mislim da strom ima isti problemNikGold wrote:teoretski ljubav lepo zvuči malčice je drugačije u praksi...
na starijim motorima gumena crijeva su bašgumena , na kle koji ima nikave kočnice razlika će se sigurno primjetiti
opletena crijeva
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: opletena crijeva
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Narodski rečeno: Ko nije jebo,kaže da je i drkanje dobro!
Ili ti ,razlika zaista postoji.
Sa opletenim crijevima se uvjek osjeti razlika,nema veze kolika je sila kočenja tj, da li se vozi i koči agresivno ili umjereno. Prevedeno,ono što su Director i Mračni već rekli,sav pritisak se prenosi na kočione cilindre a ne da prethodno napiri crijeva. Kočnica je direktnija,mnogo se lakše dozira.
Sa opletenim crijevima se uvjek osjeti razlika,nema veze kolika je sila kočenja tj, da li se vozi i koči agresivno ili umjereno. Prevedeno,ono što su Director i Mračni već rekli,sav pritisak se prenosi na kočione cilindre a ne da prethodno napiri crijeva. Kočnica je direktnija,mnogo se lakše dozira.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
-
beli
- Biker wannabe

- Vozim: Ktm 990 adv
Na KLE-u mi je to bila prva ivesticija,kupio kod Djenke Hel cini mi se .
Razlika se osjeti, ali po mom misljenju je to minimalno(na Kle-u),tako da ove pameti to nebih kupovao,veca se razlika dobiva dobrim izborom plocica.
Razlika se osjeti, ali po mom misljenju je to minimalno(na Kle-u),tako da ove pameti to nebih kupovao,veca se razlika dobiva dobrim izborom plocica.
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
hvala kolega. rijesio si mi dilemu.beli wrote:Na KLE-u mi je to bila prva ivesticija,kupio kod Djenke Hel cini mi se .
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Ali pazi,sve to skupa nije neka velika investicija a sigurno se osjeti na kraju. Dodaš malo na pločicama,malo na crijevima,na ulju i eto poboljšanja. Kad se podmaže kočioni cilindar da bolje klizi isto se osjeti.beli wrote:Na KLE-u mi je to bila prva ivesticija,kupio kod Djenke Hel cini mi se .
UGRADNJA I SERVIS:
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
kad vec heklamo ova crijeva ovoliko, o kolikoj cifri pricamo? koliko su kostala kod djenka tad? makar okvirna cijena?
-
beli
- Biker wannabe

- Vozim: Ktm 990 adv
poka wrote:kad vec heklamo ova crijeva ovoliko, o kolikoj cifri pricamo? koliko su kostala kod djenka tad? makar okvirna cijena?
koliko se sjecam 50 eura crijevo za prednju kocnicu.
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
poka wrote:kad vec heklamo ova crijeva ovoliko, o kolikoj cifri pricamo? koliko su kostala kod djenka tad? makar okvirna cijena?
U Zagrebu su kostala 50e, prednje i zadnje. Kontakt imaku Galiot i Animal.
Ja se nisam pokajao. Jeste da sam ja moja opletena crijeva dobio na poklon (hvala kumovi, hvala
Takodje, ima ljudi koji nisu zagovornici voznje boljih motora od onog koji trenutno mogu da priuste sebi. Ja jesam i mislim da svako treba da proba bolji motor od svoga. Probajte kako koci neki model koji ima dobre kocnice, pa cete vidjeti razliku. I najvjerovatnije ce taj model imati opletena crijeva.
Dobra informacija za plocice. Ima li neko da preporuci neku dobru firmu?
I kad stojim tesko me pratiti...
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
EBC Extreme Pro. Nemam sa ovim plocicama nikakvo iskustvo niti motor na koji bi ih montirao, ali su proglasene za Product of tne vear! i trebalo bi da su dobre. Na nekom od foruma sam citao tekst u kome ih mali caca preporucuje kao dobar izbor uz SBS i Ferodo plocice za koje isto kaze da su dobre. Ima i vrhunskih trkackih plocica, ali su samo za stazu jer na putu ne mogu da se dovoljno zagriju, a bez odgovarajuce radne temperature ne koce dobro.
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
evo dacu ja da probate kako koci dobar motorSpace Director wrote:poka wrote:kad vec heklamo ova crijeva ovoliko, o kolikoj cifri pricamo? koliko su kostala kod djenka tad? makar okvirna cijena?
U Zagrebu su kostala 50e, prednje i zadnje. Kontakt imaku Galiot i Animal.
Ja se nisam pokajao. Jeste da sam ja moja opletena crijeva dobio na poklon (hvala kumovi, hvala) ali da nisam dobio na opet bi dao 50e u zamjenju za nemanje onog, sto bi rekla zapadna braca, spuzvastog osjecaja na kocnici.
Takodje, ima ljudi koji nisu zagovornici voznje boljih motora od onog koji trenutno mogu da priuste sebi. Ja jesam i mislim da svako treba da proba bolji motor od svoga. Probajte kako koci neki model koji ima dobre kocnice, pa cete vidjeti razliku. I najvjerovatnije ce taj model imati opletena crijeva.
Dobra informacija za plocice. Ima li neko da preporuci neku dobru firmu?
ne znam za razliku ovako u obicnoj voznji...moja honda tj obije su imale odlicne kocnice a nisu imale opletena crijeva i dozirale su se extraa...medjutim ovaj ktm koci kao djao ali ima i opletena crijeva i brembo klijesta ...vjerovatno je to oboje u kombinaciji ubitacno.....kod honde na stazi se desavalo da se pregrije i da slabije koci zato sto nije imala opletena crijeva....ali kod tkm je to druga prica skroz ima mnogo jake kocnice tako da ,bar se meni cini, cak i abs i ne treba....