Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by NikGold »

Placamo najskuplju reg u okruzenju. Vise platim za motor no za auto pa razmisljam i molim da nam ili smanje za motor ili povecaju za auto
+1389+
IvanBerane
Stoper
Stoper
Vozim: Suzuki Bandit GSF600

Post by IvanBerane »

Sta je ovo skoro niko se ne oglasava na ovu temu, nije valjda da svi cekaju da im drugi zavrsavaju posao... :D
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

IvanBerane wrote:Sta je ovo skoro niko se ne oglasava na ovu temu, nije valjda da svi cekaju da im drugi zavrsavaju posao... :D
vjerovatno sto je vecini,trenutno,registrovan motor pa se ne opterecuju s tim..e kad istekne reg bice :violence-shootself: :think:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

iako imam manji iznos za platit, rado cu pokrenut peticiju na sajtu vlade koji balsa postavio. ali mislim da treba da definise sto treba trazit. kako rekose radi se na tome, ko ce sto? i ako se vec radi mozda onio koji rade samo da otvore peticiju i svi mi ostali samo glasamo. najednostavnije je. eto moje pameti :mrgreen:
Markenzi Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Husqvarna SM610

Post by Markenzi Pg »

Ja se rado prikljuchujem ovom zahtjevu, ukoliko na neki nachin mogu da pomognem, tu sam. Da prekinemo ovu pljachku.. :evil:
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Treba nam nosilac liste :D Ima li ko da ne radi, a da oce ovime da se bavi? Pod ovo ne radi mislim na nekoga ko ima masu slobodnog vremena, mada ovo bi mogli i ovi iz drzavnih firmi:).
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Malo :mrgreen: prepravih peticiju braće bajkera iz Srbije. Ako ima primjedbi da ovo doradimo i stavimo kao tekst. Mislim da bi bila dobra osnova za ovo naše. Samo da ne širimo priču previše i pišemo elaborate jel ovo ovako ili malo drukačije.

VLADI CRNE GORE

Inicijativa građana za pokretanje postupka o izmjeni i dopuni
pozitivnih zakonskih propisa kojima se regulišu registracija motornih vozila i visina taksi na ime registracije vozila.

Mi dolje potpisani građani nezadovoljni smo važećim pozitivnim zakonskim
propisima, koji se odnose na registraciju motocikala i visinu taksi prilikom registracije
motocikala.

Pozitivnim zakonskim propisima motocikli su ubačeni u grupu proizvoda koji se
smatraju luksuzom i zbog toga je taksa za registraciju istih enormno uvećana. Zadnjih
godina je došlo do masovnijeg uvoza motocikala i skutera zbog pada njihove cijene na
tržištu, a motocikl se sve više koristi kao prevozno sredstvo za obavljanje svakodnevnih
poslova, tako da smatramo da se danas motocikl ne može smatrati luksuzom, vec
potrebom.

Pozitivnim zakonskim propisima predviđeno je da se motocikl može registrovati
na dvanaest meseci, bez mogućnosti registracije na kraći vremenski period. Sa druge
strane, u većini zemalja Evropske Unije, postoji mogućnost registracije motocikala na
mesec dana, tri meseca, šest meseci, devet meseci i dvanaest meseci opciono, obzirom da
sezona vožnje motocikala može biti mnogo kraća u odnosu na automobile, što zavisi od
klimatskih uslova i najčešće traje šest meseci.

U najvećem broju zemalja Evropske Unije (EU), sveukupne obaveze vlasnika
motocikala su, bez obzira na zapreminu motocikla, u poređenju sa ukupnim obavezama
vlasnika ostalih motornih vozila prilikom registracije višestruko niže u poređenju sa
obavezama u Crnoj Gori (npr. u Nemačkoj je registracija motocikla visoke kubikaže četiri puta
niža (jeftinija) od registracije prosečnog putničkog vozila). Po tom osnovu, zahtjevamo da
se pozitivni zakonski propisi Crne Gore približe i ujednače sa propisima zemalja
evropske unije, uz uzimanje u obzir celokupnog nivoa životnog standarda u Crnoj Gori.

