pitanje:))) - Dobrovoljna akcija....
- Goran69
- Grijač guma

- Vozim: Zato sto volim .......
Re: pitanje:)))
Mislim da je zaista divna prilika da nesto uradimo za djecu u Bijeloj. Valjalo bi kada bi se vise ljudi ukljucilo i poceli da razmisljamo na temu sta svi mozemo da uradimo. Da pokusamo da smuvamo firme gdje radimo da ne bacaju pare na gluposti i ukrase nego sve da se tamo da...
Better to go in slow and come out fast, than to go in fast and come out dead
- Gugi
- Silovatelj krivina

Ne izdrzah , moram se ukljuciti-.....
Ooodlicna akcija , ali ja , ka' vazda imam "repliku"...
I sam sam ,privatno , a i firma za koju radim , sam/smo ucestvovali u raznim donacijama za Dom u Bijeloj....i to kada nije bilo "moderno" medju nekim firmama i raznim organizacijama (kako domacima ,tako i iz inostranstva) koje se sada "jako" brinu o toj djeci...jer kada donirate malo ozbiljnije , obavezno vas prate mediji , sto je "nekizima" odlicna reklama....naravno mi bi to radili iz humanih , a ne komercijalno-materijalnih razloga.....
Djeca u Bijeloj su naaajvise hendikepirana ,jer se podizu bez roditelja , ali su socijalno obezbijedjena.
Dosta im se donosi , i imaju "svega" i ta djeca to i zasluzuju ,jer su zlatna....
Imaju krov nad glavom , kvalitetne obroke , robice , grijanje , skoluju se besplatno ....sve im je besplatno...nemojte me pogresno razumijeti , i treba da imaju , i sada pred ove praznike njima ce se puno donositi , i dragi Bog ce dati da imaju cijeli zivot....ali...nekima nece niko nista dati....i treba se njih sjetiti....
Meni je nesto drugo na pameti....naime na TV Vijesti sam gledao , prije nekih mozda 2 mjesecaa jedan jako tuzan prlilog o porodici Jovanovic muz ,zena i cini mi se 4 sitne djece...negdje u blizini Kucha su ,na nekoj ledini ,podigli malu limeno-drvenu baraku gdje ta djeca spavaju na podu BEZ KREVETA ,kroz tu prostoriju furi vjetar ,prasina ,insekti ,zmije.... roditelji spavaju u raspalim kolima pored njih....plakao sam ka' malo dijete ,dok je isao taj prilog....dvoje djece je skolskog uzrasta , ali od puke nevolje ne mogu ici u skolu , jer NEMAJU...
Taj covjek ,glava porodice i hranioc ,je radio u nekoj "slavnoj" firmi koja je, naravno, propala i zatvorena je ,i tamo je ostao invalid neposoban da malo ozbiljnije privredjuje...nemaju OSNOVNIH SREDSTAVA , ljekova ,vode , struje ,kreveta , posteljine , robice , skolskog pribora , sredstava za higijenu.....NEMAJU NISTA....SIGURNO NAJSIROMASNIJA PORODICA U CRNOJ GORI....zamislite kako im je sada na ovu zimu....
Predlazem da se ispita gdje se nalazi ta familija i nesto da se konkretno preduzme za njih, kao pojedinaccni primjer....
Mislim da je bolje pomoci takvim slucajevima , ima ih jako puno ,sto tjelesno hendikepiranih, sto ispod granice siromastva , nego donirati nekog ko vec ima redovne mjesecne donacije....i bilo kakvu sigurnost....
Btw , kolege iz hrvatske , tj. njihovi bajkeri , najcesce tako i rade....pojedinacni slucajevi , jer su se nedje davno "opekli" , pa su im donacije velikim "organizacijama" nestajale , tj. zavrsavale u pogresne ruke...
Nemojte me pogresno razumijeti....i hvala na paznji....
Ooodlicna akcija , ali ja , ka' vazda imam "repliku"...
I sam sam ,privatno , a i firma za koju radim , sam/smo ucestvovali u raznim donacijama za Dom u Bijeloj....i to kada nije bilo "moderno" medju nekim firmama i raznim organizacijama (kako domacima ,tako i iz inostranstva) koje se sada "jako" brinu o toj djeci...jer kada donirate malo ozbiljnije , obavezno vas prate mediji , sto je "nekizima" odlicna reklama....naravno mi bi to radili iz humanih , a ne komercijalno-materijalnih razloga.....
Djeca u Bijeloj su naaajvise hendikepirana ,jer se podizu bez roditelja , ali su socijalno obezbijedjena.
Dosta im se donosi , i imaju "svega" i ta djeca to i zasluzuju ,jer su zlatna....
Imaju krov nad glavom , kvalitetne obroke , robice , grijanje , skoluju se besplatno ....sve im je besplatno...nemojte me pogresno razumijeti , i treba da imaju , i sada pred ove praznike njima ce se puno donositi , i dragi Bog ce dati da imaju cijeli zivot....ali...nekima nece niko nista dati....i treba se njih sjetiti....
Meni je nesto drugo na pameti....naime na TV Vijesti sam gledao , prije nekih mozda 2 mjesecaa jedan jako tuzan prlilog o porodici Jovanovic muz ,zena i cini mi se 4 sitne djece...negdje u blizini Kucha su ,na nekoj ledini ,podigli malu limeno-drvenu baraku gdje ta djeca spavaju na podu BEZ KREVETA ,kroz tu prostoriju furi vjetar ,prasina ,insekti ,zmije.... roditelji spavaju u raspalim kolima pored njih....plakao sam ka' malo dijete ,dok je isao taj prilog....dvoje djece je skolskog uzrasta , ali od puke nevolje ne mogu ici u skolu , jer NEMAJU...
Taj covjek ,glava porodice i hranioc ,je radio u nekoj "slavnoj" firmi koja je, naravno, propala i zatvorena je ,i tamo je ostao invalid neposoban da malo ozbiljnije privredjuje...nemaju OSNOVNIH SREDSTAVA , ljekova ,vode , struje ,kreveta , posteljine , robice , skolskog pribora , sredstava za higijenu.....NEMAJU NISTA....SIGURNO NAJSIROMASNIJA PORODICA U CRNOJ GORI....zamislite kako im je sada na ovu zimu....
Predlazem da se ispita gdje se nalazi ta familija i nesto da se konkretno preduzme za njih, kao pojedinaccni primjer....
Mislim da je bolje pomoci takvim slucajevima , ima ih jako puno ,sto tjelesno hendikepiranih, sto ispod granice siromastva , nego donirati nekog ko vec ima redovne mjesecne donacije....i bilo kakvu sigurnost....
Btw , kolege iz hrvatske , tj. njihovi bajkeri , najcesce tako i rade....pojedinacni slucajevi , jer su se nedje davno "opekli" , pa su im donacije velikim "organizacijama" nestajale , tj. zavrsavale u pogresne ruke...
Nemojte me pogresno razumijeti....i hvala na paznji....
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Gugi, ja apsulutno prihvatam tvoj predlog, jer takodje i moja firma donira i daju mnogo vise nego sto mi mozemo skupiti (znam da je djelo bitno) ali ipak, ova tvoja ideja mi se mnogo vise svidja!
mozemo li vidjeti dje zivi ta porodica i kako ih kontaktirati?
da im kupimo drva za ogrijev ili nesto elementarno?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gugi
- Silovatelj krivina

