Bukumirsko i Veruša

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Bukumirsko i Veruša

Post by DrMracni »

sve je istina sto ti je Filip rekao, pa i mi sto imamo enduro motore, nikad zadovoljni :) to je jednstavno tako, ali opet bolje naci i neki kompromis pa se voziti nego cekati savrsenu varijantu...
Probaj sto vise to je uvijek najbolja varijanta ali opet to sto ces da probas na asfaltu ti nista nece znaciti za teren.
Nebojsa Slowrider je nedje tvoje visine i vozi f650gs i mislim da se ne zali :) a nizi je motor od pegasa
xtr je isto dobar motor, ali moras biti spreman da ce motor da se ogrebe ispadne itd...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Kolega, sve su to sasvim regularna razmišljanja i dileme kroz koje prolazimo skoro svi kad razmišljamo na temu izbora i kupovine motora. Slatke muke...
Ali, moram se osvrnuti na jednu tvoju kontradikciju: vozio si i kažeš da ti odgovara Fazer, pominješ čak i MT07, a bojiš se da ti Pegaso ne bude mali?! Ja sam visok 192 i vozio dam Pegasa 2 god. On je bar 6-7 cm viši od Fazera i to je ogromna razlika u visini, a MT07 i Gladius izgledaju kao igračkice i ja bih prije za njih brinuo da ti ne budu mali.
Naravno, najbolje bi bilo imati više motora različite klase, ALI, ako ne možeš sebi priuštiti dva motora, ja ti toplo preporučujem Pegaso jer jedino sa putnim endurom srednje težine možeš uspješno ratovati na oba fronta.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Kod nas preovladava jedno vrlo glupo misljenje. Naime , enduro je super i moze se kupiti neki krs motor za sitne pare da se aka po planinama i da se uziva. Da da, samo svi zaborave ili neznaju kakva je muka kad te izda motor u nekoj nedodjiji dje nemos doc po njega kombijem ili nekim prevozom da ga vodis do majstora i da ulozis u njega 1000e da nesto valja i bude pouzdan. malo karikiram ali je tako,za planinu i voznju bespucima je najbitnije imati ispravan i 100% pouzdan motor.
Novi ktm exc kosta par iljada vise od tih fazera, versusa, stromova, pegazova itd. a kad vidis 110kg jada 9500e.
Svi ti nudimo motore da probas da bi znao sto oces, jer vrlo cesto nemamo predstavu sto je to enduro.

Ja sam 100% enduras, sto znaci da me asfalt u opste ne interesuje , i zato sam na hard enduro motorima sad zavisno od para starije ili novije generacije ali max 135kg. Tu spadaju honde xrr serije 400,600,650, suzuki dr 350, drz 400, kawasaki klx serije iiitd, od noviji yamaha wr , ktm exc, husqvarne, husaberg, beta sto kosta

Ako hoces da se vozis i da uzivas u prirodi a da to ima i prizvuk neke avanture nema bolje od xt 600, dr 650 i dominator da uguram tu. To su motori sa kojima bi posao na kraj svijeta. Mogu i malo zesce da se voze po terenu a na asvaltu su super tezina oko 140 do 170 kg

Ovi tezi 170 do 230 su super za asfalt i tu pariraju i snagom i voznim karakteristikama svim motorima koje si nabrojao, na terenu ih vrlo ogranicava tezina, kad god padnu nesto se slomi, dvojica ili trojica ga moraju podic i mora se voziti na sigurno

Dobre gume su obavezne , kad je suvo moze se sa losijim ali kad je imalo vlazno veliki je rizik da ces nedje zbog guma kiksat i slomit motor i sebe u najgorem slucaju. enduro gume nisu preskupe i uglavnom 1 prednja 2 ili 3 zadnje izdrzi a cijene su oko 60e

I naravno bez zastitne opreme nista i nikad.

Moja ekipa ima xr 650 r 61ks, betu 400 rr 45 ks, i dva dr 350 30ks, stojimo ti na raspolaganju da probas motore
+1389+
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

E ovo je taj bajkerski duh i pomoć, čak i motor da se pozajmi :)
Moj motor je kod Jovana, kad budeš navraćo probaćeš ga... ako ti se imalo dopadne dobićeš saobraćajnu i napravi koji dan nekolike veće vožnje, pa odluči.
Ako budeš kupac sve ćemo se dogovoriti :)
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Nemam riječi, fala na ponudama i savjetima svima! :oops:
Bajkerska zajednice svaka čast!

Meni je kancelarija u Nikšiću pa ću se javit Damire neđe kad bude zgodno, nisam tamo svaki dan.
Ja bih samo da se izborom motora ne zakucam na duži rok za nešto što će da mi stoji i da me ograniči - da ga ne popravljam svaki dan i da mi ne sveže ovu crkavicu sto sam pristedio, a ja da i dalje idem pješke :geek:
Više mi treba za put jer idem u Nk i po Crnoj Gori poslom dosta, a i dalje, ali da ne mogu po brda tek bih pi.dio.
Zato pominjem ove nove jeftine - vozis, ne krpiš ga, ako ne odgovara prodaš ne gubiš premnogo.
A i lakši motor bih malo da vježbam.

Hvala još jednom svima, tek sad poslije ovoliko informacija ništa ne znam :doh:
Ako kome treba - da i ja budem od ruke - imam racing kacigu novu i neke zimske rukavice oboje xl, a planiram ovih dana sa louis-a nesto da narucujem pa ako neko oće nešto - neka se javi na pm. Mogu i sa outletmoto.eu da dobavim stvari posredno...
Polako žuri - Festina lente
Post Reply