Curi mi ulje iz kvacila - KTM
-
Pejamachine
- Grijač guma

Re: Curi mi ulje iz kvacila - KTM
ok, pokusacu nocas sve to odradit pa javljam kako je ispalo...
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
stara poslovica kaze- kad curi znaci da ima , muka je kad prestane da curi 
+1389+
-
Pejamachine
- Grijač guma

E sad smo iz garaze ja i milos...sve smo lijepo rastavili, ocistili, prekontrolisali, vratili, sipali novo ulje, prozracili ali klinac..opet toci...cilindar i 2 gumice na njega su apsolutno ispravne..bas ne znam sto se desava...ili smo ludi ili nas Austrijanvi zajebavaju...
-
Citizen Pg
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki gsxr750
Stari zamijenjeni dio je prekontrolisan, u istom stanju je kao i novi. Cak i istim intezitetom curi ulje.
Jedino u sta je ostalo da sumnjamo je onaj dio koji nosi sav ovaj mehanizam.
Jedino u sta je ostalo da sumnjamo je onaj dio koji nosi sav ovaj mehanizam.
-
Pejamachine
- Grijač guma

I da, provjerio sam part number i poklapa se za moj model..50302032000
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Vjerovatno mislis na klip, na klipu su gumice. Kakav je cilindar, jeste li njega pregledali, ima li na povrsini cilindra kuda se krecu gumice nekih ostecenja, nekih riseva i slicno. Ako je cilindar pohaban ili ostecen moze da curi ulje i to ne mozes rijesiti bez novog cilindra. Jesu li gumice pravilno postavljene na klip?Pejamachine wrote:...cilindar i 2 gumice na njega su apsolutno ispravne...
Je li precnik gumica dobar, ima puno modela i mogu biti pola milimetra manje u precniku. Cudi me da stare gumice ne drze kad su dobre i kad nemaju ostecenja. Pregledajte opet cilindar, ostaje da je do njega.
-
Pejamachine
- Grijač guma

Kad smo skinuli klip, pogledao sam i zid cilindra koji je izgledao u redu...nije bilo nikakvih zareza ili slicno..jedino je moguce da je presirok...al znam da pricam kontradiktorno, po mojom prici sve dobro a ipak toci...
Sad gledam ovu sliku sa pocetka posta..nisam vidio duo pod bojem 29..sta je to?
Sad gledam ovu sliku sa pocetka posta..nisam vidio duo pod bojem 29..sta je to?
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Ne bi trebalo da je cilindar presirok, tesko se on moze toliko potrositi da se prosirio, vjerovatno su gumice manjeg precnika nego sto treba. Izmjeri precnik cilindra i precnik gumica. Gumica mora biti veceg precnika od cilindra da bi mogla da zaptiva. Ako je gumica jednakog ili manjeg precnika od cilindra onda je u tome problem. rastavi sve ponovo, skini gumicu sa klipa, pazljivo da je ne ostetis i probaj kako gumica lezi u cilindru, ne smije biti labava, ne smije imati zazor izmedju gumice i cilindra.
Pod brojem 29 je opruga poluge kvacila, nema veze sa propustanjem ulja.
Pod brojem 29 je opruga poluge kvacila, nema veze sa propustanjem ulja.
-
Pejamachine
- Grijač guma

Evo jos jednom sve rastavio..izmjerio i precnik cilindra i gumicu sublerom..to je tu oko 10.5mm..malko je gumica i veca...i vidim kad stavljam klip u cilindar, tacno osjetim otpor kad naidje gumica u dodir sa zidom cilindra...ovaj put nisam htio vracati ovaj novi klip, nego vratih onaj koji je bio na njega koji sam zamijenio u Oktobru..kad ono sad ne toci..e sad posto nisam otkrio toplu vodu, narednih 200km cu voziti sa krpom i uljem ispod sjedista