pitanje:))) - Dobrovoljna akcija....

Locked
Goran69
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Zato sto volim .......

Re: pitanje:)))

Post by Goran69 »

Mislim da je zaista divna prilika da nesto uradimo za djecu u Bijeloj. Valjalo bi kada bi se vise ljudi ukljucilo i poceli da razmisljamo na temu sta svi mozemo da uradimo. Da pokusamo da smuvamo firme gdje radimo da ne bacaju pare na gluposti i ukrase nego sve da se tamo da...
Better to go in slow and come out fast, than to go in fast and come out dead
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Ne izdrzah , moram se ukljuciti-.....

Ooodlicna akcija , ali ja , ka' vazda imam "repliku"... ;) :roll:

I sam sam ,privatno , a i firma za koju radim , sam/smo ucestvovali u raznim donacijama za Dom u Bijeloj....i to kada nije bilo "moderno" medju nekim firmama i raznim organizacijama (kako domacima ,tako i iz inostranstva) koje se sada "jako" brinu o toj djeci...jer kada donirate malo ozbiljnije , obavezno vas prate mediji , sto je "nekizima" odlicna reklama....naravno mi bi to radili iz humanih , a ne komercijalno-materijalnih razloga.....

Djeca u Bijeloj su naaajvise hendikepirana ,jer se podizu bez roditelja , ali su socijalno obezbijedjena.
Dosta im se donosi , i imaju "svega" i ta djeca to i zasluzuju ,jer su zlatna....
Imaju krov nad glavom , kvalitetne obroke , robice , grijanje , skoluju se besplatno ....sve im je besplatno...nemojte me pogresno razumijeti , i treba da imaju , i sada pred ove praznike njima ce se puno donositi , i dragi Bog ce dati da imaju cijeli zivot....ali...nekima nece niko nista dati....i treba se njih sjetiti....

Meni je nesto drugo na pameti....naime na TV Vijesti sam gledao , prije nekih mozda 2 mjesecaa jedan jako tuzan prlilog o porodici Jovanovic muz ,zena i cini mi se 4 sitne djece...negdje u blizini Kucha su ,na nekoj ledini ,podigli malu limeno-drvenu baraku gdje ta djeca spavaju na podu BEZ KREVETA ,kroz tu prostoriju furi vjetar ,prasina ,insekti ,zmije.... roditelji spavaju u raspalim kolima pored njih....plakao sam ka' malo dijete ,dok je isao taj prilog....dvoje djece je skolskog uzrasta , ali od puke nevolje ne mogu ici u skolu , jer NEMAJU...
Taj covjek ,glava porodice i hranioc ,je radio u nekoj "slavnoj" firmi koja je, naravno, propala i zatvorena je ,i tamo je ostao invalid neposoban da malo ozbiljnije privredjuje...nemaju OSNOVNIH SREDSTAVA , ljekova ,vode , struje ,kreveta , posteljine , robice , skolskog pribora , sredstava za higijenu.....NEMAJU NISTA....SIGURNO NAJSIROMASNIJA PORODICA U CRNOJ GORI....zamislite kako im je sada na ovu zimu....

Predlazem da se ispita gdje se nalazi ta familija i nesto da se konkretno preduzme za njih, kao pojedinaccni primjer....
Mislim da je bolje pomoci takvim slucajevima , ima ih jako puno ,sto tjelesno hendikepiranih, sto ispod granice siromastva , nego donirati nekog ko vec ima redovne mjesecne donacije....i bilo kakvu sigurnost....

Btw , kolege iz hrvatske , tj. njihovi bajkeri , najcesce tako i rade....pojedinacni slucajevi , jer su se nedje davno "opekli" , pa su im donacije velikim "organizacijama" nestajale , tj. zavrsavale u pogresne ruke...

Nemojte me pogresno razumijeti....i hvala na paznji....
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Gugi, ja apsulutno prihvatam tvoj predlog, jer takodje i moja firma donira i daju mnogo vise nego sto mi mozemo skupiti (znam da je djelo bitno) ali ipak, ova tvoja ideja mi se mnogo vise svidja!
mozemo li vidjeti dje zivi ta porodica i kako ih kontaktirati?
da im kupimo drva za ogrijev ili nesto elementarno?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

DrMracni wrote:Gugi, ja apsulutno prihvatam tvoj predlog, jer takodje i moja firma donira i daju mnogo vise nego sto mi mozemo skupiti (znam da je djelo bitno) ali ipak, ova tvoja ideja mi se mnogo vise svidja!
mozemo li vidjeti dje zivi ta porodica i kako ih kontaktirati?
da im kupimo drva za ogrijev ili nesto elementarno?

:clap: :clap: :clap: Svaka cast DRuze Mracni ....mislim da imamo forumasa koji rade za Vijesti , pa bi mogao to da nam ispita....
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

i meni se svidja Gugijev Predlog , a i misljenja sam d akoliko god skupimo za tu porodicu, pa i bez ikakve medijske paznje bi bilo sevap pred bogom
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Imenjace, svaka cast na ideji! Racunajte na podrsku od mene u vidu €.
Hold your horses, man
Freeride
wrong rider
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by wrong rider »

Gugi brate pobratime sve si rekao, ja radim u humanitarnu ustanovu bio sam mnogo puta na razna mjesta i sve je kako si opisao.
Predlog podržavam 100% i mogu da pomognem samo saznajte detalje :clap:
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Nadamo se u Boga dragoga , i Tolju....ako se ne varam , ima kontakt sa Vijesti-ma .... :D
Last edited by Gugi on 22 Nov 2009 08:42, edited 1 time in total.
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Potpuno se slazem sa sugradjaninom. Dajte tu adresu, pa da se organizujemo...
Mozemo i u Bijelu pred Novu godinu, samo nemojte u kostimima Djeda Mraza...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Hvala komsija :dance: :dance: :clap: :clap: :clap: :clap:
Locked