Kocnice Kawasaki Versys
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Re: Kocnice Kawasaki Versys
Potpuno isti simptomi na zetovom Kawasakiju, na kraju je ispalo da je disk kriv 
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
-
Freeman
- Grijač guma

Da nisu kod njega "plivajuca" klijesta? Koliko ja znam kod njih sami aparat nije fiksiran, vec se moze pomjerati lijevo-desno, paralelno sa osom tocka.
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
U specifikakaciji pise "poluplivajuca klijesta" 
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Versys ima polu-plivajuca kociona kljesta te je minimalno pomeranje kljesta normalno.
Polu pivajuca i plivajuca kljesta i diskovi (ima i plivajucih diskova koji omogucavaju pomeranje diska do 1mm, kako bi se uvek nasao tacno na sredini izmedju plocica) mogu biti problematicna jer i male necistoce mogu da dovedu do losijeg pritiska na kocione klipove unutar kljesta. Pre nego sto bilo sta pocnes da radis, proveri da li je hod kocionih klipova slobodan i ako nije, ocisti ih.
Polu i plivajuca kljesta imaju kocione klipove samo sa jedne strane kocionih kljesta.
A za narodnjake...
Polu pivajuca i plivajuca kljesta i diskovi (ima i plivajucih diskova koji omogucavaju pomeranje diska do 1mm, kako bi se uvek nasao tacno na sredini izmedju plocica) mogu biti problematicna jer i male necistoce mogu da dovedu do losijeg pritiska na kocione klipove unutar kljesta. Pre nego sto bilo sta pocnes da radis, proveri da li je hod kocionih klipova slobodan i ako nije, ocisti ih.
Polu i plivajuca kljesta imaju kocione klipove samo sa jedne strane kocionih kljesta.
A za narodnjake...
- cetinje086
- Grijač guma

- Vozim: MOTO MORINI Corsaro
ovo mi je bilo dobro objasnjenje za kocioni aparat, evo opet cekam malo slobodno vrijeme da jos malo vozim pa da vidim sto ce se desavati.
Nitne na disku nijesu, sve mi izgleda ok.
Nitne na disku nijesu, sve mi izgleda ok.
What goes around comes around
- cetinje086
- Grijač guma

A jos jedno pitanje.....RUCICA od KVACILA
Treba mi rucica od kvacila , bila je izgrebena sva kad sam uzeo motor, trazio sam svuda ali niko je nema ( magnus, VG, Acimic, Tuto Moto bd )
- big1
- Grijač guma

- Vozim: HONDA CBR 600F SPORT
MITSUBISHI GALANT V6 24V
BMW e30 325i "DRIFT MACHINE" - Location: Podgorica
servis je u gornjoj gorici,Podgorica,u blizini marketa VENCOR... ukoliko se budes odlucio da dodjes nazovi unaprijed jer nismo uvjek tu pa cemo se dogovoriti..cetinje086 wrote:Hvala na informaciji oko pregrijavanja diskova.
Guma je nova tako da ona otpada. ( jer je tip prije mene stavio gume i balansirao u bd )
Sjutra cu da vidim smjerove i da provjerim nitne. ( kao sto si mi rekao )
Danas sam vozio motor citav dan i cini mi se da se podrhtavanje volana smanjilo, juce sam presao skoro 150km, i nijesam bas agresivno kocio, kad sve ovo odradim javljam se....
A gdje ti je servis, pa ako budem slobodan da skoknem motorom do tebe da vidis o cemu se radi...
Vlado 069334113
Madjo 068535999
MOTO SERVIS MIW Podgorica
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... 2&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... 2&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
A da se to tebi ne ukljucuje ABS????cetinje086 wrote:Imam Kawa Versys 2008god, presao je 20000km
Ako moze neko da mi da savjet,
Promijenio sam glicerin i zamijenio pakne na prednjem tocku, prilikom naglog kocenja osjetim podrhtavanje volana, jedina mogucnost jesta ta da su krivi diskovi, motor je presao 20000km a mislim da se za toliko kratko vrijeme ne moze to desiti ( krivi prednji diskovi ). Ali primijetio sam da je aparat dosta bio labav, kada sam to primijetio ja sam pritegao, opet postoji malo pomijeranje citavog aparata za kocenje i na jednoj i na drugoj strani. Gledao sam kod druga kawa z750 i Yamaha TDM svima aparat za kocenje stoji utegnouo( naravno sem drugog dijela aparata koji mora biti pokretan). Ako ima ko kakav savjet ili slican problem sa Versys-om. Zadnja kocnica je potpuno normalna.
Dajte komentar jer sam sve probao sto sam znao.
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Re: A jos jedno pitanje.....RUCICA od KVACILA
Jesi probao kod Đenke u Igalu? Evo broj,vidi ima li,imao je raznih kad sam zadnji put bio. 068708880.cetinje086 wrote:Treba mi rucica od kvacila , bila je izgrebena sva kad sam uzeo motor, trazio sam svuda ali niko je nema ( magnus, VG, Acimic, Tuto Moto bd )
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- cetinje086
- Grijač guma

Hvala na broju, zvao sam ga rekao je da mozda ima, ali ostalo je da provjeri ujutro.