DrMracni wrote:Gugi, ja apsulutno prihvatam tvoj predlog, jer takodje i moja firma donira i daju mnogo vise nego sto mi mozemo skupiti (znam da je djelo bitno) ali ipak, ova tvoja ideja mi se mnogo vise svidja!
- jagerbd
- NLB Moderator
- Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987
i meni se svidja Gugijev Predlog , a i misljenja sam d akoliko god skupimo za tu porodicu, pa i bez ikakve medijske paznje bi bilo sevap pred bogom
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Vespa PX 200 1987
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Imenjace, svaka cast na ideji! Racunajte na podrsku od mene u vidu €.
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- wrong rider
- Silovatelj krivina

Gugi brate pobratime sve si rekao, ja radim u humanitarnu ustanovu bio sam mnogo puta na razna mjesta i sve je kako si opisao.
Predlog podržavam 100% i mogu da pomognem samo saznajte detalje
Predlog podržavam 100% i mogu da pomognem samo saznajte detalje
- Gugi
- Silovatelj krivina

Nadamo se u Boga dragoga , i Tolju....ako se ne varam , ima kontakt sa Vijesti-ma .... 
Last edited by Gugi on 22 Nov 2009 08:42, edited 1 time in total.
- Gasho
- NLB Moderator
- Vozim: Biciklo...
Potpuno se slazem sa sugradjaninom. Dajte tu adresu, pa da se organizujemo...
Mozemo i u Bijelu pred Novu godinu, samo nemojte u kostimima Djeda Mraza...
Mozemo i u Bijelu pred Novu godinu, samo nemojte u kostimima Djeda Mraza...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...