Odrzavanje motocikla

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Odrzavanje motocikla

Post by poka »

ja sipam Motul. nikakvih problema. a i ovo što ti Jovan reče, teško da to ima veze sa vrstom ulja. naravno po uslovom da nije falš. i da se to tako odma osjeti. ja sam preša sa Motorexa na Motul i nije nikakve razlike bilo, osim cijene :)
KTM690
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 690 smc r 2012

Post by KTM690 »

Ovakva je situacija, u mjesec dana sam mijenjao ulje 2 puta. Sad kad sam na Shell radi normalno, nikakvih problema nema. Na Motorex nikako, uzas, pjenilo je ulje kad sam ga ispustao, a bilo je ulja dovoljno, sipao sam 1,7l koliko fabricki treba, i promijenio filtere.
Shell sam uzeo na nagovor prijatelja, i nijesam se pokajao za sad. Mada mi je rekao da ga mijenjam svakih 2.500 - 3.000km.
Tacno ne znam koji interval propisuje KTM. Ali Motorex tesko da cu vratit u motor opet.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

1.7l ti staje, onda mijenjaj cesce, i meni u Hondu toliko staje i mijenjam ga u zavisnosti od voznje . Ako ga pregrijem mijenjam ga i na 1000km. Isto to sam radio i kad sam wr450 imao, mijenjao na osjecaj . kako se cuje kako salta i kakva mu je boja
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Baš čudno da toliko mijenja rad sa Motorexom i sa Shelom. Jedino da to ulje i nije Motorex ili mu nije dobra viskoznost. Imam nekoliko servisnih uputstava od KTM-a i u svakom stoji sto se ulja tiče samo Motorex. Na svim KTM forumima se preporucuje Motorex za KTM.
Đe si kupio to Motorex ulje i koliko si plaćao litar?
KTM690
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 690 smc r 2012

Post by KTM690 »

Ulje sam kupio u KTM prodavnicu u Podgoricu, 15e je litar. Svakako cu da povedem motor na provjeru, jer je i meni cudno da mi ulje mijenja rad motora. Vidio sam da je Motorex jedino preporuceno ulje za KTM, ali meni nije valjalo.
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

U autocresho imas motorex po 13 eur da znas za ubuduce. Vozio sam ktma i sipiao motorex tako da ne moze biti do nkega 99%

Sent from my iPhone using Tapatalk
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

U dosta sam motora mijenjao ulje i nikad se nije desilo da neki losije radi, posebno sa Motorexom. Skoro sam u Duke 390 usuo Cross Power 10W-60, kupljeno u PG, motor jednako radi kao prije, nikakve promjene nema, a kupljeno je u KTM u PG. Motor je presao sa tim uljem oko hiljadu km i nema nikakve promjene, radi jednako kao kad smo ga zamijenili.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Mali update za scottoiler:
Nakon skoro 2000 km odveženih km sa scottoilerom mogu da iznesem neka zapažanja. Podešavanje kapanja ulja je odlično,može se podesiti da skoro nimalo ne prlja motor. Nakon cca 2K km imam više od polovine ulja u spremniku,što se slaže sa izjavama da jedno punjenje može biti dosta za 4-5 K km. I sad dolazim do najzanimljivijeg djela: olakšao je upotrebu motora. Odem na put,napravim 1000 km i ne razmišljam o lancu,ne nosim sprej sa sobom,ne guram motor po nekom parkingu i sprejam lanac. Kada perem motor ne moram da perem lanac,meni to nije problem ali oduzima dosta vremena. Nakon pranja motora ne moram da sušim lanac i da ga odmah podmazujem da ne zahrđa jer je on stalno nauljen. Uz još neke "male tajne velikih majstora",pranje motora se sada smanjilo sa cca 1.30 - 2h na pola sata.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ja imam tutoro, i sto odlična sprava! koristim bilo kakva ulja, a rezervar može isto tako nešto.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ja to moram kupiti za 990. Na Dominatora sam imao neki jeftiniji i radio je vrhunksi! Definitivno preporuka za ove podmazivace.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply