vickodu wrote:Na releju od alnasera imas osigurac od 30a On ti je 99% izgorio pa zato nemas nide struje Osigurac ces nac kad iskopcas uticnicu sa 4tanka kabela .Zamjeni njega i pali motor Ne trebas ga stavlajti u diag mod nista se senzorima nije dogodilo
Hvala svima a pogotovo tebi vickodu a onda i wulfiju na fizickoj asistenciji evo kako je to islo, slika govori vise od rijec te stoga:
Ovo pod A-to su kutijice gdje stoje osiguraci za elektronicke napravice, sve sam ih pregledao i svi su bili citavi poslije cega me je uhvatila panika:-) zatim vickodu javlja da postoji jos neki osigurac od 30A koji cuva alanser, to mi je rekao jos neki lik sa nekog americkog foruma te sam se bacio u potragu za njim i nisam mogao da ga nadjem, opet javlja vickodu gdje da ga potrazim i na kraju prateci kabal sa + kleme dodjem do jedne skrivene kutijice koja se nalazi na ovom polju B na slici.
Otvaram kutiju i pronalazim famozni osigurac od 30A
Odmah sam posao na benzisku pumpu i uspjevam da nadjem isti takav ali posto je vec pao mrak agonija se produzava do danas.
Ponovo odlazim do motora i montiram
Potom mi je vuki pomogao da sve to fino provjerimo namjestimo na svoje mjesto prije nego li stignem da opet sprzim nesto.......
na kraju svega Hvala svima

Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...