yamaha MT 09 - 562
Yamaha Tracer 900 - 564
Triumph Speed Triple RS - 565
Honda CRF1000 Africa Twin - 593
Triumph Bonneville Bobber - 720
Kawasaki Z1000SX - 735
R1200GS Adventure - 867
R1200GS obicni - 1114

Kad saberete GS i GSA dobijate vrtoglavu cifru ... :D

Slicna situacija je i u Nemackoj , Kesha je postavio u predhodnom postu ...
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Na kraju ovog zadnjeg clanka napisali su i ovo , samo jos malo pa ce da bude istina ... :D

No prizes for guessing the number one bike. With the GS Adventure in second place, the R1200GS had to be in the number 1 spot. Like the Adventure, it had a tuck and a tweak for 2017, which partly explains the increase, but even so the fact that the R1200GS seems to be impossible to knock from the top of the sales charts must be a frustrating puzzle for its rivals. The increase in sales for the GS is actually pretty spectacular – in the first half of 2016 it managed 743 UK registrations, so the uptick (371 extra registrations) represents almost exactly a 50% boost in sales. If BMW continues at this rate, soon all motorcycles on UK roads will be GSes…
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

ono što je meni takođe interesantno je i da veliki brojevi, mislim na količine motora, nisu samo vezani za mediteranske tj. toplije zemlje. očigledno je da je prodaja velika i u ovim ladnim zemljama. :)
razloga ima dosta za ovako nešto čini mi se.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

poka wrote:ono što je meni takođe interesantno je i da veliki brojevi, mislim na količine motora, nisu samo vezani za mediteranske tj. toplije zemlje. očigledno je da je prodaja velika i u ovim ladnim zemljama. :)
razloga ima dosta za ovako nešto čini mi se.
za ostale neznam , ali u Engleskoj je sezona voznje motora duza nego u kontinentalnom delu bivse Juge ( ne racunam primorje .. ) , pogotovu to vazi za London i okolinu , gde je registrovano ogromno motora ..

dok sam ziveo gore , bude u citavoj godini dan ili dva i to ne svake godine da nisam motorom otisao na posao ....
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

I ja sam malo parče života proveo u Londonu. I upravo to moje iznenađenje sa sezonom i upotrebom motora tamo, pa ovaj post o količini motora koji se tamo prodaju, povezao. A u PG nije sezona sad :)
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

poka wrote:I ja sam malo parče života proveo u Londonu. I upravo to moje iznenađenje sa sezonom i upotrebom motora tamo, pa ovaj post o količini motora koji se tamo prodaju, povezao. A u PG nije sezona sad :)
London je prelep grad , ja sam tamo proveo bas lepih 7 godina ...

plus to sto kazes za broj prodatih motora ... standard je veci , da jim je sezona mesec dana , opet bi se mnogo motora prodalo , za nase pojmove ...
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Golfska struja grije Britaniju, pa mogu da se vozaju...
Evo brojke za Italiju za period 1.1.
do 30.11.

Image
photo upload sites

https://www.moto.it/news/mercato-a-nove ... p-100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Polako žuri - Festina lente
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Post by advbiker »

Forza Benelli ;)
Tižu
Žutalj
Post Reply