Na osnovu izloženog mi dolje potpisani građani zahtjevamo od VLADE
CRNE GORE da pokrene inicijativu kod odgovarajućih ministarstava za izmjenu
i dopunu zakona i uredbi koji regulišu gore naznačene oblasti.
Last edited by caesar on 19 Oct 2012 08:40, edited 1 time in total.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

VLADI CRNE GORE

Inicijativa građana za pokretanje postupka o izmjeni i dopuni
pozitivnih zakonskih propisa kojima se regulišu registracija motornih vozila i visina taksi na ime registracije vozila.

Mi dolje potpisani građani nezadovoljni smo važećim pozitivnim zakonskim
propisima, koji se odnose na registraciju motocikala i visinu taksi prilikom registracije
motocikala.

Pozitivnim zakonskim propisima motocikli su ubačeni u grupu proizvoda koji se
smatraju luksuzom i zbog toga je taksa za registraciju istih enormno uvećana. Zadnjih
godina je došlo do masovnijeg uvoza motocikala i skutera zbog pada njihove cijene na
tržištu, a motocikl se sve više koristi kao prevozno sredstvo za obavljanje svakodnevnih
poslova, tako da smatramo da se danas motocikl ne može smatrati luksuzom, vec
potrebom.

Pozitivnim zakonskim propisima predviđeno je da se motocikl može registrovati
na dvanaest mjeseci, bez mogućnosti registracije na kraći vremenski period. Sa druge
strane, u većini zemalja Evropske Unije, postoji mogućnost registracije motocikala na
mjesec dana, tri mjeseca, šest mjeseci, devet mjeseci i dvanaest mjeseci opciono, obzirom da
sezona vožnje motocikala može biti mnogo kraća u odnosu na automobile, što zavisi od
klimatskih uslova i najčešće traje šest jmeseci.

U najvećem broju zemalja Evropske Unije (EU), sveukupne obaveze vlasnika
motocikala su, bez obzira na zapreminu motocikla, u poređenju sa ukupnim obavezama
vlasnika ostalih motornih vozila prilikom registracije višestruko niže u poređenju sa
obavezama u Crnoj Gori (nvpr. u Njemačkoj je registracija motocikla visoke kubikaže četiri puta
niža (jeftinija) od registracije prosječnog putničkog vozila). Po tom osnovu, zahtjevamo da
se pozitivni zakonski propisi Crne Gore približe i ujednače sa propisima zemalja
Evropske Unije, uz uzimanje u obzir celokupnog nivoa životnog standarda u Crnoj Gori, U obzir prilikom donošenja odluke koja će se politika primjenjivati u vezi sa ovim pitanjem, treba uzeti i činjenicu da je motocikl daleko prihvatljiviji način ličnog prevoza sa ekološkog aspekta i od automobila i od autobusa, što je još jedan razlog da država stimuliše svoje građane da se opredijekle upravo za motocikl a ne naprotiv, kako je to nažalost sada slučaj.

Na osnovu izloženog mi dolje potpisani građani zahtevamo od VLADE
CRNE GORE da pokrene inicijativu kod odgovarajućih ministarstava za izmjenu
i dopunu zakona i uredbi koji regulišu gore naznačene oblasti.

Ja dodadoh ovo za ekološki aspekt i ispravih po koju riječ što bijaše ekavicom napisana... Inače slažem se sa tekstom, i predlažem i ogranizaciju protestne vožnje. ;)
IvanBerane
Stoper
Stoper
Vozim: Suzuki Bandit GSF600

Post by IvanBerane »

Svaka cast... :clap: Ovo je odlicno sastavljeno, hocemo li da stavljamo ovo na vladin sajt??? Ja sam za i sto se tice protestne voznje...
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Odlicno :clap: i jos par ispravki-celokupan i zahtevamo.
Post Reply