Re: Idemo dalje ... sta sad ?

bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Roki wrote:Posto se Space Director i ja zalazemo za razvoj nase nam Republike glasam u nase ime za skolu na Zabjelo :lol: :lol: :lol:

Sala mala.
Misljenja sam da treba pomoci skoli a onog covjeka mozemo odvesti pod Ostrog u svako doba bez skupljanja novca.
NikGold wrote:
A za ovog čovjeka do Ostroga evo ako ko oće samnom pa će mo ga poves gad god oćete.

Janko racunaj na mene kad budem dolje
Skola isto nije losa ideja.
Sto se tice ovoga covjeka situacija nije tako jednostavna. Doc kolima i povest ga. Covjek je u veoma ozbiljnom stanju, stalno trpi bolove i ne moze dugo da sjedi. Znaci prevoz obicnim kolima nije opcija. Zato sam i spomenuo sanitetsko vozilo. Tako da ako se na ovo odlucimo , to bio malo komplikovaniji poduhvat nego sto se cini.
Eto samo sam htio da pojasnim situaciju. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

NikGold wrote:Roki vazda , sa Rogošićima na kraj svijeta ;) .

Sve je ok ali malo smiješno . Skupljali smo novac za ovu porodicu i skupili 500-600e , mislite li da će mo za školu skupit više mmm. Ipak je škola javna ustanova i na budžetu je i ja ne bih razmišljao o njoj već o nekom pojedincu . Eo za početak i bez para smo mogli poć i obić Željka D u bolnicu .
Meni pomoc deci, pogotovo deci sa posebnim potrebama nije ni malo smesna, naprotiv... Ja mislim da mi ovde ne skupljamo da bude dovoljno, jer onda ni krvi ne bi dali dovoljno, jer krvi mnogo vise treba, za Jovanovice nismo skupili dovoljno, a da smo cekali da sakupimo dovoljno, nikada im pomoc ne bi odneli. Mi skupljamo da pomognemo koliko mozemo, ne da resimo u potpunosti neciji problem. Resavanje problema je na drzavi, ne na nama. Nasa uloga je da pomognemo po mogucnosti, iniciramo neku siru akciju, ukazemo na probleme i podstaknemo da se o njima razgovara.

Hajde dajte jos ideja pa da vidimo...
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

bokibd wrote: Sto se tice ovoga covjeka situacija nije tako jednostavna. Doc kolima i povest ga. Covjek je u veoma ozbiljnom stanju, stalno trpi bolove i ne moze dugo da sjedi. Znaci prevoz obicnim kolima nije opcija. Zato sam i spomenuo sanitetsko vozilo. Tako da ako se na ovo odlucimo , to bio malo komplikovaniji poduhvat nego sto se cini.
Eto samo sam htio da pojasnim situaciju. ;)
Ako neko ima vezu u KBC-u, mozemo dogovoriti da ga njihovo sanitetsko vozilo transportuje, a mi cemo zauzvrat dobrovoljno dati krv. A pare da upotrijebimo za nesto drugo.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

kopljas wrote:
NikGold wrote:Roki vazda , sa Rogošićima na kraj svijeta ;) .

Sve je ok ali malo smiješno . Skupljali smo novac za ovu porodicu i skupili 500-600e , mislite li da će mo za školu skupit više mmm. Ipak je škola javna ustanova i na budžetu je i ja ne bih razmišljao o njoj već o nekom pojedincu . Eo za početak i bez para smo mogli poć i obić Željka D u bolnicu .
Meni pomoc deci, pogotovo deci sa posebnim potrebama nije ni malo smesna, naprotiv... Ja mislim da mi ovde ne skupljamo da bude dovoljno, jer onda ni krvi ne bi dali dovoljno, jer krvi mnogo vise treba, za Jovanovice nismo skupili dovoljno, a da smo cekali da sakupimo dovoljno, nikada im pomoc ne bi odneli. Mi skupljamo da pomognemo koliko mozemo, ne da resimo u potpunosti neciji problem. Resavanje problema je na drzavi, ne na nama. Nasa uloga je da pomognemo po mogucnosti, iniciramo neku siru akciju, ukazemo na probleme i podstaknemo da se o njima razgovara.

Hajde dajte jos ideja pa da vidimo...

E brato ti dade potpuno pogrešnu konotaciju mom postu . Elem svaka pomoć ako je od srca je velika i pomoć djeci sa posebnim potrebama je posebno potrebna a još više podrška da su punopravni članovi društva. Kada sam rekao SMIJEŠNA mislio sam na to da je Jovanovićima u onom trenutku 300 e bilo dosta a još više vjerujem im je značilo da neko misli na njih a sa druge strane 300 e ponijeti u jednu školu ne malu je kap u moru . Ne mislim da možemo riješiti probleme ali da možemo ljudski doć i stisnut ruku, pomazit nekog mališana uz neki mali dar kao primjer ostalima e to možemo .Samo sam htio bit praktičan i zato sam pominjao pomoć pojedincu a pošto svi kažu škola i ja sa radošću kažem ok škola .

Za ovaj prevoz do Ostroga mislio sam iskoristiti neki karavan jer kad se obale sjedišta ima 190 dužine i sa sunđerima i podmetačima se može improvizovati ležaj ( jedno 15 .puta sam spavao u kolima na ovaj način) . Samo pošto ne pratim sredstva javnog informisanaj ima li ko više podataka o ovom čovjeku da bi u što skorije vrijeme pokušali to da odradimo .

poz praštajte i nemote što zamjerit
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Koliko znam nisu dopuštene posjete Željku iz znanih razloga, a što se akcija tiče uvijek ima ljudi kojima se može pomoć.
Škola jeste na budžet države ali izgleda da im fali stvari nevezanih za hranu i spavanje koje im možemo obezbijedit. Naravno ako smo svi za tu varijantu
Post Reply