Motor na plin

Novosti, komentari novih i starih motora...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: Motor na plin

Post by caesar »

Jesu li razmisljali da na veliku plinsku bocu stave dva tocka i neki agregat? I eto motocikla :lol:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Nešto se razmišljam da na mog V-Kl(j)ika ugradim plin...taman mogu bocu ispod sica da metnem... :mrgreen:
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

Ne znam zasto ste toliko protiv plina? Pored toga sto je mnogo ekonomicniji ( to sigurno osete kojima je guzica dosta na sicu) plin je dosta cistije gorivo od benzina. Nema cestica ni vode u njemu i motor mnogo lepse radi. A i ne stvara cadj prilikom sagorevanja. Sve u svemu mnogo pogodniji za sam motor od benzina. poz
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Sve je to super ali kad idem ulicom a pored mene prodje auto na plin ocu da se ugusim kolko smrdi. Isto tako kad se vozim u takvo auto uvjek se osjeca taj specifican miris. E sad dal to tako treba il kod nas u CG nema majstora koji zna namontirat plin kako bog zapovjeda to vec ne znam.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

Sagorevanje na plinu je mozes reci idealno a to sto se nekad oseca plin to je vec druga prica. To je vise nasa nebriga. Kakvi su majtori ovde, to necu da komentarisem. poz
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

cika_vanja wrote:Sagorevanje na plinu je mozes reci idealno a to sto se nekad oseca plin to je vec druga prica. To je vise nasa nebriga. Kakvi su majtori ovde, to necu da komentarisem. poz

Cika-Vanja, odakle si ti inace?

Moje misljenje sto se tice ove teme je sledece:

- Na benzin se vozi, na plin se kuva, a na naftu se ore :D
I kad stojim tesko me pratiti...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja protiv plina nemam nista protiv, cak sta vise. jedini problem sto cijena plina raste kako vise ljudi koristi to gorivo, i pitanje je isplativosti. za sad jeste, to je tacno. ali problem je sto se na motoru mora boca nedje smjestiti, na autu je to drugacije, ima dje.
osim toga, auto industrija uvodi plin i ozbiljno razmislja o plinu kao alternativu... prije godinu, cini mi se bio je jedan tekst o tome da je fabrika testirala bmw upravo na plin i da je auto mnogo manje trosilo a imalo bolje performanse... zagadjenje naravno minimalno

od kad vozim auto na dizel, pocinuo sam, dobije se bas mnogoooo u smislu predjenih kilometara, a na motoru to je sve sto mene interesuje

kad bih birao izmedju zvuka i broja km, ne bih puno razmisljao :) - vezano za dizel

e sad sa plinom imao bih i zvuk i kilometrazu

svako rjesenje koje ce meni cuvati dzep podrzavam
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

Cika-Vanja, odakle si ti inace?

Inace sam iz Kikinde a u Podgorici sam oko cetiri god. To za plin je tvoje misljenje ja sam izneo cinjenice. U voznji se razlika benzina i plina ( dobro namestenog) skoro i ne oseti. Plin ima 10% manje kalorija nego benzin i za toliko slabije ide i vise trosi. To bi bilo kod novih vozila, medjutim kod starih masina moze da se desi da radi bolje na plin jer je na starim masinama sistem za gorivo vec dosta istrosen i nefunkcionise bas najbolje a kad se stavi plin imas kompletno nov sistem za ubrizgavanje koji radi dobro. Svako vozi ono sto vise voli a ja sam licno vise za plin. pozz
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

Kod motora je jedino problem boca ali ne bi me iznenadilo da i to negde rade. poz
urke
Grijač guma
Grijač guma

Post by urke »

cika_vanja wrote:Cika-Vanja, odakle si ti inace?

Inace sam iz Kikinde a u Podgorici sam oko cetiri god. To za plin je tvoje misljenje ja sam izneo cinjenice. U voznji se razlika benzina i plina ( dobro namestenog) skoro i ne oseti. Plin ima 10% manje kalorija nego benzin i za toliko slabije ide i vise trosi. To bi bilo kod novih vozila, medjutim kod starih masina moze da se desi da radi bolje na plin jer je na starim masinama sistem za gorivo vec dosta istrosen i nefunkcionise bas najbolje a kad se stavi plin imas kompletno nov sistem za ubrizgavanje koji radi dobro. Svako vozi ono sto vise voli a ja sam licno vise za plin. pozz
i nisu ti nesto jake cinjenice ciko...
Post Reply