Nece da pali hladan

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Nece da pali hladan

Post by jovan »

Najbolje da skines karburator, provjeri je li cist, kanali i dizne koji dovode vazduh i gorivo moraju biti potpuno cisti, prekontrolisi je li pravilno podesena sajla sauha, podesi zazor ventila, provjeri elektropokretac (anlaser), primjetio sam kad smo se vozili da ima neki cudan zvuk kad startujes motor.
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Karburator ociscen danas potpuno,bilo je prljavstine dosta u njemu.Sve sredjeno,ocistio i mulj iz cesme za gorivo.
Ovo dok je bio prljav
Image

E sad me brine ova membrana koja je propala tj pocelo je da se vidi platno i sitne rupice:
Image

Starter sam skinuo kao sto si mi predlozio,bio je pun grafita od cetkica i nista vise.Stavio sam malo masti na piksnu od rotora jer je potpuno suvo bilo,na drugoj strani lezaj stoji u ulju tako da tu nisam imao sta da diram.Sad je drugaciji zvuk startera.Znao sam da sam nesto zaboravio,zazor ventila.Iako se ne cuju sjutra trebalo bi ih nastelovati.Srecom za sjutra sam ostavio plastike da sredjujem pa ga nisam sastavio potpuno nego samo da moze da upali.Malo je reci da je upalio iz prve :mrgreen:
E sad posto sam cackao oko njega primjetio sam da je neki 'majstor' koji je radio na njemu zeznuo brezone od izduvnih grana,stvar je u tome sto su na obje cijevi ZAVARILI viljuske koje drze granu na po jedan brezon a na druga 2 su matice,a ni oni ne mogu da se izvade i jos ostecen navoj :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack:

Evo i da docaram sa slikom:
Image
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Jesi li rijesio brezone?
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Nisam nista dirao,nisam imao vremena mnogo pa sam samo zadnji kraj sredjivao,nisam imao nosac tablice kao ni cijeli taj dio pa sam nesto sklapao od nekog skutera,izgleda solidno e sad koliko ce mi sluziti kao zastita za prljavstinu sa tocka to cemo tek vidjeti.Nisam stigao ni ventile da nastelujem,moram prvo listice da nadjem,nedje su mi zatureni po rdionici :mrgreen:
Brezoni su dosta nepristupacni,nisam jos smislio kako da ih izvadim.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Probaj da izbrusis ove varove na brezonima, mozda bi mogao da pridjes varovima sa malom ceonom brusilicom (biaks). Kad izbrusis varove i skines prirubnice, navij maticu na brezon i zavari je. Pazljivo cekicem iskucaj brezon, naprskaj odvijacem, trebalo bi da navoj u glavi popusti od grijanja i kucanja i da se brezon odvije. Biaks imas kod mene, imam i nastavak sa sajlom da bi mogao lakse da pridjes brezonima.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

bogame...ne znam koliko je pristupacno,mozda ces morat agregat vadit...
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

a kad spojis na kablove i probas da upalis ima li razlike?
risk,is what makes life worth living.
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

jovan wrote:Probaj da izbrusis ove varove na brezonima, mozda bi mogao da pridjes varovima sa malom ceonom brusilicom (biaks). Kad izbrusis varove i skines prirubnice, navij maticu na brezon i zavari je. Pazljivo cekicem iskucaj brezon, naprskaj odvijacem, trebalo bi da navoj u glavi popusti od grijanja i kucanja i da se brezon odvije. Biaks imas kod mene, imam i nastavak sa sajlom da bi mogao lakse da pridjes brezonima.
Razmisljam se da li to uopste sad da radim.Sto kaze VeDzA Vrlo je nepristupacno.Moram prvo pronaci nove brezone da ne bude da ove skinem a onda cekam nove mjesec dana :lol: .Hvala za biaks,posto sam malo zaludjen za alat imam pneumatski,elektricni,2 sajle :mrgreen: .Mada i sa svom tom opremom opet je vrlo zeznuto prici za obrusiti,neko ga je bas zasvajsovao :D
Ako nadjem nedje kuci par brezona viska bacam se na posao.
sparco wrote:a kad spojis na kablove i probas da upalis ima li razlike?
Rijeseno je ciscenjem karburatora,sad pali dok prinosim kljuc bravi,tako da ne moram da nosim toplu vodu u termos sa sobom :mrgreen:
Danas sam lijepio plastike sa fiberglasom(ona smola i armatura za barke :D ) posto su mi vec poskidane,a nesto se razmisljam i da ofarbam rezervar posto je ranije lose ofarban i rdja radi ispod farbe .

A jesam li fino rekao na pocetku teme a vi ne slusate :mrgreen: :mrgreen:
CAMARO SS wrote: Interesuje me zna li neko sta bi moglo biti jer ako sam krenem da cackam zavrsice se generalnom,farbanjem,podmazivanjem,utezanjem ... a za to niti imam para niti vremena :mrgreen:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Sve je to super ali
Iz licnog iskustva je totalna ludost ulagati u taj motor i bilo koji stariji motor bilo sto sem sto je krajna nuzda. Znaci gorivo ulje gume plocice i to je to
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

CAMARO, imam ja brezone, ako se ne snadjes. Dobro bi bilo da zamijenis brezone, mogli bi od vibracija da se ostete navoji u glavi motora na ovim zavarenim brezonima, pa da napravis puno vecu stetu.
Post Reply