Yamaha WR 450 F street ili KTM 500 EXC F?

Novosti, komentari novih i starih motora...
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Re: Yamaha WR 450 F street ili KTM 500 EXC F?

Post by RockerArm »

NikGold wrote:oba motora imaju reg tablicu,
Interesantno!
Mislio sam ako kupiš novu Betu ili 350EXC.....taj tip motora
Worry less, ride more!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Svi enduro motori koji se prodaju u eu su legalni za ulicu
Zmigavci
Sirena
Stop
Far
Buka.
Pa Ivo je kupio 6 novih ktm motora pa ih je sve regao
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Tacno, svi su road legal. Ranija oznaka za KTM motore koju su za registraciju je bio bas exc a za stazu je bio SX, nijesam siguran da li je i dalje tako. Ali generalno svaki novi koji se prodaje sa farom dodje sa el instalacijom.
Tehnicki pregled se ne radi prve tri godine, i mislim da ce ti garancija biti 3 mjeseca. Dok za Yamahu nijesam siguran, moj ti je savjet da cim ga kupis vozis sto vise, da vidis da li odma ima nekih fabrickih mana da bi se otklonilo u garantnom roku jer je kratak.
E sad da li ce se 500 pokazati kao dobar ako nemas puno iskustva ne znam, dok ne probas :)
Srecom evo ima dosta ekipe uvijek raspolozene za voznju pa ti toga bar nece faliti, moraces da kupis ruksak za pivo i rostilj : ))
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Pivo i roštilj.....kako to dobro zvuči!
Worry less, ride more!
OgArD
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki DL650 V-Strom

Post by OgArD »

Bez piva i rostilja ti motor nista ne treba.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

DrMracni wrote:Tacno, svi su road legal. Ranija oznaka za KTM motore koju su za registraciju je bio bas exc a za stazu je bio SX, nijesam siguran da li je i dalje tako. Ali generalno svaki novi koji se prodaje sa farom dodje sa el instalacijom.
Tehnicki pregled se ne radi prve tri godine, i mislim da ce ti garancija biti 3 mjeseca. Dok za Yamahu nijesam siguran, moj ti je savjet da cim ga kupis vozis sto vise, da vidis da li odma ima nekih fabrickih mana da bi se otklonilo u garantnom roku jer je kratak.
E sad da li ce se 500 pokazati kao dobar ako nemas puno iskustva ne znam, dok ne probas :)
Srecom evo ima dosta ekipe uvijek raspolozene za voznju pa ti toga bar nece faliti, moraces da kupis ruksak za pivo i rostilj : ))
Baš dobro ako je tako. Ja sam bio shvatio da je samo 500EXC F opremljen sa svim zezalicama potrebnim za registraciju, a da za sve ostale treba da se kupi dodatan kit.
Mojim bi potrebama više odgovarao 690 Enduro R, ali kako svejedno nemam mnogo vremena za vožnju, žrtvovat ću se malo više na asvaltu da bih imao bolje mogućnosti na off-u. Pomislio sam da bi mi 500EXC mogao biti everyday bike? Ono, po gradu za obavezice, a vikendom da se moze voziti asvaltom donekle (30km), dok se dodje do nekog brda.
Worry less, ride more!
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Moze
Mijenjas ulje i filter svakih 1000km ili cesce u zavisnosti koliko si ga put pregrijao . Pa onda po knjizi na odredjen broj sati mijenjas klip karike i lezajeve na radilici ali posto si amater to sve moze x2 ili x3.
Ako vec imas para i oces hard enduro uzmi exc 300 ili betu 300rr
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Svaki KTM sa oznakom EXC se može registrovati. Sad koliko je 500 EXC za svaki dan i za vožnju po gradu, ne znam. On može da posluži i za gradsku vožnju, ali motor je napravljen isključivo za teren, vjesanje, točkovi, visina sjedišta, sve je prilagođeno vožnji po najtežem mogućem terenu. Za kombinovanu vožnju su dual sport motori, a ovaj KTM 500 to nije, iako ga fabrika prodaje kao dual sport.
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Tako je , vidis samo koliko ulja staje u mSinu i sve ti je jasno.
Zato i predlozih sto predlozih
Vrhunski hard enduro sa jeftinijim odrzavanjem. Mislim nije ni to jeftino ali je jeftinije puno odrzavanje 2t od 4t motora
A imas ostale motore za po gradu.
Ili uzmi 690 i mozes dje ocess a pogotovo ako nemas takmicarskih afiniteta
+1389+
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Ima da se kupi vece deklo za motor tako da se poveca kolicina ulja u motoru za 30%, a samim tim i servisni interval, tako da i to ne bi bio neki problem. Što se tiče takmičarskih afiniteta, njih baš i nemam. Ako je istina što čitam po formumima onda su 350EXC i 450EXC mnogo zahtjevniji za voznju, a i mnogo bolji za off od 500 EXC. Valjda su 500 EXC pripitomili za upotrebu na ulici a ima i dugu 6-tu brzinu upravo radi toga. Mislim da su novom 500EXC povecali servisni interval na 75 sati. Imam utisak da me sve upucuje na taj motor....
Težak mi je 690. Zelim bih da imam neki lak motor, a da ima puno snage. Ovaj novi 500 EXC ima 107kg, mada kad vec moze da se registruje razmislit cu i o 350 ili 450, samo oni nemaju 6-tu brzinu.
Last edited by RockerArm on 03 Feb 2017 10:03, edited 1 time in total.
Worry less, ride more!
Post Reply