Ducati Monster 1100 EVO

Novosti, komentari novih i starih motora...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Ducati Monster 1100 EVO

Post by Space Director »

SuperMoto_Fan wrote:Prosto mu co'jek ne moze nac' manu... Bomba... :drool: :drool:

Svima koji dijele ovo odusevljenje, savjetujem da probaju bar jednog Ducatija... :mrgreen:
Kakva kanta od motora... :D
I kad stojim tesko me pratiti...
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

Space Director wrote:
SuperMoto_Fan wrote:Prosto mu co'jek ne moze nac' manu... Bomba... :drool: :drool:

Svima koji dijele ovo odusevljenje, savjetujem da probaju bar jednog Ducatija... :mrgreen:

Stvarno ga nijesam vozio, sigurno da ima mana, ali nije valjda tako strasno... :D
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Space Director wrote:

:violin: :whistle: :liar:

Da napisem stogod i na temu...

Mamu im..
Prvo proizvedu onog antikrista Diavela, a sad mokri kuplung uvode pomalo na sve modele. Samo cekam nasljednika 1198 da svim novim modelima dam minus.
Srecom pa sam namirem ovim mojim drlogom a i pogled i ceznja mi vise idu prema proslim modelima nego novima ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
fukara
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Piaggio Beverly 200 na klocne :(

Post by fukara »

Space Director wrote:

Neke stvari ne moraju biti olicenje funkcionalnosti, nego samo oduzimaju dah i sa njima si uvjek na ivici. Mozda pravim OFF ali pogledaj ovo.

Beskontaktne (pristup karticom) Brave za Hotele, Apartmane, Ormarice...
Darko 069-151-476
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Imao sam priliku dva puta da gledam novi 1100 EVO uzivo, promjenili su par detalja zbog kojih mi se ovaj EVO vise svidja. Jedino malo nedostaje suvo kvacilo ali nesto sto mogu da prebolim. U radnji je bio parkiran i predhodni model s4rs i istina je da je jos uvjek ljepsi od nove generacije monstera.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

fukara wrote:
Space Director wrote:

Neke stvari ne moraju biti olicenje funkcionalnosti, nego samo oduzimaju dah i sa njima si uvjek na ivici. Mozda pravim OFF ali pogledaj ovo.

Pa o tome ja svo vrijeme pricam! :mrgreen:
Za tih 5km koliko sam ga vozio, svo vrijeme sam bio na ivici da padnem sa njega, to toliko trese, lupa, skace, gica se, plombe ispadaju od vibracija, polozaj katastrofa, Woooom, wuuuuuum, woooom, wuuuum!Uzaaas! :mrgreen: :mrgreen:
I kad stojim tesko me pratiti...
fukara
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Piaggio Beverly 200 na klocne :(

Post by fukara »

Neko to opet vise voli nego monotoniju jednolicnost, voziti na ivici nije dosadno adrenalin radi. :sad-roulette:
Beskontaktne (pristup karticom) Brave za Hotele, Apartmane, Ormarice...
Darko 069-151-476
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Ja volim svog ortaka! :confusion-confused:

On je celjade za BMw, nisu za njega baksuzi.
Evo, taman se vratih iz djira od 500km. Zaboravio sam cepice za usi i vozio sam se u svome ritmu, nije bilo prometa, sam, sunce...
Uglavnom, zaradio sam zulj na lijevom noznom placu, upalu mozga, nista ne cujem ALI srce i dusa su velicine svemira, i jos sam ocitao bukvicu nadobudnom vozacu varadera 1000 i Gs-a 1150 :mrgreen: :ugeek: Mission accomplished!
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Obis, razumjem o cemu pises, motor je odlican i dobro izgleda. Meni pogotovo mat sivi sa crvenim okvirom, strava. I jos mozes za 500-tinjak eur mjenjat grafike sto mi je plus ogromni..
Smjestaj lonaca i mokri kuplung mi je ono, agrrrhhh. Ok, suhi kumplung mozes naruciti za 848 valjda mozes i za monstera, tako da to i nije veliki problem.
Lonci su uzas, tako da mozes komplet kit narucit od proslogodisnjeg modela i rijesio si problem.

Vozio sam 1100, ne puno, nekih 30-tak km, nijansu drukcije se sjedi. Blizi si volanu, i volan je kap kraci a dlanovi su prema kraju volana lagano zakrenuti prema dole, to sam prvo primjetio. :) E, i sporiji je od tjuniranog S2R 1000 :twisted: :twisted:
Najvecu razliku sam ocekivao od kocnica, pogotovo doziranja koje je kod mene malo sirovo, a 1100 ima radijalnu pumpu.. Mekse se koci al jos uvjek od nekog tko nije vozio monstere zahtjeva privikavanje, pogotovo po gradu i u guzvi, dje bi mogao muski ponos (jaja) nagrabusit :mrgreen:
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Koji je Ducati u pitanju direktore nisi mi se pohvalio da si vozio ducati. Koliko mogu da zakljucim iz tvoje price jeste to da si stvarno vozio ducati ali mi nije jasno zasto to stavljas u negativan kontekst :-) Nabrojao si sve njegove vrline nisam cuo niti jednu manu...
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Post Reply