K: Auspuh za motor 1000cc

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: K: Auspuh za motor 1000cc

Post by djodja »

Zasto ti ne potrazis fabricki izduv od FZ1, on je meni istecki poprilicno lijep, i mislim da bi lijepo stojao na tvoj motor. Znam da Borkov brat ima aftermarket izduv na njegovog FZ1, sto znaci da je moguce da ima stock izduv handy. Mozda da njega kontaktiras...
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Vidi kod Muse, mnozini je akrapa ugradio pa bi trebalo da ima. Imao je po garaži od Z 750 ,Z1000 , suzukija gsx. Moraš poć i viđet . poz
+1389+
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

ovaj prohromski oval iz ade kosta 120e a za granu se doplacuje 20e,karbonski ,oval i trioval su po 150e ako zelis da ti umjesto lule stavi onajzavrsetak kao poklopac to je jos 20 cini mi se.
ali koliko sam cuo od nekih iz srbije cijene nisu bas fiksne ,tako da se mozes cjenkati sa njima ,znam da je jedan lik platio ovog karbonca 120e.
mada pomeni najbolje fabricki
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

KOliko ti mislis para dat za lonac, to je prvo pitanje.
Drugo, jel oces komplet, slip on ili bolt on opciju? (opet ovisi o parama koje mislis potrosit).

Ove savjete da stavis lonac (serijski od drugog motora) zaboravi, jer su oni nacinjeni i optimizirani za drugi motor, ne tvoj, kako ce to radit (sto je vaznije) i kakav ce zvuk proizvodit (sekundarno) je bitno, a da ne govorim o problemu ugradnje na tvoje grane.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Koliko ukapirah Marko bi htio tiši auspuh , ovaj koji ima se čuje doobroo ali ga to zamara na dužim putovanjima . Nevidim razlog što ne bi mogao fabrički od neke druge 1000- darke .Mada prvo probaj da taj malo zatvoriš sa dbkillerom .

Premda Markane prodaj ti tu aždaju i kupi neki putni enduro i uživaj. poz
+1389+
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

NikGold wrote:Koliko ukapirah Marko bi htio tiši auspuh , ovaj koji ima se čuje doobroo ali ga to zamara na dužim putovanjima . Nevidim razlog što ne bi mogao fabrički od neke druge 1000- darke .Mada prvo probaj da taj malo zatvoriš sa dbkillerom .

Premda Markane prodaj ti tu aždaju i kupi neki putni enduro i uživaj. poz
Upravo tako, treba mi nešto tiše, nešto ok za duže putovanja, koja su, liše malo glasnijeg auspuha, jako udobna na mom motoru. Zato bih možda radije neke fabričke uzeo nego ove aftermarket.

Neki putni enduro ću najvjerovatnije uzet, ali ovaj motor je suviše dobar da bih ga prodavao, ovaj kod mene ostaje, sada pogotovu kada sam ga sredio.
A gdje ide ovaj put.......
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

E imam dobar predlog, aj pogledaj onaj moj post za putovanje u Veronu pa da idemo zajedno pa izaberi sto sti srce iste!
Jos ako bi ti posao mogli bi skuplje naplacivat putovanje kao dodatak za animaciju:-)
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

[`_`] wrote:...kod ovih iz ade uzmes karbonski auspuh za manje od 150e izgleda ekstra a zvuk kakav oces...
JA bi volio da mi se pojasni ovaj post..

Oces rec da odes u doticnog covjeka, narucis lonac od karbona i platis ga 150eur???
Zanimljivo..
Ja koliko sam upoznat, komad karbona za motor kad ga kupujes, velicine malo vece od cd-a kosta oko 100eura. Sad ti meni objasni, kako netko moze nacinit lonac od karbona (koji je povrsine vece za par puta od navedenog cd-a), plus drugi materijali, prodavat ga za 150eur i zaradit??
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Du-Monster,

Vidio sam taj lonac uživo, stavio ga Goku na njegov Cbr600, izgleda mraaaaak dobro, e valjda je to sve kako treba, pogledaj ih na ovom sajtu pa ces vidjeti.

Goku, ajde izbaci neke slike one tvoje azdaje sada

Poz
A gdje ide ovaj put.......
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

Du-Monster wrote:
[`_`] wrote:...kod ovih iz ade uzmes karbonski auspuh za manje od 150e izgleda ekstra a zvuk kakav oces...
JA bi volio da mi se pojasni ovaj post..

Oces rec da odes u doticnog covjeka, narucis lonac od karbona i platis ga 150eur???
Zanimljivo..
Ja koliko sam upoznat, komad karbona za motor kad ga kupujes, velicine malo vece od cd-a kosta oko 100eura. Sad ti meni objasni, kako netko moze nacinit lonac od karbona (koji je povrsine vece za par puta od navedenog cd-a), plus drugi materijali, prodavat ga za 150eur i zaradit??
http://www.youtube.com/watch?v=mFYaoqtFk7w" onclick="window.open(this.href);return false;
evp klip sa jednim njihovim auspuhom.
cjenkaj se sa njima neka ti spuste malo cijenu i uzmi ovaj karbonski najbolji je a i ne grije se.mada to vjerovatno nije pravi karbon jer je on mnogo skup,ali svakako lijepo izgleda traje dugo ne grije se.
i obavezno reci da ti stave db kiler i onda ga maknes kad oces da turiras i pucas
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
Post Reply