Pad na Starom Aerodromu

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Malaguti Madison

Re: Pad na Starom Aerodromu

Post by NK_Biker »

Dogovoreno, ostalo mi je samo jos kombi da nadjem.
Image
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Evo skoro godinu dana poslije ovog dogadjaja da se javim :)

Sto se tice udesa procijenjeno je da je krivica ove zene u autu i stigao je poziv iz osnovnog drzavnog tuzilastva tako da najvjerovatnije sjutra idem za PG. Stvar je u tome sto ja nijesam radio nikakvu procjenu stete, a neke djelove sam kupio sam (sve iz Malaguti fabrike u Italiji, nimalo jeftino) za sve posjedujem racun. Da li cu procjenu moci naknadno da odradim ili mi treba kad se pojavim u tuzilastvu ?
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

drug,drzavni tuzilac te zove za ucinjeno krivicno djelo,a ne za prekrsaje i nadoknadu stete..
Da ne terete oni tu zenu jer ti je sestra ruku polomila?
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Znam, u tim vodama sam i sto se obrazovanja tice :D ali ne znam kako dalje tu tece postupak da li ce odatle trebati procjena. A 90% mislim da je zbog te povrede :)
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

A ko je utvrdio da je kriva zena?cija odluka?
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Osnovno državno tužilaštvo u PG
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

sto ti pise u poziv?Tebe tuzilastvo najverovatnije zove kao svjedoka u vezi sestrine povrede,da das izjavu o dogadjaju,sve da bi odlucili da li da podignu optuzni predlog protiv te zene...u svakom slucaju,tvoja sestra ima pravo da trazi nadoknadu stete(koja je sigurno veca od stete na malagutija),od osiguravajuce kuce onoga za koga uvrde da je kriv...
Ti u vezi skutera si trebao odma da podneses zahtjev za nadoknadu stete osiguravajucoj kuci te zene,oni cekaju da se zavrsi postupak dje se utvrdjuje ko je kriv,da li u prekrsajnom ili krivicnom postupku,a ponekad i ne cekaju nego sami utvrde.ali pitanje je mozes li sad,jer za to postoje rokovi...
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Tuzilastvo poziva nju, ali cu ja tu biti vjerovatno u svojstvu njenog pravnog zastupnika jer je maloljetna a ujedno i svjedoka jer sam bio na licu mjesta, mada ne znam koliko je svjedok tu vise potreban jer je u pozivu navedeno da ona ima pravo da bira ili da je krivicno goni ili da joj ova zena nadoknadi stetu po ne znam sad kojem clanu zakona. Steta na motoru je 1050e, mislis da odsteta iz ovog postupka moze ici tako visoko?
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Sve zavisi od slucaja...ima dosta faktora sto odredjuju visinu.ima slucaj dje je jedan dobio udarac kosijerom u glavu,ostala mu je modrica i dobio je 800 e na ime fizickih bolova i straha..
najbolje bi tebi bilo da odes do advokata,jer mi je i taj poziv cudan :D ,sve mu pones od papira koje imas u vezi tog dogadjaja,i on te lijepo uputo sto se desava i sto ce se desit,mnogo je jeftinije ;)
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Bio sam u tuzilastvo i situacija je sledeca, mogu birati da li ce zena biti krivicno gonjena ili ce platiti iznos koji joj tuzilac odredi u HUMANITARNE svrhe. A nakon toga cu dobiti potvrdu o njenoj krivici sa kojom idem u njeno osiguravajuce drustvo zbog isplate za povrede i pretrpljeni strah kao i za stetu na motoru..
Image
Post Reply