Suzuki V-Storm 1000 za 2014-tu godinu

Novosti, komentari novih i starih motora...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Suzuki V-Storm 1200

Post by DrMracni »

lider je bio tu nema price ali ta vremena su davno prosla, kao svim japancima koji zive na racun stare slave...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Post by Falco »

Space Director wrote: Jeste lider u klasi u kojoj su prastara Honda Transalp, Versys, F650GS i Strom, najcesce je u toj grupi i testiran, ali se ne moze usporediti sa Tigerom 800 ili F800GS.
Da se razumijemo, mali Strom je vrhunski motor, ali Suzuki nema ono sto evropsko trziste trazi.
Ja govorim upravo o klasi mali putnicki enduro. Dakle granica 650 kubika. Jos uvijek tu nema alternative u odnosu na mali Strom. Pobjedjuje u svakom aktuelnom uporednom testu respektabilnih evropskih novina. A koga pobjedjuje? Pa BMW, Hondu, Yamahu, Kawasaki (iako je Versys vise fun-bike), Apriliu, itd., a KTM i Triumph ni nemaju predstavnike u toj klasi.
Pozdrav lijevom!
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Pa i nije bas da pobjedjuje zadnjih godina. Tamo 2006 je pobjedjivao ali sto sam citao i gledao testove skorijeg datuma njidje nije bio prvi. Godine ga stigle.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Falco wrote:
Space Director wrote: Jeste lider u klasi u kojoj su prastara Honda Transalp, Versys, F650GS i Strom, najcesce je u toj grupi i testiran, ali se ne moze usporediti sa Tigerom 800 ili F800GS.
Da se razumijemo, mali Strom je vrhunski motor, ali Suzuki nema ono sto evropsko trziste trazi.
Ja govorim upravo o klasi mali putnicki enduro. Dakle granica 650 kubika. Jos uvijek tu nema alternative u odnosu na mali Strom. Pobjedjuje u svakom aktuelnom uporednom testu respektabilnih evropskih novina. A koga pobjedjuje? Pa BMW, Hondu, Yamahu, Kawasaki (iako je Versys vise fun-bike), Apriliu, itd., a KTM i Triumph ni nemaju predstavnike u toj klasi.
Imao sam tri gosce uz USA (zlobnici tisina :mrgreen: ) za prosli vikend. Zajedno su imale, vjerovali ili ne 208 godina. Nazalost, moju, veliku, nisu dvije imale po 95 a jedna 18, nego je prosjek bio oko 70. I sve tri su se popele bez imalo muke na vrh Lovcena, i to starim putem, ne stepenicama. A jedna od njih i sad za svoje godine odlicno izgleda, a nekad je sigurno bila izuzetno zgodna.

Uglavnom, mislim da ce te me razumjeti sto sam htio reci, mali Strom je u godinama, Japanci dajte nesto novo, fresko ;)
Opet, da ne pomislis da ja pljujem Stroma, odlican motor, toliko dobar da razmisljam i o njemu kao o sledecem motoru, ali ne jer je preedobar, nego mi je budzet takav.
I kad stojim tesko me pratiti...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Dobro poređenje s babama :lol:
Mislim da se jedino može zadržat na EU tržište sa cijenom koja može bit konkurentnija od evropljana, i ako dodaju malo tehničkih stvari sa kojima kaskaju podosta za ostalima
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

ovde ljudi mjesaju babe i zabe :D :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
Falco
Grijač guma
Grijač guma

Post by Falco »

Evo jednog uporednog testa iz 2011, i to od evropljana ;)

http://www.motorradonline.de/vergleichs ... est/387702" onclick="window.open(this.href);return false;

Cak i Njemci mu daju prednost ispred BMW-a u koji se zaklinju.

Predlozite mi nesto bolje da ne zivim u zabludi :?
Pozdrav lijevom!
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Aprilia :whistle:

Nije V-Strom (650) loš motocikl, kao što nije loš ni Africa Twin, ali tržište je surovo (a evropsko i razmaženo) u uz to Suzuki nema predstavnika u segmentu velikog putnog endura pa se najmanje očekuje da bar prati trendove koje je za sada formirala konkurencija (iako je svojevremeno i sam Suzuki formirmirao trendove).
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Falco
Grijač guma
Grijač guma

Post by Falco »

A dje cu sa Pegasom na ture preko pola Evrope. :? Dobar je to at ali je Strom bolji putni enduro.

Sa ostalim se potpuno slazem kao i s vecinom tvojih komentara.
Dodati starom Stromu 1000: ABS, jos malo snage (kubikaze), kontrolu proklizavnja i malo bolje podesavanje vjesanja (moze i manuelno), rucno podesiv vjetrobran i sjediste, a ostaviti V90 zbog zvuka i lanac zbog cijene i kupujem.

P.S.: Mada sve od navedenog ima KTM 990 Supermoto T, ali mi nesto ruzan...
Last edited by Falco on 28 Sep 2012 13:54, edited 1 time in total.
Pozdrav lijevom!
supersonic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha TDM 850

Post by supersonic »

se razumijemo, mali Strom je vrhunski motor, ali Suzuki nema ono sto evropsko trziste trazi.
a šta evropsko trziste trazi ?

Moje misljenje je da svaka roba ima svog kupca i da strom nema sta novo da ponudi jer ne znam sto bi novo mogao da izmisli. Mislim da jedino moze da iznenadi sa cijenom - ako je sudeci po reputaciji stroma 650.
Post Reply